Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: sexualitats
Agressió homófoba en un local d'ambient del casc vell de Santiago
21 ago 2006
Tres joves van irrompre de matinada en un local d'ambient del Casc Històric per insultar els clients •• Quant l'amo de l'establiment va intentar treure'ls, el van tirar al terra i li van donar una pallissa •• Cinc persones van acabar amb contusions en l'hospital.
Tres vàndals van entrar de matinada al local per insultar els clients i agredir cinc persones
Tres joves, de 18, 20 i 23 anys, algun d'ells nascut a Santiago, van protagonitzar la matinada del dissabte a diumenge un altercat en un local de Compostela, que es va saldar amb cinc persones en l'hospital Clínic.
Aquests joves van arribar a l'establiment Forum, ubicat en la rúa Travesas número 4, entorn de les quatre de la matinada. Hi hauria unes trenta persones. És un local d'ambient, així que la majoria érem joves gais i lesbianes que estàvem ballant o prenent una copa amb les nostres parelles", informen a aquest diari alguns testimonis.
Els tres joves es van negar, al principi, a pagar els dos euros que costa l'entrada. "Així que van ser una estona a la porta amb el propietari de l'establiment fins que els va deixar passar", comenten alguns dels clients.
"Jo estava amb el meu xicot, i es van venir a ficar amb nosaltres. També ho van fer amb una altra noia que ballava amb la seva companya. Puc donar la descripció de dos: un era baixet i gras, mentre que l'altre era moreno i més alt. Ambdós vestien roba d'estil raper. Es van posar al mig de les noies per insultar-les", assenyala aquest testimoni.
La tensió en l'interior del local Forum va anar en augment, fins i tot "aquests individus van començar a trencar vasos i tirar ampolles", n'expliquen alguns dels presents. Va ser en aquest moment quan l'amo del local, Pepe Bariloche, va intentar fer-los fora. "Ho va aconseguir amb prou feines", diuen els seus clients, però quan els vàndals estaven ja a la porta van començar a agredir el propietari. "El van tirar al terra i li van donar puntades de peu al cap, així que vaig anar a auxiliar-li", afirma la seva dona, María José Rial, que va resultar lesionada en una mà. Alguns clients els van ajudar i, al final, van aconseguir posar-se tots dins del local, mentre els individus "continuaven bastonejant la porta", explica María.
Quan va arribar la Policia Nacional els va agafar en aquesta escena. Una ambulància del 061 es va portar a Pepe a l'hospital. Des d'Urgències comuniquen, a més, que van ser ateses unes altres quatre persones. Totes van ser donades ja d'alta.
Pepe Bariloche i la seva dona van presentar denúncia davant de la Comissaria de Santiago, encara que María va reconèixer a aquest diari que se sentia una mica decebuda perquè "una hora després de succeir tot, quan encara ens atenien en l'hospital, els agressors ja estaven en llibertat".
LA POLÈMICA
Queixes per no poder denunciar
Alfredo Saborido, testimoni dels fets i representant d'Aturuxo (Federació dónes asociacións lèsbic, gais, bisexuais i transexuais de Galiza), va indicar ahir a aquest diari que "vam anar a la Comissaria de Santiago a primera hora del matí a posar una denúncia contra els agressors pel seu comportament homofóbic, però els policies no ens han deixat".
Juan Bautista, comissari en funcions des que va deixar el seu càrrec Enrique de León, va manifestar, tanmateix, que "Alfredo i els seus companys van indicar als agents que havien vist la baralla, i que volien declarar, però en aquelles hores l'amo del local no havia presentat encara cap denúncia. Aquesta no es va fer fins a les 12.00 hores, poc després de sortir de l'hospital," va assegurar.
"Si algun dels testimonis vol donar informació sobre els fets, o matisar qualsevol cosa, pot venir a la Comissaria quan vulgui", va afegir .
