Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme
La CGT s'implica a fons en la recuperació de la memòria històrica del moviment llibertari
18 ago 2006
Per un costat la CGT ha posat en marxa el web www.memorialibertaria.org on hi ha informació general sobre memòria històrica i sobre casos concrets, activitats, publicacions, materials, enllaços, etc.

Per altra banda ha realitzat l'exposició "La Revolución Libertaria". El 19 de juliol de 1936 va ser l'esclat de rebel·lia del poble contra segles d'opressió del poder de l'Església i de l'Estat espanyol, i amb motiu del 70 aniversari de la Revolució, la CGT ha commemorat aquesta data amb l'exposició "La Revolució Llibertària", que consta de 26 panells, un muntatge audiovisual i un catàleg amb treballs d'investigació sobre la revolució de 1936.
maqueta_02.jpg
L'exposició La Revolució Llibertària, va ser inaugurada a Madrid el 19 de juliol i realitzarà un recorregut per diverses ciutats de l'Estat espanyol. Presenta en imatges una mostra de la filosofia anarquista que va inspirar la revolució social, retent homenatge als homes i dones que duien un món nou en els seus cors i que van fer possible la Idea de la transformació social.

El catàleg de l'exposició, 128 pàgines, editat per la CGT amb la col·laboració de la Fundació Salvador Seguí, en la seva primera part conté les imatges dels 26 temes tractats en els panells acompanyats dels textos introductoris de cadascun d'ells. I en la seva segona part recull els treballs desenvolupats per 16 investigadors al voltant de la Revolució Llibertària. Completa el catàleg un DVD de 9 minuts amb un muntatge audiovisual, música de Mozart i A les Barricades, amb 140 imatges seleccionades de les més de 400 que té l'exposició. El preu del catàleg és de 10 €.

Es pot accedir-se al contingut de l'exposició (textos i imatges) a través de la pàgina web
http://www.memorialibertaria.org/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: La CGT s'implica a fons en la recuperació de la memòria històrica del moviment llibertari
20 ago 2006
pero no era la revolución social?, ahora tenemos que aprender un nombre nuevo?; venga libertario, venga libertaria, qué les ha dao últimamente a la CGT?
Sindicat Terrassa