Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
"El possible i l'impossible perquè la Festa Major rutlli"
10 ago 2006
Aquest dijous 10 d'agost Federació de Festa Major, alternatius i okupes fan públic un comunicat conjunt per defensar el "model social i popular" de les festes gracienques
Les entitats que enguany organitzen activitats festives durant la segona quinzena d'agost han consensuat un manifest que vol ser una declaració de principis. Oficialistes, alternatius i okupes fan públic aquest dijous un text en què volen mostrar la seva "preocupació per conflictes que no tenen res a veure amb l'esperit col·lectiu i comunitari d'una Festa popular i sí amb un model turístic massificat que està ofegant la vila". Transversal Web ha pogut accedir a aquest document que signfica un autèntic precedent de bones intencions i unió de cara a la Festa Major de Gràcia que s'inicia la pròxima setmana.
En contra de la mediatització i l'ús polític
Federació de Festa Major, AFA, Comissió de Festes Populars de la plaça del Poble Romaní i Comissió de Festa Major del carrer Sant Pere Màrtir comparteixen la "crida" als mitjans de comunicació sobre el tractament de "fets absolutament aliens, puntuals i minoritaris en el decurs de la Festa Major", que consideren "actituds allunyades antagònicament del sentit col·lectiu de la festa centenària". Les entitats festives estan en contra del "model d'oci mercantilitzat" al que confronten al seu model "arrelat, social i popular". Els signants del document també critiquen l'ús polític de la Festa Major que s'ha fet en les darreres setmanes i que ells anomenen "cerimònia de la confusió".

Malgrat aquests problemes, aquestes entitats volen que novament la Festa Major es converteixi enguany en "l’espai públic un punt de trobada, d’interrelació, de cultura i de comunicació i respecte entre les persones" i es comprometen "en la part que ens toca, a fer tot el possible, i l'impossible també, per a que això sigui així".

www.transversalweb.com

This work is in the public domain

Comentaris

Re: "El possible i l'impossible perquè la Festa Major rutlli"
10 ago 2006
TOTS ELS ORGANITZADORS DE LA FESTA MAJOR DE GRÃCIA EMETEN UN COMUNICAT CONJUNT EN DEFENSA DE LA FESTA

La Federació de Festa Major, l'Assemblea de Festes Alternatives,
la Comissió de Sant Pere Màrtir i la Comissió de Festes Populars del Poble
Romaní tornen a consensuar una postura comuna.

Carrers federats, espais de col·lectius alternatius i okupes criden a
gaudir d'una festa col·lectiva i comunitària

Text íntegre del comunicat conjunt
::::::::::::::::::::::::

Comunicat unitari de tots els organitzadors de la Festa Major de Gràcia.
09.08.2006

Les entitats sotasignats volem manifestar

:: La Festa Major ja és a punt a començar, en base a l'esforç ol·lectiu dels veïns i veïnes que hi treballen fa mesos per tenir-ho tot a punt i enllestit. Per a que res no falli i res no falti.

:: Enguany, en la vigília de la Festa Major, s'ha produït novament un mena de cerimònia de la confusió, amb usos polítics i partidaris, barrejant-hi pel mig la nostra Festa Major. Aquest ús ha fet un escàs favor a la normalitat festiva que caracteritza la nostra Festa, fonamentada en el respecte mutu i en un ampli consens social sobre el seu funcionament i desenvolupament per part de tots els que hi treballem de forma voluntària.

:: Les nostres festes s'arrelen en un model social i popular que alguns confonen amb un model d'oci mercantilitzat que no té res a veure amb l'ús social de l'espai públic i del carrer propi de la història col·lectiva de la nostra Festa Major. Per aquests motiu tornem a manifestar la nostra preocupació per conflictes que no tenen res a veure amb l'esperit col·lectiu i comunitari d'una Festa popular i si amb un model turístic massificat que està ofegant la vila.

:: En aquest sentit, fem una crida especial als mitjans de comunicació per a ser curosos a l'hora de tractar fets absolutament aliens, puntuals i minoritaris en el decurs de la Festa Major. Actituds allunyades antagònicament del sentit col·lectiu de la nostra festa centenària.

Malgrat aquests preocupacions, animem a totes i tots a gaudir de la nostra Festa Major, dels guarnits, de la transformació de lâespai urbà, dels centenars d'actes, concerts i activitats ompliran els carrers de la Vila a partir del proper 15 d'agost. A gaudir dâuna festa bastida pels propis veïns i veïnes, per fer de lâespai públic un punt de trobada, dâinterrelació, de cultura i de comunicació i respecte entre les persones.

Nosaltres, en la part que ens pertoca, ens comprometem a fer tot el
possible, i lâimpossible també, per a que això sigui així.

La Festa Major del 2006, avui, abans de començar, ja torna a ser un âèxitâ?: perquè han estat els propis veïns i veïnes els que lâhan fet
possible. Gaudim-la, gaudiu-la. Sâho val.

Visca la Festa Major.

Vila de Gràcia, a 9 d'agost de 2006

Assemblea de Festes Alternatives - AFA
Federació de Festa Major de la Vila de Gràcia www.festamajordegracia.org
Comissió de Festa Major - Sant Pere Màrtir www.graciaweb.com/fmperemartir06
Comissió de Festes Populars â Poble Romaní www.graciaviva.cat
Re: "El possible i l'impossible perquè la Festa Major rutlli"
10 ago 2006
Ja era hora de defensar la nostra festa de tanta mentida. Deixeu-nos en pau!!! Ni que sigui una setmana, cabrons!!!
Sindicat Terrassa