Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
4 Maulets assetjats per cossos de la policia municipal
24 ago 2006
4 Maulets assetjats per la policia a Salt i a Girona en una mateixa nit

Els i les joves combatius de Girona i Salt estem veient com cada dia la repressió creix i es fa més present. Els cossos de la policia municipal, dâun i altre municipi, han iniciat una campanya dâassetjament a Maulets. Fa unes setmanes, tres militants de Girona eren retinguts en plena nit per la policia, acusats dâhaver fets pintades en favor de lâalliberament del nostre país. Tres altre companys també han rebut una multa per enganxar cartells en una tanca dâobres, sobre unes jornades culturals del País Valencià, on colâ¢laborava el propi ajuntament. Posteriorment seâls hi ha tramès sancions administratives que de moment, entre totes, depassen els 1700 èuros.
Seguint una dinàmica repressiva que observem amb preocudació, dilluns 21 dâagost, més joves de Maulets de Girona, i aquest cop també de Salt, van ser intervinguts per la policia quan eren al carrer tapant pintades feixistes, que malgrat les queixes lâajuntament no ha eliminat.
Dâuna banda, els joves de Girona van ser parats per agents de paisà. Aquests els van prendre els mòbils, fet absolutament fora de lloc en no tractar-se dâuna detenció. Sembla que en aquell moment agents de paisà dels mossos dâesquadra també van intervenir identificant els joves. També els hi van requisar la motxilla,
Pel que fa als de Salt, el cas va ser força més greu. La mateixa nit, dos militants més, menors dâedat, van ser retinguts per la policia local. Des del moment en què van ser intervinguts seâls va requisar tot el que duien a sobre. Foren separats i conduïts, cada un, a lâinterior dâun cotxe de la policia. Un cop a dalt, després de patir empentes, els dos joves van haver de resseguir amb els agents, els llocs per on aquella mateixa nit suposadament havien estat pintant.
La policia, saltant-se el tracte que teòricament ha de tenir un menor quan és interceptat per la policia, va fer voltar pels carrers de la vila més dâuna hora a aquests joves. En tot moment, sota una forta pressió, escarni i falses acusacions. Els agents repetien contínuament âsempre en castellà- les preguntes per forçar als joves a dir alguna cosa que els servís dâexcusa per justificar aquell abús de poder. A tot això, continuaven les burles sobre la catalantat dels militants, les bones maneres que tenien de fer els policies, i lliçons polítiques sobre com havia de ser una persona âdecentâ?. Després de ser passejats durant hores dins dâuna vehicle policial, els dos maulets van ser acompanyats a la comissaria, on seâls va amenaçar amb sancions que podrien arribar a 20.000 euros, si ells volien, o fins i tot arribar a ser ingressats en un reformatori. Queden per provar les acusacions, i a hores dâara lâAjuntament no ha tramès cap sanció concreta.
Malgrat tot, des de Maulets volem fer constar que des dâaquest moment iniciarem una campanya, conjuntament amb Alerta Solidària, per denunciar lâassetjament polític que pateix lâesquerra independentista en forma de multes i sancions i així mateix el tractament rebut pels joves per part de la policia municipal.
Des de Maulets, denunciem una vegada més (i no ens cansarem de fer-ho) lâactitud dels agents policials a lâhora de fer aquestes retencions i de la repressió que estem patint dia rere dia als nostres carrers. Una repressió que, com sâha demostrat, va en augment. Això no és, ni de bon tros, el que ells anomenen democràcia.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: 4 Maulets assetjats per cossos de la policia municipal
24 ago 2006
si la repressió no s'atura , nosaltres tampoc!!!
Re: 4 Maulets assetjats per cossos de la policia municipal
24 ago 2006
Ujna salutació desde les Illes...El combat Maulet continua!!!...Aqui aquesta setmana també ens ha assetjat el diari El Mundo...serà que ens tenen por...
Re: 4 Maulets assetjats per cossos de la policia municipal
24 ago 2006
Bé, solidaritat amb els represaliats per l'Estat.

Esperem que al final la cosa no vagi a més.

Salut i llibertat.
Re: 4 Maulets assetjats per cossos de la policia municipal
25 ago 2006
que el combat maulets no s'aturi!

no ens pendreu els somriures!
Re: 4 Maulets assetjats per cossos de la policia municipal
25 ago 2006
No es per fikar marrons inesesaris....però, esteu indiganats pk la policia us tracta malament?? pero que us espereu?? si critiquem la policia, es pk la odiem,no? aleshores pk preteneu que us tractin be??
Re: 4 Maulets assetjats per cossos de la policia municipal
29 ago 2006
solidaritat amb els represaliats!
Sindicato Sindicat