Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
La Real barra el pas als regidors del PP i els deixa a les portes de Sant Bernat
19 ago 2006
Catalina Cirer acudí l'horabaixa a venerar en privat i sense escorta el sant patró del Secar
JOAN C. PALOS. Palma.
Membres de la Plataforma Salvem la Real i del col·lectiu de jovent independentista Maulets -devers 500 segons els manifestants i un centenar segons la Policia Local- reberen amb crits de «dimissió» i «no passaran» als nou regidors del PP, a qui barraren el pas. Mentrestant, els doscents romeus convocats per Cort recollien el seu brotet beneït d'alfabeguera.
La batlessa de Palma, Catalina Cirer, no marxà amb la comitiva municipal i optà per venerar en privat -«com ho he fet durant tants d'anys»- Sant Bernat unes hores abans. Pel seu costat, Rafael Duran, José Manuel Sierra, Pedro �lvarez, Catalina Terrassa, Marina Sans, Sebastià Sansó, Margalida Ferrando, Maria José Frau i Rogelio Araújo es quedaven a les portes del monestir, mentre un grup nombrós de persones els escridassava i xiulava en senyal de protesta per la construcció del segon hospital a Son Espases i per «una romeria imposada».
La tensió era gran, i davant la pressió popular els regidors conservadors optaren per retirar-se «per prudència». Efectius de la Policia Local controlaven d'aprop els fets, sense que fos necessària la seva intervenció. El portaveu del grup municipal del PP, el conservador Rafael Duran, vinculà els aldarulls a la presència de «manifestants radicals» que dissabte matí reclamaven un litoral públic i lliure davant la piscina «il·legal» de Pedro J. a la Costa dels Pins. «Ha estat cosa d'un grup organitzat rebenta festes i que són aqui per coses que han passat avui a Mallorca».
Pel seu costat, membres de la Plataforma Salvem la Real asseguraren que la seva intenció no era provocar ningú. Josep Llabrés, en nom del col·lectiu, digué que «tan sols volíem impedir que entrassin els regidors del PP i, sobretot, manifestar la nostra oposició al mocador i la canya d'una romeria imposada». Quant als insults que alguns dels manifestants proferiren contra els polítics conservadors, Llabrés ho justificà en què «tampoc no podem controlar tothom que es manifesta aquí».
Finalment, no passà res que no hagués estat anunciat prèviament pels realins. Els regidors que marxaven en corporació no passaren del portal i els romeus hagueren de deixar el mocador i la canya per veure el sant. Mentrestant, centenars de manifestants reberen la comitiva amb una sonora xiulada.
Versió per imprimir
Adreça: www.diaridebalears.com/segona.shtml?2897+3+16689
Mira també:
http://www.diaridebalears.com

This work is in the public domain

Comentaris

Re: La Real barra el pas als regidors del PP i els deixa a les portes de Sant Bernat
22 ago 2006
500 maulets? no s'ho creuen ni ells! com a molt devien ser un centenar.
Sindicato Sindicat