Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme
A propòsit de la vaga d' El Prat: inadmisible amenaça de CiU
05 ago 2006
psuc_viu.jpg
A propòsit de la vaga d' El Prat: inadmisible amenaça de CiU

PSUC Comunicació

Felip Puig, el portantveu "sobiranista" del convergent Artur Mas, va dir el passat dijous -3 d'agost-, que "l'Exèrcit hauria d’haver intervingut per acabar amb la invasió de pistes d’El Prat". Aquesta afirmació és una conseqüència derivada de la campanya encetada pels mitjans de comunicació que, des de fa dies, es prenen la justícia pel seu compte i demanen "accions contundents" i que "l’acció no quedi impune". Intenten crear un estat d’opinió social similar a allò que pensen els oligarques del Círculo Ecuestre. Però fracassaran.

Tot i així, resulta simptomàtic que CiU, un partit "nacionalista" català, demani una intervenció d’aquesta mena. És sabut que bona part del franquisme català es va reciclar en el sí d’aquesta federació. Ho van dissimular durant 23 anys. Ara aquesta màscara ha caigut repentinament, el qual demostra que aquesta organització ha perdut, clarament, el nord des de l’ocàs pujolista i aposta per alentar la repressió. Puig ha estat clar: vol un exèrcit que reprimeixi les vagues, com durant tot el segle XIX i XX, i cluca l’ull al PP per a qui tota protesta social que emani de la societat civil i del moviment obrer ha de ser eliminada. És gravíssim.

Els exèrcits estan per a defensar el poble, no pas per a reprimir-lo. El nostre exèrcit —o almenys una idea recurrent del mateix— és impopular a Catalunya i a moltes zones de l'Estat. Sabem que l’estament militar espanyol d’avui ha canviat, és més democràtic i està subordinat al poder parlamentari i civil. Tot i que el PP va ressituar els caps vinculats al 23-F i va eliminar el servei militar obligatori amb uns fins certament obscurs —impedir que el poble i gent d’esquerres es facin, en el futur, amb el mateix?—, les coses són diferents, avui. I és que, malgrat aquesta voluntat d’insistir en un model d’exèrcit aristocràtic, la major part dels caps militars saben perfectament que les paraules de Felip Puig són absolutament electoralistes, oportunistes i, veritablement, excèntriques. Per no dir que profundament classistes.
Mira també:
http://www.psuc.org

This work is in the public domain

Comentaris

Re: A propòsit de la vaga d' El Prat: inadmisible amenaça de CiU
05 ago 2006
Però si PSUC-viu està al govern, i les seves cares públiques del govern, com en Joan Saura va sortir per la tele denunciant els treballadors. Que hipòcrites i falsos.
Re: A propòsit de la vaga d' El Prat: inadmisible amenaça de CiU
05 ago 2006
El PSUC viu i ICV no ténen res a veure!!! Són dos partits diferents!!!

Tot i així, és la patronal, el PP i CiU aquells que estan fent palès el seu profund classisme i visceral antiobrerisme, cridant a intervencions repressives i, a través dels seus diaris, creant opinió social!!!
Re: A propòsit de la vaga d' El Prat: inadmisible amenaça de CiU
05 ago 2006
La cara real de CiU, es decir, la burguesía catalana, la ha puesto de manifiesto Felip Puig.

Cuando les conviene a sus intereses pactan con el PP, como sus padres y abuelos hicieron con el franquismo (Cambó, Pla, y un largo ect).

Sólo hay que recordar al famoso Gomis, Alcalde franquista de Montblanc y amigo de Jordi Pujol, como prototipo del camaleonismo de muchos miliantes de CiU.

El pujolismo en el fondo sólo es eso. El Partido de la burguesia conservadora Catalana, que sólo sirve a sus intereses de clase.

Lastima que Refael Ribo,Jaume Bosch y alguno más de la izquierda catalana aún no lo hayan entendido.
Colera camping CNT