LES CLAUS
Va acudir la Policia Local i Nacional
Poc després que els joves comencessin a trencar vasos i ampolles, alguns dels clients ja havien trucat per telèfon a la Policia. Així, dues patrulles dels municipals van arribar al local, situat en la rúa Travesas, a les 5.15 hores de diumenge, però ja els seus companys de la Nacional estaven arrestant als agressors.
Una barrabassada d'uns borratxos?
No hi ha cap indici, segons fonts policials, que faci pensar en l'afiliació dels agressors a cap agrupació ideològica. "Es tracta d'uns joves que hi havia beguts", comenten algunes fonts. D'altres diuen, tanmateix, que "d'ebris, res". Pel que sembla, un d'ells és de Santiago, i un altre de Ribeira.
Se'ls va identificar i van quedar lliures
La Policia Nacional es va portar a Comissaria als agressors, els va identificar i, després, els va posar en llibertat. I és que, segons paraules dels especialistes, no "se'ls podia posar a la presó, perquè els cops només van produir contusions". Els clients afectats, tanmateix, van mostrar ahir la seva voluntat de presentar noves denúncies contra aquests joves violents .
Mira també:
http://www.fagc.org

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Agressió homófoba en un local d'ambient del casc vell de Santiago
22 ago 2006
Cómo puede ser que aparezcan tres individuos, la líen contra treinta, manden a 5 al hospital y salgan de rositas?
Y encima todos como locos a denunciar a la pasma lo ocurrido. Tengamos un poco de dignidad, que cuando vi una película (pariah) en la que unos homosexuales apaleaban a unos nazis para devolver una agresión previa, pensaba que a lo mejor ocurría de verdad.Parece que no. A mí se me caería la cara de vergüenza.
Re: Agressió homófoba en un local d'ambient del casc vell de Santiago
23 ago 2006
Estic d'acord amb el comentari anterior, quan 3 nanos poden contra 30 tenim un problema, no som capaços/es de defensar la nostra propia llibertat personal! I a sobre recorrem per defensar-la a aquells que estan aqui per pendrens-la (policia, sistema judicial etc...). Aixi no m'estranya que no avancem...
Agressió homófoba en un local d'ambient del casc vell de Santiago
23 ago 2006
L'Heterosexualitat com a construcció artificial cultural s'assenta sobre 4 bases, masclisme, sexisme, adultisme i homofòbia..són les 4 bases del concepte clàssic d'heterosexualitat..això és el que passa quan deixes a feixistes heteros amb transtorns mentals en llibertat. Quan poden actuar amb llibertat exerceixen la seva heterosexualitat i per tant i en conseqüència ens ataquen..va amb el que són...no s'hi pot fer més.
Re: Agressió homófoba en un local d'ambient del casc vell de Santiago
23 ago 2006
Qué me estás contando radical gay?
Qué tiene que ver lo que contestas con los comentarios anteriores?
Sólo estaba opinando que quien no se defiende a sí mismo, ni siquiera en superioridad de condiciones, no merece ser defendido por nadie, bajo mi opinión. Si yo ante un ataque no me defendiera, vergüenza me daría ir a pedir ayuda a nadie, y menos a la policía.
No sé qué tendrá que ver la orientación sexual con responder a una agresión. Defenderte no te convierte en un machito heterosexual, machista, homófobo y fascista.
Re: Agressió homófoba en un local d'ambient del casc vell de Santiago
23 ago 2006
Siento ser pesado, pero querría añadir que me parece patético que digas que atacar a un homosexual es ejercer la heterosexualidad. Me parece que te estás pasando de la raya con esa frase. A nadie le importa mi orientación sexual, pero te diré que soy heterosexual y no he ejercido de fascista homófobo ni de macho dominante en mi vida, entonces dómde radica esa contradicción? explicamelo, por favor, porque tus argumentos han puesto una duda sobre mi condición sexual, que yo la basaba en mis apetencias sexuales y emocionales y no en si agredo homosexuales o no.
Espero que sepáis entender lo que digo y no empecéis con que si eres un homófobo ni nada de eso porque ya nos conocemos.
Salud!

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more