Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Notícies dels presos sards (15 agost 2006)
16 ago 2006
Sis dels deu detinguts a l'operació Arcàdia el passat 11 de juliol continuen empresonats a Cagliari (Sardenya). Els deu detinguts són militants de l'organització política independentista i socialista "a Manca pro s'Indipendentzia" (aMpI), entre els quals la responsable de relacions polítiques i tota la redacció de "Sobirania" òrgan de difusió d'aMpI.
15 d'agost de 2006
Continuen a la presó sis independentistes sards

Sis dels deu detinguts a l'operació Arcàdia el passat 11 de juliol continuen empresonats a Cagliari (Sardenya). Els deu detinguts són militants de l'organització política independentista i socialista "a Manca pro s'Indipendentzia" (aMpI), entre els quals la responsable de relacions polítiques i tota la redacció de "Sobirania" òrgan de difusió d'aMpI. Dels 10 detinguts, un va ser posat en llibertat quan es demostrà que les suposades escoltes telefòniques que el podien incriminar s'havien realitzat uns dies que era fora de l'illa. Altres tres militants estan sota arrest domiciliari per motius de salut. Els altres sis continuen a la presó de Cagliari (capital de Sardenya) i s'espera a finals d'agost una vista que en determini si són posats en llibertat o en el pitjor dels casos deportats a Itàlia.
Les accions en solidaritat amb els presos sards no s'han fet esperar. En aquest sentit destaquen manifestacions nacionals a Sassari i Cagliari i plantades a davant de la presó. Ahir, en motiu d'una de les festes més importants de la capital, els independentistes van realitzar una acció de sensibilització. Segons fonts d'aMpI es preveu en els propers dies una nova manifestació nacional a Nuoro i per a finals de setembre -en cas que no s'hagin posat en llibertat els detinguts- es convocarà una manifestació internacional en contra la repressió i el dret a l'autoderminació dels pobles.
Manca ha rebut missatges de solidaritat de vora de 150 col·lectius de Sardenya, Itàlia, i d'arreu d'Europa així com 1500 de persones individuals en les que destaquen parlamentaris regionals i congressistes italians que en alguns casos han visitat els presos.

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat