Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: amèrica llatina
Rebutjat el recurs de l'esquerra mexicana
06 ago 2006
El Tribunal Electoral de Mèxic va desestimar ahir la petició de l'esquerra de fer un nou recompte total dels vots emesos en les eleccions presidencials del 2 de juliol passat. L'escrutini oficial, considerat fraudulent pels seguidors d'Andrés Manuel López Obrador, va donar l'avantatge al candidat conservador, Felipe Calderón.

La decisió del tribunal, que només va ordenar un recompte parcial d'11.839 paperetes i no pas dels més de 41 milions de sufragis emesos, la van adoptar per unanimitat set magistrats, sotmesos a fortes pressions procedents de tots dos bàndols polítics.

Segons l'escrutini oficial, el conservador Calderón va guanyar les eleccions amb un marge a favor de 234.934 vots, equivalents a 0,58 punts percentuals més que el seu rival d'esquerres.

L'anunci del tribunal ha disparat la tensió a Ciutat de Mèxic, on López Obrador té mobilitzats els seus simpatitzants als carrers fins que es reconegui que ell va vèncer a les urnes. "Si no hi ha solució, hi haurà revolució", cridaven ahir un grup indignat amb la justícia electoral.

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat