Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
Rafael Ribó ens defensa... contra els treballadors d'El Prat
23 ago 2006
Sobre la petició de Rafael Ribó (Síndic de Greuges) a Enrique Múgica (Defensor del Pueblo) perquè "investigui" la vaga "salvatge" d'El Prat.
Rafael Ribó, qui fóra un dels responsables directes de la congelació del PSUC, del mal funcionament intern del Partit durant la seva autoritària i mediocre secretaria general, de l'abandó dels ideals marxistes a Catalunya i de la desconnexió del Partit amb el palpitant carrer dels anys 80, s'ha destacat, ja definitivament, com l'antiobrer classista que és.
Des de la seva solitària i ben pagada talaïa de Síndic de Greuges —que hauria de defensar, per exemple, els joves en front del problema de l’habitage—, l'ex-comunista —ens demanem si en el passat, ja esborrat, del seu currículum, ho va ser realment— ha deixat ben clar que, segons ell, els vaguistes d'El Prat haurien de ser castigats per haver vulnerat els drets constitucionals dels viatgers. Tot ignorant l'actuació arbitrària d'Ibèria i el comportament irresponsable d'aquest gegant privat de l'aire, que podria deixar sense feina més de 2.000 treballadors, Ribó deixa clar que no l'interessa donar suport a aquells que realment fan possible que El Prat funcioni.
Contràriament, ha preferit atiar amb el Defensor del Poble, Enrique Múgica, una d’aquelles artificials batalles de "competències" —o potser, millor dit, d'incompetències— que agraden tant als nacionalismes centralistes com als perifèrics. Bell reflex del què és avui dia una part d'ICV (arribistes de butaca i amants de l'oasi convergent), Ribó és un dels creadors d' una pantomima de partit polític que ja fa massa que dura i que sempre troba una excusa per ignorar els problemes de la classe treballadora o per donar-los hi una sortida tranquilitzadora per a la classe empresarial i per a la “gauche caviar� (com diuen a França). Amagar la realitat i la defensa del que és just apel·lant al nacionalisme i anteposar el pot de les essències a la urgència del dia a dia, és fer demagògia. Per a en Joan Saura i companyia, la gestió de l'aeroport hauria d'estar descentralitzada —el centralisme de Madrid ofega el nostre dinàmic aeroport— i oberta a la "participació privada". I els problemes dels treballadors de l'aeroport, també es descentralitzarien? Assumirien aquests treballadors i treballadores, inflamats de sagrat patriotisme, més arbitrarietats per part d'empreses catalanes? Els problemes reals del poble de Catalunya no tenen la seva arrel només, ni principalment, a Madrid.
Finalment, el Molt Honorable Senyor Ribó ha dit que una de cada 10 queixes arribades al Síndic durant el mes de juliol tenien a veure amb la vaga d'El Prat. Xifra significativament baixa. Ens demanem si les restants 9 no tenien a veure amb la precarietat laboral, el “mobbing� immobiliari, les pensions de misèria, el preu dels pisos, la corrupció o, directament, amb la selectiva actuació del Síndic de Greuges... Burgesos.
Que prengui nota el MHS Ribó de l’actuació de Pilar Malla, síndica de Barcelona, que ha fet palesa públicament la seva preocupació pels greus problemes socials que pateix la ciutat i la seva defensa clara i contundent dels interessos de les classes populars.
Per tal de conèixer millor el perfil polític i personal del MHS Ribó resulta il·lustratiu el següent text: "Rafael Ribó: un defensor del pueblo", publicat a:
http://www.rebelion.org/noticia.php?id=1578
Mira també:
http://www.rebelion.org/noticia.php?id=1578
http://www.psuc.org

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Rafael Ribó ens defensa... contra els treballadors d'El Prat
23 ago 2006
Ribo siempre defendió los intereses de clase, es decir, la suya. Jamás respetó la democracia interna del PSUC, y desarrolló una políitica de auténtica persecución a los comunistas del PSUC, hasta la destrucción del Partido.

El resultado es ICV, algo que nadie sabe lo que es, escepto el matrimonio Saura-Mayol y los Boada, Bosch and Cía, que hacen de la política una forma de vida, capaces de justificar cualquier acuerdo, con tal de seguir cobrando su nómina.

Pena, cansancio y asco, es que que da ICV.
Re: Rafael Ribó ens defensa... contra els treballadors d'El Prat
23 ago 2006
Lo peor es que ICV se ha apropiado y aprovechado del patrimonio COMÚN construido con mucho sufrimiento por los comunistas y los luchadores por la libertad de Cataluña!!!

Patrimonio de gentes que lucharon por el marxismo, de votantes que todavía proceden de esa tradición y de los que ICV -que han dado públicamente por muerta la crítica al capitalismo- se aprovecha para engañarles!!!

No las tienen todas consigo. Habrá que reorganizarse y fortalecer nuestro discurso para volver a recuperarnos. Pero ellos pondrán muchas trabas ya que antes van sus butacas y puestos de trabajo!!!

Sin crítica al capitalismo, no puede haber ecologismo. Ya lo decía Sacristán, "hay que ser como las sandías: verdes por fuera, pero rojos por dentro".

Pero ICV, ni lo uno, ni lo otro!
Re: Rafael Ribó ens defensa... contra els treballadors d'El Prat
24 ago 2006
Sempre esteu igual, òstia. Això que expliqueu de'n Ribó n'hi ha alguns que fa uns quants anyets que ho anem dient però vosaltres seguiu fent coalició.

A més, quina mania que teniu d'anar fotent canya als moviments de defensa del poble català contra l'imperialisme. On és la contradicció entre defensar els treballadors que van fer la vaga i, AL MATEIX TEMPS, poder dir que hi ha un problema de gestió, perquè els buròcrates espanyols consideren l'aeroport de Barcelona com una peça secundària del seu entramat i que, per tant, se'ls enfotia si hi havia una vaga gran o no. Si no se'ls hi hagués empixat, haguéssin posat més mitjans a l'hora de negociar. Si consideressin secundari el funcionament de l'aeroport de BCN, segurament els treballadors estarien en millors condicions perquè tindrien més por a aquest tipus de vagues.

No justifiqueu les vostres mancances creant dicotomies que no existeixen.

Visca la solidaritat amb tots els treballadors en vaga!
Totes les competències pel Poble Català!
Re: Rafael Ribó ens defensa... contra els treballadors d'El Prat
24 ago 2006
L'aeroport de Barcelona, secundari?
Quina mani teniu alguns burgesots catalanets de voler que l'aeroport creixi i creixi i creixi sense fre.

Aquesta és l'únic problema de l'aeroport!!! Que la gestió i el creixement capitalista i privatitzador del mateix fa del treball una mercaderia!!!!


Alguns també estem MOLT cansats que quan esclata qualsevol conflicte LABORAL la classe política només evoqui amb desvergonya problemes de NACIÓ. L'explotació dels treballadors d'Iberia ja fa anys que dura i no només a Barcelona!!!!!!
Re: Rafael Ribó ens defensa... contra els treballadors d'El Prat
27 ago 2006
Ribó cabró treballa de peó!!!!!

No m'extranya gens ni mika l'actuació del Ribó....el problema de tot plegat eske ningú es va donar conte a temps i ara ja és massa tard... ni psuc, ni pcc ni res de res....
NO HI HA RES!!!!!!!! La classe treballadora estem totalment desanparats, poden fer amb nosaltres el ke vulguin.... Només ens keda organitzar-nos com puguem, i respondre com puguem....
No estic gaire enterat de lo del Mercadona, però crec ke és un conflicte on totes les persones ke s'anomenen revolucionaris, (comunistes, anarkistes etc...) hauriem de recolzar aquesta lluita.....
Però recolzar la lluita, sense cap tipus d'intenció partidista-ideologica noseke.... Pot ser una experiència per demostrar ke encara som gent, i pot ser un inici d'organització-lluita, al marge dels sindicats de la burgesia....

PD: Deixeu ja les diferencies, els debats, la majoria de vegades no són reals, discutim coses ke en realitat, no tenim cap tipus de poder de decició.... Es a dir, discutim al pedo, com diria un Uruguaià....
Vinga Salut, unitat d'acció, viska la classe treballadora!!!!!
Sindicato Sindicat