Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Agost»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
  01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: laboral
Suspens pel govern i els 鈥渟indicats鈥? per les noves reformes socials
11 ago 2006
NOU SUSPENS PEL GOVERN I ELS â淪INDICATSâ? PER LES NOVES REFORMES SOCIALS.

Des de la Coordinadora Obrera Sindical â COS, avaluem molt negativament la Nova Reforma de la Seguretat Social signada per CCOO, UGT, CEOE i el govern del PsoE.
Des de la Coordinadora Obrera Sindical â COS, sindicat de classe dels Països Catalans, considerem que aquesta nova reforma incideix molt negativament en els ja greus retalls efectuats en les reformes anteriors, les de 1997 i 2001 fonamentalment, i que aquest tipus de mesures sâ檌ntenta justificar argumentant una futura fallida del sistema de pensions públiques, en lâ檋oritzó del 2015. Per això, i entre dâ檃ltres coses, no sâ檋a recordat en cap moment que la Seguretat Social va tenir superàvit els darrers anys i que bona part dâ檃quest superàvit està essent utilitzat per cobrir despeses que sâ檋aurien dâ檃frontar amb els propis fons de lâ橢stat.

Des de la COS, avaluem de forma terriblement negativa la Nova Reforma de la Seguretat Social pactada per CCOO, UGT, CEOE i el govern del PsoE, perque significa la legalització de majors i molt més greus entrebancs a lâ檃ccés a la pensió durament guanyada per les treballadores i treballadors, rebaixant les quanties a percebre de les noves pensions i retardant lâ檈dat efectiva de jubilació.

Des de la COS considerem que aquesta nova reforma (que cal enquadrar dins del marc de la nova línia de polítiques ultraliberals marcada per la reglamentació europea, i que als Estats espanyol i francés, troba el seu reflex en les noves reformes laborals, reformes de la funció pública, del CPE, privatitzacionsâ¦) incideix terriblement en els retalls ja iniciats amb les darreres reformes (1997 i 2001⦠consultar el nostre document â淟a Nova Reforma Laboral. Cap a una reforma laboral permanentâ?). Curiosament, la UGT es va negar a signar la reforma del 2001, per semblar-li negativa, i aquesta que ho és molt més, si la signen.

Cenyint-nos a aspectes concrets dâ檃questa nova reforma, des de la COS remarquem els punts següents com els més negatius i recessius, pel que fa als nostres drets com a treballadores i treballadors:

a. Lâ檃mpliació del nombre dâ檃nys per tenir accés a una pensió, passant dels fins ara tretze anys necessaris cotitzats, als 15 anys efectius (5.475 dies) que ens han aprovat. I açò ho aproven (CCOO i UGT) malgrat lâ檈xistència de jurisprudència que reconeixia les pagues extraordinàries com a dies cotitzats, pel que feia al càlcul del nombre dâ檃nys cotitzats per tenir dret a pensió, que ara amplien. A més, amb això, sâ檌mpedirà que, com succeïa fins ara, hi hagin treballadores i treballadors que havent cotitzat 12,8 anys (o 4.700 dies) puguin cobrar pensió⦠situació en la que es troba actualment més del 3% de les treballadores i dels treballadors dels Països Catalans.

b. Els contractes a temps parcial. Aquesta modificació afectarà fonamentalment les dones (però també i cada cop més les generacions de treballadors més joves), que són les que majoritàriament pateixen aquest tipus de contracte. Així, les persones contractades a temps parcial hauran de cotitzar uns 20 anys. Açò marca una gravíssima discriminació per les dones i el jovent, al legalitzar de facto la vella situació de discriminació patida per les treballadores i els joves treballadors, assegurant-se a més, reduir la quantitat de pensions a pagar, ja que en pocs anys els contractes a temps parcial (dâ檜na forma o altra i sobre tot als Països Catalans) seran majoria. Seguint aquesta argumentació, i lógicament, tampoc consideren la jurisprudència del Tribunal Constitucional espanyol que, en algunes sentències equiparava el dia treballat amb dia cotitzat⦠En definitiva, amplien encara més el temps a cotitzar, dificultant més si cap lâ檃ccés a la pensió.

c. Es manté lâ檈xigència que dels 15 anys a cotitzar, dos dâ檈lls siguin en els darrers 15 anys abans de la jubilació, la qual cosa torna a perjudicar a les treballadores, ja que són les que majoritàriament abandonen el mercat laboral, en la majoria dels casos per prendre cura dels fills, netes o familiars grans, ja que les privatitzacions o directament lâ檌nexistència de serveis socials, i lâ檈structura patriarcal de la nostra societat, les obliguen a fer-ho.

