Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal : corrupció i poder : laboral
"Sóc un inútil, no sé escombrar"
12 ago 2006
• Un noi que fa tres anys que neteja els parcs de BCN no passa la prova de l'escombra en unes oposicions
El periodico
ROSA MARI SANZ
BARCELONA

Marc Fitó treballa des del 2003 als carrers de la ciutat contractat per Parcs i Jardins. Llavors, va passar les oposicions, però no va obtenir plaça fixa perquè tenia companys amb més mèrits que ell. Encara que com que va demostrar la seva validesa, no ha deixat de treballar des d'aleshores als carrers de Barcelona, suplint vacances, baixes o fent reforços. Ara, que tornava a veure la seva oportunitat amb les noves proves, resulta que no sap escombrar. És el que li han dit els tècnics d'aquest institut municipal que l'acaben d'examinar.
Cavar ho fa a la perfecció, ja que l'han puntuat amb un 8,8. Palejar ho fa encara millor, segons testifica el 9 que ha obtingut. Però l'escombra ja és un altre tema. Un 2 pelat. Fitó forma part del 72% d'opositors a qui han tombat en una prova aparentment tan senzilla després d'aprovar l'examen teòric (amb un 8,75, en el seu cas) i un test psicotècnic (va treure un 8). La majoria fa temps que estan contractats per Parcs i Jardins. I molts, escombrant.
"Demanaré un certificat d'invalidesa laboral per cobrar una pensió, perquè si en pràcticament quatre anys no he après a escombrar és que sóc un inútil total", ironitza. Però poca broma. Quan Fitó va saber dilluns que la inversió eco- nòmica i personal d'aquests gairebé quatre anys no li havia servit per aconseguir el seu objectiu es va ensorrar. Està de baixa per ansietat.
Des que va aprovar les oposicions, explica, no ha pogut fer vacances amb el seu fill, a punt de complir sis anys, per treballar en aquests períodes. Buscava els mèrits que el seu dia no va tenir, com antiguitat, o disposar d'altres plusos com el carnet de conduir tipus C, per poder conduir un camió, pel qual va invertir 2.400 euros. Perquè tenia clar que si sense tenir cap mena d'experiència va aprovar en el seu dia, ara seria més senzill, i amb el seu currículum podia obtenir la plaça. No n'ha tingut ni l'oportunitat.

Període d'al·legacions
Fitó, com la resta d'opositors suspesos que presentaran al.legacions fins al dia 17, denuncien irregularitats en l'empresa municipal. "Ens han fet fora als que teníem més mèrits", explica. Se sent "insultat i humiliat", i, encara que apunta a favoritismes per col.locar "familiars i amics" de tècnics de l'empresa, vol respostes. Que li justifiquin en què va fallar amb la maleïda escombra.
També vol recalcar que entre les 44 persones que han passat totes les proves i ara presentaran mèrits per ser un dels 28 escollits, només hi ha quatre dones. "Quan la proporció dels que ens vam presentar era molt similar i les proves no requerien, precisament, força física", diu. I que hi havia a concurs dues places d'integració per a persones amb discapacitats. Dels set que es van presentar, sis tampoc van dominar l'escombra.
Per tot això, Fitó exigeix que algú doni la cara. I posa noms, Imma Mayol i Jordi Campillo, presidenta i gerent de Parcs i Jardins, respectivament. "Que tornin de vacances i vegin totes les irregularitats", demana. Perquè ahir, l'ajuntament va tornar a esquivar el tema "fins que s'acabi el termini d'al.legacions".

This work is in the public domain

Comentaris

Re: "Sóc un inútil, no sé escombrar"
12 ago 2006
Els opositors a Parcs i Jardins al·legaranI.V.. Barcelona el punt

Els opositors suspesos en la prova d'escombrar de les darreres oposicions per optar a una plaça fixa a l'Institut Municipal de Parcs i Jardins de Barcelona al·legaran contra els resultats de l'exercici, que van suspendre el 72% dels examinats. Els afectats demanaran que el tribunal justifiqui les qualificacions en les tres proves pràctiques (consistents a escombrar, cavar i fer servir la pala) i que se'ls ensenyi l'enregistrament de la prova, una petició que no podrà ser satisfeta perquè, segons fonts sindicals, aquesta gravació no es fa mai, malgrat que el comitè ho ha sol·licitat de manera reiterada.

El termini per al·legar s'esgota el dijous vinent 17 d'agost. Les al·legacions no es resoldran fins al 20 de setembre.
Re: "Sóc un inútil, no sé escombrar"
12 ago 2006
Imma Mayol! Dimissió! Escàndol rere escàndol! Seguidisme del PSC! No els voteu mai més als qui ja vau cometre aquest error!

On són els sindicats per recolzar els treballadors que es queixen i reclamen justícia?
Re: "Sóc un inútil, no sé escombrar"
12 ago 2006
mira company aqui veures on són els sindicats de Parcs i Jardins

http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/269869/index.php

http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/269747/index.php
Re: "Sóc un inútil, no sé escombrar"
13 ago 2006
EXAMEN EN PARQUES Y JARDINES
Aprenda a barrer
Maria Dolors Arcusa Lanza
Barcelona

Tengo estudios oficiales de Jardinería y hace muchos años que trabajo en este oficio. Me he presentado al concurso oposición de peón de jardinería, convocado por Parques y Jardines del Ayuntamiento de Barcelona. Después de superar un examen teórico y uno psicotécnico, se me ha declarado no apta en una prueba práctica eliminatoria consistente en cavar, palear y barrer. Durante años he cavado suelos infames llenos de pedruscos, y aquí llega el gran oprobio: he barrido y recogido miles de malditas hojas otoñales sin saber que el fracaso acechaba vilmente.Según el tribunal, no soy apta. Parafraseando un eslogan publicitario de TV, afirmo: "Yo no soy tonta". Han ofertado 30 plazas y tan solo han superado la prueba 44 personas de las 205 presentadas. ¡Ustedes sí que saben barrer! Pero se han equivocado de sitio. Las puntuaciones otorgadas no tienen sentido. Muchos aspirantes trabajan actualmente en Parques y Jardines y, según sus paupérrimas puntuaciones, no saben cavar ni palear ni barrer. ¿Qué están haciendo ahí trabajando? ¿Qué criterio de puntuación se siguió en las anteriores convocatorias para considerarlos aptos? Yo misma aprobé la prueba práctica en la última bolsa de peones. O los examinadores tenían otros criterios de evaluación o el mismísimo Fray Escoba me iluminó en aquella ocasión. Permítanme una sugerencia: en la próxima convocatoria editen un DVD titulado Aprenda a barrer como un verdadero peón, con escoba de regalo, naturalmente. Se agotarán las existencias.
Re: "Sóc un inútil, no sé escombrar"
13 ago 2006
Creo por todo lo que he leido y visto que en esta oposición , no hay criterios, ni lógicas, aquí lo único que yo veo es que hay un MAMONEO IMPRESIONANTE entre mandos intermedios, jefes , colegas, familiares etc que es de una mierda que se escampa por toda esta gente que llaman examinadores. NO TIENEN VERGUENZA de jugar con gente que se juega muchas cosas en esta oposición, pero limpiamente y no con MAMONEOS que te hacen pensar que todo es una mierda.
Sindicat Terrassa