Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
Correllengua 2006
21 ago 2006
Coordinadora d´associacions per la LLengua CAL

La CAL ha presentat la desena edició de la campanya Correllengua en el marc de la Universitat Catalana d'Estiu (UCE), a Prada del Conflent (Catalunya Nord)

A la roda de premsa s'ha comptat amb la presència de David Vila, portaveu de la CAL; Til Stegmann, catedràtic de filologia romànica de la Universitat de Frankfurt i premiat recentment amb el XVI Premi Internacional Ramon Llull; Bartomeu Mestre, escriptor; i Joandomènec Ros, rector de la UCE.

El portaveu de la CAL, David Vila ha explicat en què consistirà el Correllengua 2006, una iniciativa que arriba ja a la seva desena edició, tot coincidint amb el 10è aniversari de la CAL. En el marc d'aquestes celebracions, la CAL ha preparat 10 grans actes temàtics que exposen la situació de la llengua en diferents àmbits de la nostra societat. D'aquests, ha posat èmfasi en la internacionalització de la cultura i la llengua catalana. Vila també ha destacat que un any més, el Correllengua se celebrarà arreu del territori de parla catalana, en gran part, gràcies a la implicació de la societat civil.

D'altra banda, Til Stegmann ha destacat la importància de la iniciativa. Tal com ha afirmat, l'autoconfiança sana en la projecció de la cultura catalana dóna autoestima als i a les catalanes. Això és el que aconsegueix el Correllengua.

Bartomeu Mestre ha considerat molt oportuna la presentació del Correllengua a Prada, ja que, tal com ha afirmat, és des del Canigó d'on davalla cada any la flama de la llengua.

Finalment, Joandomènec Ros, ha ofert la col·laboració tant de la UCE com de l'Institut d'Estudis Catalans a la campanya del Correllengua. Una iniciativa que considera imprescindible ja que és de les poques que arriba al conjunt dels Països Catalans.

El Correllengua ha esdevingut el referent més clar i més multitudinari de reivindicació de la llengua catalana. Sota el lema "Una llengua viva, un poble en marxa", l'edició d'enguany començarà el 2 de setembre a Andorra i finalitzarà el 4 de novembre a Perpinyà, com ja és tradició.

Cal recordar que mentre la CAL exerceix la coordinació del Correllengua al Principat, a Menorca, a Eivissa, a Andorra, a la Franja i a Catalunya Nord, en coordinació amb altres entitats de cada territori, en el cas del País Valencià l'exerceix Acció Cultural del País Valencià.

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat