Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme
Concert Nazi & Homenatge a Rudolf Hess a València
19 ago 2006
La capital de l’Horta torna de nou a ser l’escenari dels grups de música racistes i filonazis que actuen amb total impunitat arreu de l’Estat. Pàgines web d’orientació neonazi anuncien la cita pel proper dissabte 26 d’agost a València, sense concretar el lloc, mentres diferents col•lectius s’organitzen per denunciar aquest acte i demanar que la justícia actue amb contundència contra qualsevol exaltació racista.
celtiberos_26_08_06.jpg
Vicent Ledesma/València

El proper dissabte 26 és la data programada perquè set grups de música del panorama feixista espanyol es donen cita a València a lâanomenat Festival Celtíberos, un acte anunciat a les més importants webs dâextrema dreta de lâEstat. Sense concretar el lloc on es realitzarà el concert, el cartell ofereix un telèfon i un correu electrònic de contacte, com sol ser habitual en aquests actes, que sâacaben sempre realitzant amb el vist-i-plau de les respectives delegacions de govern. Tot i que aquestes bandes es declaren obertament feixistes i nazis, i tenen lletres explícitament racistes que inciten a la violència i a la discriminació, no hi ha hagut encara cap cas de censura o penalització com la que va haver de suportar el grup basc Soziedad Alkoholika després dâuna dura campanya capitanejada pel periodista Luís del Olmo i secundada per lâAsociación Víctimas del Terrorismo, i que acabà amb lâabsolució de la banda, tot i haver hagut de cancelar desenes de concerts arreu de lâEstat per culpa dâesmentada campanya de criminalització.

Pàgines webs neonazis espanyoles venen al públic sense cap tipus de problema tota classe de material i propaganda nazi, així com discos de nombrosos grups de música espanyols i dâarreu del món amb lletres com âeh negro, vuelve a la selva, Europa es blanca y no es tu tierraâ? del grup valencià División 250, un dels fundadors del qual és ara el màxim dirigent de Democracia Nacional, Manuel Canduela Serrano. Un exemple dâaquestes webs és www.bicefala.com, que sâempara sota lâexcusa de vendre material de colâ¢leccionisme de la II Guerra Mundial.

Entre els grups participants en el concert de València està Eduardo Clavero, líder de la banda Batallón de Castigo, creada a la presó dâAlcalá-II lâany 1992 i amb lletres tan aclaridores com aquestes: âEcharemos a los putos monos otra vez de nuevo al mar, acabaremos con todos ellos, nadie nos podrá parar. Somos de la vieja guardia, herederos de una gran nación, avanzadilla del poder blanco de la gloriosa raza superior...â?

No és la primera vegada que València acull un acte dâaquest signe. Ja els anys 1992 i 1993 van ser organitzats els concerts Oi! Fallas de lâextinguida i ilâ¢legalitzada organització neonazi Acción Radical, i que va posar la ciutat sencera en alerta per lâarribada de nombrosos skinheads neonazis de tota Europa. Des dâaleshores es tenen constància dâaltres actes similars esdevinguts amb total discreció i secretisme. Aquest any però, el partit polític dâorientació feixista Alianza Nacional va comptar amb lâautorització de la Delegació de Govern per celebrar a la plaça de Saragossa un acte polític on es van desplegar diverses insignies de caràcter xenófob i preconstitucionals i que va comptar també amb lâactuació musical dâEduardo Clavero.
Mira també:
http://www.lavanc.com

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Concert Nazi & Homenatge a Rudolf Hess a València
20 ago 2006
Hem d'aturar-los no podem permetre ke el nazis actuen impunement a València.

NAZIS FORA DE VALÈNCIA
Sindicat Terrassa