Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
Acte contra l'especulació a Torredembarra (L'especulació no té límits... la nostra terra sí!)
18 ago 2006
ATENCIÃ: a la gent que heu rebut dos i tres cops el mail, aquest és el bo, l'altre el podeu borrar)

VINE A MOSTRAR EL TEU SUPORT EL DIA DISSABTE 19 D'AGOST ES FARà UNA MANIFESTACIà A LA CASA ABANDONADA DEL PASSEIG MAR�TIM!!! (al costat del pàjaro loco de port aventura)

(Difón i vine a participar!)

7:00h: quedem a l'Auca per sortir cap a Baix a Mar (per qui no sàpiga on és el lloc)

7:30h: arribarem al lloc i desplegarem una pancarta tot repartint octavetes amb el manifest que us adjunto a baix. Quant ho considerem oportú llegirem el Manifest.

8:00h: s'acaba l'acte.
PERQUÃ L'ESPECULACIÃ NO TÃ LÃ?MITS... PERÃ LA NOSTRA TERRA SÃ?!

Avui dissabte 19 d'Agost, l'Assemblea de Joves del Baix Gaià, hem okupat de forma simbòlica aquesta casa (vivenda no és correcte en català) abandonada situada al Passeig marítim, una més que dibuixa la realitat turística i especuladora de la nostra costa, una costa condemnada i castigada sota el poder de la construcció: un poder que vulnera el dret a accedir a un habitatge digne i destrueix el medi ambient.

Amb aquesta acció volem reivindicar dos punts:
En primer lloc: la inaccessibilitat per part dels joves, i no tant joves, a viure sota un sostre decent, degut al progressiu encariment del sòl com a conseqüència de l'especulació.
Denunciem per tant que: tant a Torredembarra com a la resta de pobles costaners del Baix Gaià aquesta dinàmica econòmica ha perjudicat directament a les classes populars.
En segon lloc: la nostra terra es troba en una greu situació, on cada cop més manquen els espais naturals degut al negoci del gran mercat que gràcies al seu poder econòmic pot destruir aquells espais que pertanyien al poble, i així construir-ne uns d'altres al servei d'una gran minoria privilegiada de la població.
Denunciem per tant que: s'ha destruït a canvi d'un negoci efímer unes terres que ara són irrecuperables, com el Roquer, actual port esportiu (la zona més mafiosa i consumista de Torredembarra) i la Platja del Canyadell, espai edificat amb el permís de la burgesia i el reformisme català.
Torredembarra no és l'únic poble agredit per l'especulació arreu dels Països Catalans, de l'edificació i la destrucció de paisatges naturals en són exemples notoris les comarques del País Valencià, que són arrasades per empreses destructores com Marina D'Or, camps de Golf, etc.
Davant d'aquesta situació, no ens podem quedar callades, defensem la nostra terra davant de qualsevol atac especulatiu, i combatem aquells que ens destrueixen.
Denunciem també la possible construcció del Muntanyans II, per a construir centenars dâedificis, que aïllarien biològicament la quarta zona humida més important del Principat. Davant d'això, us convoquem a la manifestació el proper dia 10 de setembre a les 19h a la Plaça de les Monges.

Per finalitzar, ens reafirmem en la lluita contra l'especulació i per la defensa del territori tot construint uns Països Catalans més lliures!
Immobiliàries, constructores, especuladors, falsos ecologistes... ¡CULPABLES!
Visca la Terra!

AJBG 19-08-2006 (ajbaixgaia ARROBA gmail.com)

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Acte contra l'especulació a Torredembarra (L'especulació no té límits... la nostra terra sí!)
18 ago 2006
Endavant amb la lluita!!! mori el mal govern!!!
Re: Acte contra l'especulació a Torredembarra (L'especulació no té límits... la nostra terra sí!)
19 ago 2006
Visca el Baix Gaià! Salvem els Muntanyans!!!

Salute!
Re: Acte contra l'especulació a Torredembarra (L'especulació no té límits... la nostra terra sí!)
20 ago 2006
l'acte es va fer amb èxit, properament posarem fotos.
Re: Acte contra l'especulació a Torredembarra (L'especulació no té límits... la nostra terra sí!)
20 ago 2006
Però els de l'auca no eren ara d'Iniciativa? No entenc res!
Re: Acte contra l'especulació a Torredembarra (L'especulació no té límits... la nostra terra sí!)
21 ago 2006
l'acte està montat per l'Assemblea de Joves del Baix Gaià que pel que sé s'estàn plantejant d'entrar a la CAJEI (o potser Maultes però no crec ke els faci tant el pes).

Pel que fa l'auca hi ha gent molt variopinta: és un lloc de trobada de moviments socials i del jovent del poble. algú hi haurà d'icv i d'erc per allí, però també de la cup, de la cgt, etc, etc... T'aconsello que t'hi passis i t'informis, torredembarra es un poble petit i aquí és de calaix que si no fem pinya no fem res.

Salut i revolta!
Sindicat Terrassa