Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: amèrica llatina
Per segona nit consecutiva, caravana paramilitar tira a matar. Oaxaca en peu de guerra.
22 ago 2006
La revolta popular a Oaxaca cada día es radicalitza més i la repressió ens mostra la seva part mes fosca. Ahir a la matinada, i per segona nit consecutiva, una caravana de furgonetes plenes de paramilitars en la seva majoría pertanyents a diferents cossos policials pretenien causar el pánic entre els i les participants de les protestes, ocupacions i plantons que du a terme l'APPO (asamblea popular del pueblo de Oaxaca).
La revolta popular a Oaxaca cada día es radicalitza més i la repressió ens mostra la seva part mes fosca. Ahir a la matinada, i per segona nit consecutiva, una caravana de furgonetes plenes de paramilitars en la seva majoría pertanyents a diferents cossos policials pretenien causar el pánic entre els i les participants de les protestes, ocupacions i plantons que du a terme l'APPO (asamblea popular del pueblo de Oaxaca).
Demostrant la seva incapacitat per actuar de dia y amb legitimitat (ja que no tenen cap), el govern de Oaxaca encapcat per Ulises Ruiz, cada dia dona un salt qualitatiu en l'us del terrorisme d'estat com a mitjà per controlar les protestes. L'objectiu d'ahir eren principalment les instal.lacions de rádio ocupades de l'emisora "la ley 710", on van cometre tres atacs obrint foc indiscriminadament contra la gent que es concentrava davant l'emisora recoltzant les movilitzacions. Disparant amb armes de diferent calibre a gent que l'unic que tenia per defensar-se eran pedres i pals. Alla es on van assesinar Lorenzo San Pablo, amb un arma de gran calibre tipus R-15, la bala li va atravessar el pit, i on tambe va sortir ferida una altre dona, pertanyent al sindicat de mestres.
El video de l'atac el trovareu a http://www.youtube.com/watch?v=2eDM-Jo7xnE i a http://video.google.con/videoplay?docid=-7026428006187198169
Però aixo no va ser prou per aquesta colla de mercenaris assasins, que després d'atacar tres cops les instal.lacions de "la ley 710" i matar en Lorenzo, van seguir la seva ruta balacejant altres plantons ubicats en altres zones de la ciutat. Afortunadament sense causar més víctimes. Van disparar contra un grup de veins que, desde els seus balcons i després d'identificar-los, els van increpar per que s'anessin d'on estaven aturats. Tambe van calar-li foc a un cotxe de gent pertanyent a l'APPO que els havia localitzat i els estatava seguint. Les dues persones que es trovaven a l'interior del vehicle han patit cremadures de diversa gravetat.
Les mostres de valentía, solidaritat i rábia no es van fer esperar, sonaven coets i les campanes de les esglèsies en senyal d'alerta per tota la ciutat, decenes de cotxes van sortir al carrer en busca del sanguinari convoy, els veins de diferents barris s'organitzaven i tallaven les sortides de la ciutat. La gent trucava sense parar a les emisores de rádio per facilitar tot tipus d'informació, localització dels sospitosos, característiques del convoy, convocatóries espontàneas, mostres de solidaritat...
Aquesta situació ha durat tota la nit i finalment s'han localitzat alguns dels vehicles pertanyents als assasins i s'ha identificat els propietaris. El diari Noticias publica avui una trama orquestrada per diferents personatges, desde policíes a narcos, que s'estan dedicant a organitzar aquests grups paramilitars ( http://www.noticias-oax.com.mx/ ).
Desde Oaxaca es fa una crida, per favor, a tota la comunitat internacional a difondre aquests fets, i a estar pendents de noves agressions que puguin cometre aquests assasins. La situació és cada dia més greu, el conflicte esta lluny de solucionar-se.
El governador "virtual" de l'estat, Ulises Ruiz, fa declaracions incoherents i a milers de kilómetres de la realitat, intentant donar una imatge de que no pasa res, amb la cobertura dels mitjans oficials, i a l'hora actua com un animal acorralat, enviant els seus secuaces de nit a assasinar a trets al poble desarmat. El govern federal fa com si res i es deslinda de les accions preses pel govern d'Ulises Ruiz. La tensió entre la població s'agreuja cada día més. I la gent que pertany a l'APPO i es solidaritza amb ella veuen que els volen machacar i s'organitzen proporcionalment als atacs que estan revent a diari, fent crides ja a aplicar el "ojo por ojo" si s'agafa algun d'aquests assasins.


ALERTA I SOLIDARITAT, AIXÓ NO HA FET MÉS QUE COMENCAR.


Més info a http://mexico.indymedia.org/ i al diari La Jornada http://www.jornada.unam.mx

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Per segona nit consecutiva, caravana paramilitar tira a matar. Oaxaca en peu de guerra.
22 ago 2006
Hi ha rumors de que fa una setmana que han detingut a dues persones nacionalitat espanyola i que estan preparant la seva deportació i també hi ha rumors de que estan preparant les deportacions de més persones del mateix estat. No se si es cert pero estaria bé que si algu te més informació la digués
Sindicato Sindicat