d. La jubilació parcial. Moltes treballadores i treballadors sâ檈staven acollint a aquesta possibilitat i fins i tot estava recollida en nombrosos convenis colâ¢lectius⦠tampoc oblidem que a casa nostra, CCOO i UGT agafaven aquesta alternativa com a única possible en tots els tancaments i regularitzacions que estem patint. Havien de tenir 60 anys, portar 15 anys cotitzats i es podia arribar al 85% de sou, sense pèrduda de la quantia de la seva pensió futura, sempre que fos substituit/a per una treballadora o treballador amb un contracte de relleu. Ara sâ檈xigeix que tinguin 61 anys i la reducció de jornada-salari no pot ser major al 75% (és a dir, es cobrarà menys encara). Ã塻 a dir, front als 60 anys actuals, els i les treballadores que vulguin jubilar-se parcialment hauran de tenir 61 anys, 6 anys dâ檃ntiguitat a lâ檈mpresa i 30 anys de cotització (açò es començarà a exigir un cop passen uns pocs anys dâ檃plicació de la reforma). Als convenis colâ¢lectius i acords dâ檈mpresa amb jubilació parcial regulada, es mantindran els requisits actuals fins la fi de la seua vigència, o al menys, fins al 2010.

e. Les pensions de viduetat. Fins ara es reconeixia com un dret efectiu lâ檃ccés a elles, en funció de la cotització a la Seguretat Social. Ara es converteix en una renda de substitució, de compensació que es concedirà atenent al grau de dependència econòmica que tingués la família respecte a la persona morta.

f. Sâ檌ncentiva la jubilació més enllà dels 65 anys, augmentant-se la pensió per a totes aquelles treballadores i treballadors que es jubilen amb 66 anys o més, la qual cosa repercutirà molt negativament en lâ檃ccés del jovent treballador al mercat laboral en unes condicions mínimament dignes.

g. Sâ檈ndureix la regulació de la incapacitat permanent per a evitar que continui éssent una via dâ檃ccés a la protecció social en ocupacions amb cotitzacions molt baixes i/o insuficients⦠abans dâ檃ssegurar pensions i subsidis dignes per a tothom.

h. Per als empresaris. Seâ檒s garanteix un abaratiment de les seues despeses per â渕antenirâ? als i a les treballadores a lâ檈mpresa, que amb 5 anys dâ檃ntiguitat, tinguessin 59 anys dâ檈dat. En aquests casos la Seguretat Social finançarà el 40% de les cotitzacions. Fins al moment actual només es financiava una part de les cotitzacions per als treballadors que, portant al menys 5 anys a lâ檈mpresa, tinguéssin entre 60 i 64 anys (amb 60 anys, la Seguretat Social pagava el 50% de les cotitzacions i amb 64 anys, el 90%, amb valors proporcionals entre ambdós casos). Amb aquesta nova reforma, açò sâ檃mplia, afegint la franja de 59 anys i permetent fins i tot que, en funció dels â渃omptes i despeses del sistema de la Seguretat Públicaâ?, aquesta escala podria iniciar-se als 55 anys.
En definitiva, que les treballadores i els treballadors ens veurem obligats a mantenir els nostres llocs de treball de la nostra pròpia butxaca un cop més.

Des de la COS entenem que les miserables justificacions dâ檃quests tipus de mesures, sâ檋an dâ檈nquadrar en lâ檃bsoluta baixada de pantalons de CCOO i UGT davant la patronal i en lâ檈xcelâ¢lent servei que el PsoE li està fent al capital espanyol, fent-ho servir tot plegat com una forma de posar la por al cos de totes les treballadores i treballadors davant una possible futura fallida del sistema de pensions, en lâ檋oritzó del 2015. Per això, se nâ檕bliden de recordar davant dels mitjans de comunicació del règim, que la Seguretat Social va tenir en els darrers anys un superàvit més que important i que bona part dâ檃quest superàvit està essent utilitzat per cobrir despeses a les que caldria fer front amb els fons propis de lâ橢stat. Ã塻 a dir, el percentatge que ens dedueixen de les nostres nòmines tots els mesos per a la caixa general de la Seguretat Social, en compte de retornar a nosaltres mitjançant més i millor atenció social, la redistribueixen segons els seus interessos (trens dâ檃lta velocitat, campanyes publicitàries, visites papalsâ¦), per garantir-se així noves fonts dâ檃ccumulació de beneficis per a les seues butxaques.

Des de la COS, a més, denunciem lâ檃ctitud i els actes directament mafiosos de CCOO i UGT al signar aquest tipus dâ檃cords (buscant el seu únic interés per a garantir-se les seues cadires i estructures, en contra dels que diuen defensar) que en el fons cerquen de potenciar els fons privats de pensions⦠fons on també tenen interessos, ja que tenen constituïda una entitat que es dedica a la gestió dâ檃quests fons privats. Un posicionament que no ha de sorprendre ningú, car CCOO, ha estat recolzant sistemàticament tots els acords que incideixen en polítiques liberals i que mantenen una pràctica de colâ¢laboració constant, més o menys encoberta en funció de que sigui PP o PsoE, amb el govern.

CCOO i UGT són sindicats grocs i cal dir-ho ben alt.
Ja nâ檋i ha prou de les seues manipulacions i traïcions!

Juntem-nos! Afilieu-vos, organitzeu-vos i participeu a la COS!
Per lâ檃lliberament de gènere, de classe i nacional dels Països Catalans!

Vic - Vinaròs â València 1 dâ檃gost de 2006

Coordinadora Obrera Sindical â COS

This work is in the public domain

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more