Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Oaxaca, ingobernable i transmitint.
21 ago 2006
Atac per part de grups paramilitars i fortament armats a les antenes del canal 9, la veu del poble de Oaxaca.
A la matinada d'avui 21 d'Agost l'antena emisora del canal 9 de Oaxaca ha estat atacada. El canal 9 es el canal de radio i televisió públics de Oaxaca que desde l'1 d' Agost esta pres per grups de dones pertanyents al SNTE (sindicato nacional de trabajador@s de la educación) i a la APPO (asamblea popular del pueblo de Oaxaca).
Avui, al voltant de les 3.15 de la matinada uns 50 homes armats i que es movien en furgonetes blanques sense identificacions, han atacat a la dotzena de persones qure es trovaben vigilat les antenes al cerro del Fortin. Han ferit greu de bala al mestre Sergio Vale de 58 anys i han desaparegut a altres mestres. La gent ha hagut de fugir com podia muntanya avall per evitar que els matesin a trets. S'han trovat quasi una trentena de cartutxos de diferent calibre.
Rapidament despres de l'atac la gent s'ha organitzat i en poc temps grups numbrosos s'han desplacat fins les instalacions del canal 9, que tot i seguir pres per l'APPO no pot emetre per que els atacants han destrosat l'emisor de l'antena.
Paralelament, l'edifici de finances, on l'APPO també manté un plantón, ha sigut balacejat per desconeguts sense que hi haguesin ferits.
Al cap d'aproximadament un hora de l'atac, i tenint clara la necesitat d'informar a la gent movilitzada pels carrers de la ciutat i contrarestar la versio oficiali tergiversada dels fets , iniciatives espontánies han pres varies emisores de ràdio privades. A hores d'ara a excepcio de dos o tres emisores, tant a l'AM com a la FM, la resta estan en mans de l'APPO i transmeten sense parar donant veu a qui vulgui participar.
Al llarg de la matinada han anat arribant decenes de persones al Zocalo de la ciutat, on l'APPO mante el planton mes important, iniciat pels i les treballadores de magisteri fa tres mesos. A les vuit del mati eren ja centenars les persones que es reunien al Zocalo esperant les resolucions de l'asamblea per veure quines accions empendre davant aquesta nova agresió, de la que fan responsable directe al virtual gobernador de l'estat Ulises Ruiz i als seus secuaces.
Els atacs al mes pur estil guerra bruta comesus contra el magisteri i les movilitzacions populars en aquesta última setmana, lluny d'infringir por i desmovilitzar la gent, el que fan es envalentonarla mes, crear mes unitat i potenciar l'energia i l'imaginació que els participants a la revolta empleen a les seves accions.
Per a mes informació consulteu indymedia mexico i el link mexico.indymedia.org/DesalojoOaxaca

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat