Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: sexualitats
Un informe de l’ONU afirma que dones, minories i homosexuals són les principals víctimes de la violència a l’Iraq
15 ago 2006
Els fruits de l’ocupació a l’Iraq.
iraq.gif
L'ONU denuncia la mort d'almenys 6.000 civils iraquians durant maig i juny
Gairebé 6.000 civils van morir a l'Iraq durant maig i juny passat, mentre que els segrests i la tortura continua estenent-se, segons un informe de l'ONU. El dossier, presentat ahir per la Missió d'Assistència de l'ONU a l'Iraq (UNAMI), indica que han augmentat els crims per qüestions sectàries a tot el país i també el nombre de professionals que són víctimes de la violència.
Segons les dades de l'UNAMI, el maig van morir 1.294 civils, (entre ells 58 dones i 17 nens), mentre que el juny les baixes van ser de 1.554 civils (66 dones i 30 nens).
A aquestes xifres, facilitades pel Ministeri de Salut, s'unirien els 2.970 cossos no identificats rebuts en l'Institut Metge Legal de Bagdad, el que eleva la xifra de morts el maig i juny a 5.818 civils.
L'informe denuncia que cents de professors, jutges, doctors, líders religiosos són blancs dels actes de violència, mentre que són milers els iraquians que s'ha vist obligats a desplaçar-se a altres àrees del país.
"Les dones, les minories nacionals i religioses, així com els homosexuals, són les principals víctimes de la persecució i la intimidació", sosté el document.
Des de la invasió d'EUA a l'Iraq el 2003, han mort almenys 50.000 persones, de les quals 18.933 es van produir per enfrontaments militars i atacs terroristes entre el 5 d'abril de 2004 i l'1 de juny passat.
Mira també:
http://www.iraqsolidaridad.org/
http://www.fagc.org

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Un informe de l’ONU afirma que dones, minories i homosexuals són les principals víctimes de la violència a l’Iraq
15 ago 2006
Les principals víctimes són les majories, de dones, de nens, d'homes, d'homosexuals, d'heterosexuals, de blancs, de negres, de marrons...la majoria del POBLE i de gent de la CLASSE treballadora.

No pas cap minoria.
Sindicato Sindicat