Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
[Vilafranca] La CUP vol que es pregunti a la ciutadania si volen que l'ajuntament gestioni les zones blaves.
23 ago 2006
- Engegada una recollida de signatures per a demanar un referèndum a Vilafranca.
zbmweb.jpg
Segons un estudi que ha realitzat el mateix equip de govern (PSC+ERC+ICVerds) gestionar directament des de l’Ajuntament les zones blaves de Vilafranca ens podria aportar als vilafranquins/es entre 300.000€ i 600.000€ anuals nets que s’afegirien a les arques municipals i que repercutirien en una millora important de les inversions al nostre poble. L’estudi també demostra que la gestió que es fa actualment de les zones blaves per part de SABA és més que millorable.

Veient la viabilitat que té la gestió directe de les zones blaves per part de l’Ajuntament i la més que qüestionable qualitat dels serveis que ens està oferint SABA, la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) va presentar una moció al Ple Municipal del mes de juliol, demanant que les zones blaves fossin gestionades per l’Ajuntament i no per una empresa externa, repercutint d’aquesta manera, els beneficis de la gestió en els ciutadans i ciutadanes de Vilafranca, millorant alhora el servei. Incomprensiblement l’equip de govern (PSC+ICVerds+ERC) van votar en contra d’aquesta moció.

Des de la CUP creuen que, donant la concessió de les zones blaves a SABA, s'està perdent una gran possibilitat d’incrementar els ingressos de l’Ajuntament sense augmentar els impostos dels ciutadans i ciutadanes de Vilafranca.

Acollint-se al que preveu el Reglament Orgànic Municipal (ROM) la CUP engega aquesta campanya de recollida de signatures per a demanar per al proper Ple Municipal del mes de setembre, que l’Ajuntament realitzi un referèndum vinculant per a saber l’opinió dels ciutadans i ciutadanes de Vilafranca sobre aquest tema, donat que els beneficis d’aquesta gestió són molt importants i per tant és necessari saber què vol fer el poble de Vilafranca, si cedir la gestió a SABA o gestionar-ho directament des de l’Ajuntament.
Mira també:
http://www.cupvila.org

This work is in the public domain

Comentaris

Re: [Vilafranca] La CUP vol que es pregunti a la ciutadania si volen que l'ajuntament gestioni les zones blaves.
23 ago 2006
PSC i ERC rebutgen la municipalització de les zones blaves de Vilafranca

- El Govern municipal rebutja la moció de la CUP que reclamava assumir la gestió directa de les zones blaves amb uns beneficis anuals estimats en 500.000 euros.

Al setembre finalitza el contracte de gestió de la zona blava i lâAjuntament té intenció de mantenir-la a mans privades malgrat un estudi encarregat per lâadministració mateixa que conclou que és molt lucrativa. Lâoposició en bloc reclama que es municipalitzi i que els beneficis reverteixin a la vila. El govern al·lega que la privatització és a canvi de la construcció de dos aparcaments soterrats.

El Ple de lâAjuntament va desestimar dimarts, gràcies als vots en contra de lâequip de govern (PSC-ICV i ERC) i amb el vot a favor de CiU, PP i la CUP, una moció presentada per la CUP que reclamava a lâAjuntament lâassumpció de la gestió de les zones blaves, aprofitant que al setembre finalitza el contracte actual, a mans de lâempresa Saba. Més concretament, demanava que seân fes càrrec la societat municipal Sovipar, creada amb aquesta finalitat però que no lâha dut a terme mai.

Otger Amatller (CUP) va explicar que lâestudi fet per Sovipar a encàrrec de lâAjuntament demostrava que les zones blaves eren molt rendibles, amb un benefici net actual de 400.000 euros anuals, que podria ascendir a 600.000 si es cobrés el 70% de lâocupació de les zones blaves (actualment es cobra entre el 45% i el 55%, tot i que la seva ocupació està per sobre del 90%). Hi ha, per tant, una gestió deficient, com diu lâinforme mateix. Davant dâaixò, Amatller va dir que âsembla lògic que seân pugui beneficiar lâAjuntament i no una empresa privadaâ?.

Josep Ramon (PP) considera âdesproporcionatâ? el benefici que obté la concessionària Saba i es va posicionar a favor de recuperar âde momentâ? les zones blaves, sense descartar tornar-les a privatitzar més endavant si era a canvi dâimportants inversions.

Pere Regull (CiU) considera âuna barbaritatâ? els beneficis nets que sâobtenen amb lâaparcament, per la qual cosa troba que seria âuna gran penaâ? que lâAjuntament deixés dâingressar aquests diners, que revertirien directament en inversions per a la vila.

Francisco Romero (PSC) va dir que al concurs per adjudicar les zones blaves sâhi poden presentar empreses públiques o privades, i va vincular el fet que el servei continuï privatitzat amb la construcció dels dos aparcaments soterrats previstos a la rambla de Sant Francesc (300 places) i a lâEspirall (150 places), que costaran vuit milions dâeuros, i que pagarà lâempresa adjudicatària. LâAjuntament homologarà la gestió de tots els aparcaments de pagament a 40 anys (plaça Penedès, rambla, Cal Rondina) i la zona blava en 15 anys i, a banda de fer la concessionària els dos aparcaments soterrats nous (el de la rambla seria una prolongació del de la plaça Penedès), el de lâEspirall es lliurarà a lâAjuntament, que podrà vendre les places (totes o una bona part) i capitalitzar així lâempresa Sovipar, que més endavant podrà construir nous aparcaments. Romero va adduir que municipalitzar la zona blava âsuposaria no fer els aparcaments soterratsâ? perquè âno podríem assumir les noves inversionsâ? (vuit milions).

Ramon Xena (ERC) va afegir-hi que al concurs només sâhi pot presentar Saba ja que si sâhi presenta una altra empresa, haurà de pagar quatre milions dâeuros a Saba, segons contracte. Per tant, entre la indemnització de quatre milions i la inversió pels dos pàrquings soterrats de vuit milions, sumarien 12 milions dâeuros, xifra inviable.

Amatller va defensar igualment que lâAjuntament podia fer la inversió, i va lamentar que âpromocionem una empresa privada que ve a fer negoci; si ells ho poden fer, nosaltres tambéâ?. El regidor de la CUP va dir que era cosa de âvoluntatâ? i va dir que poden gestionar-se per separat els aparcaments i les zones blaves. Regull va dir que construir els pàrquings lâAjuntament només seria costós els primers anys, però que aviat sâentraria en guanys. Josep Ramon va concloure que en 14 anys lâAjuntament hauria recuperat la inversió i, per tant, en tindria 26 de benefici net (que ara seran per a Saba).

www.lafura.cat
Sindicato Sindicat