Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: @rtivisme : pobles i cultures vs poder i estats
La coll@nada d'Igualada. Festa Major jove [24-27 agost]
10 ago 2006
font: bonrotllo.cat

La Coll@nada, la iniciativa jove de la Festa Major d’Igualada, ja fa temps que ha posat fil a l’agulla per tal de preparar els actes de l’edició d’enguany. Diversos joves d’aquesta entitat, d’altres entitats o colles o bé a títol individual, han participat de les reunions preparatòries, que ja han donat el seu fruit amb un programa ben atapeït d’actes.

Les novetats a comentar són diverses. Si bé es mantindrà l’estructura d’actes similars a l’any passat, s’hi introdueixen alguns elements nous. El primer de tot és l’espai de “barraques�, que estrenarà una nova disposició, a més d’acollir tres noves entitats. Així, aquest espai (que recordem que va ser l’èxit més destacat de l’edició de l’any passat) serà altre vegada l’aglutinador del jovent a les nits de Festa Major, especialment la del divendres amb el “Tasta el rec�, on les diferents casetes oferiran els seus tastets cuinats especialment per a l’ocasió. A la zona de Barraques, cada dia s’hi oferiran concerts, amb Rauxa i Pastores Rock el divendres, Pirats Sound System i Strombers, i finalment el diumenge serà el torn de Xazzar i un grup d’Igualada.

A més, el dijous al vespre es farà l’Operació Cigró, i el dissabte al migdia, el vermut popular i el ‘Fes-ta el dinar’, enguany a la plaça Sant Miquel. La graellada poular i l’espectacular cercanit seran els actes forts de la nit del dissabte i finalment el diumenge serà el dia dels ja tradicionals jocs bèsties, així com de la Xoco Party de la matinada, que donarà per acabats els actes de la Coll@nada. Des d’aquí podeu consultar el programa complert d’actes de la Coll@nada, als quals us convidem a participar-hi activament. Igualment, a Bonrotllo.cat ben aviat estrenarem un dossier especial sobre la Festa Major d'Igualada, perquè no us perdeu detall de la festa.

programa i cartell:
http://www.lacollanada.org/cartell.htm

This work is in the public domain

Comentaris

Re: La coll@nada d'Igualada. Festa Major jove [24-27 agost]
16 ago 2006
des de quan a igualada la collonada és o ha estats una festa popular, o encara més una alternativa popular a la festa major oficial? des de sempre aquesta festa ha estat orquestrada dins del programa de la festa major oficial, la que ja no organitza l' ajuntament sino les empreses amb denominacio d' "origen" igualadi... Punto blanco, Carrefour, Petromiralles, etc.etc.
El que si és cert és que la collonada i la gent que hi particpa més o menys asiduament, és un personal que treballa per montar-se unes festes populars a preus no-populars... recordem els dinars a 14 euros, els concerts a 10 euros... festa si, lluita tambè? jajaja!!! sota el paraigues institucional de l' ajuntafems d' igualada no hi ha cultura popular ni alternativa a una ciutat podrida amb un personal a la deriva...
quins temps aquells de festes majors alternatives organotzades pels llibertaris, potser tampoc no eren "massa" populars, però si autogestionades i lluny de tot l' aspectre institucional, si més no la consigna de festa si lluita tambè tenia cert significat...
salut companys/es!
i no m' espereu a cap barra de bar... ens veiem a les barricades algun dia?
fins els collons de la collonada!
Re: La coll@nada d'Igualada. Festa Major jove [24-27 agost]
17 ago 2006
fots pena. A Igualada cal fer molta feina, és cert, cal instaurar una lluita real; però hi ha molta gent que, potser no amb molt de gust, intenta que la collonada i les barraques s'acosti al que haurien d ser unes festes majors populars, encara que per això s'agi d'acollir a una proposta que passa per l'oficial.
Molts dels qui els agradaria crear unes festes realment alternatives i populars, no compten amb suficients recursos (no sols econòmics) per a dur-ho a terme; i enlloc de fotre merda sobre la gent que intenta canviar una mica les coses a Igualada, opta per fotre's i treballar com pot, encara que hagi d'empassar-se segons què, fins que es pugui fer una FM realment al marge de tot això.
M'agradaria sabre com lluites tu, de quina manera, de fet m'ho imagino en veure com n'ets de imbècil.
Per cert, des de la collonada MAI s'ha fet un dinar a 14 euros ni concerts a 10 euros, informa't millor.
A les barricades jo hi seré segur, tu no ho sé (potser estàs criticant alguna forma de lluita quan calgui posar-se a la feina); i tindrem sort si no apareixes per les barraques a les barres, ens estalviarem un desgraciadet més.
Apa salut i lluita!
Re: La coll@nada d'Igualada. Festa Major jove [24-27 agost]
17 ago 2006
l'alternativa dels llibertaris era un cau de drogues aïllat de la població, un espai marginal, lluny de ser una alternativa pels igualadins.
Què té això de "popular", "alternatiu" o de "festa sí, lluita també"???
fes-t'ho mirar!
Re: La coll@nada d'Igualada. Festa Major jove [24-27 agost]
19 ago 2006
No toques las fiestas alternativas, no solo realizadas por gente libertaria sino por un monton de gente de este pueblo a titulo individual, que durante 7 años han realizado un monton de conciertos y actividades diversas sin ningun tipo de ayuda del ayuntamiento. VALE o no VALE.
Re: La coll@nada d'Igualada. Festa Major jove [24-27 agost]
22 ago 2006
amb l'ajuntafems, a enlloc!!!!
Re: La coll@nada d'Igualada. Festa Major jove [24-27 agost]
25 ago 2006
doncs jo m'ho he passat la mar de bé els dos anya anteriors i ja friso per les proves i les barraques d'aquest any, la xocolatada barrejada amb el regust de cervesa i els rots de tabac i els xatis que ballen a ritme frenètic el tecno, i el Saló fotent de dj amb els casets i la sindria i....
Re: La coll@nada d'Igualada. Festa Major jove [24-27 agost]
28 ago 2006
Moltes felicitats a tots els que formeu part de la collonada, aquest any ha estat fantastic!!
Re: La coll@nada d'Igualada. Festa Major jove [24-27 agost]
29 ago 2006
tanta i tanta feina ha donat fruits, molta gent i molta participació. Sigui com sigui, els actes de barrakes aconsegueixen arribar a grans i petisa, a tota la ciutat. Fins l'any que ve companys!
La collonada no és popular ni reivindicativa. És festa i prou.
06 set 2006
Sincerament, increïble. Tanta tonteria junta feia temps que no la veia... potser és que feia dies que no mirava indymedia.

Com a igualadí, la collonada no és una festa ni popular ni reivindicativa. És festa i prou. Pagada per l'ajuntament i organitzada per una sèrie de col·lectius de joves que cal saber: alguns amb tasca política la resta de l'any, d'altres amb altres tipus de tasques, i d'altres que simplement són un grup d'amiguets o d'amiguetes que munten una barraca, foten la mar de quartos i després se'ls rebenten com millor els plau.
Ni m'hi cago ni els aplaudeixo. Simplement trobo increïble que hagi d'apareixer a indymedia i que, encara més fort, descubreixo que 8 persones hi publiquen comentaris: on són aquestes 8 quan se les necessita per d'altres coses?? A Igualada no es mou ni un bri d'aire de transformació social i hem de publicitar una simple festa a indymedia?? A més, cal que debatim aquí si es una merda o no??

Sincerament, m'avergonyo del jovent que som.
Menys festa i més lluita i consciència.
Nuria crec que t'has passat.

Salut i alegria.
Sindicato Sindicat