Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Comentari :: laboral
La vaga salvatge
04 ago 2006
(Carta publicada en el diari «El Punt» el dia 4 d'agost de 2006)

La vaga dels treballadors a l'aeroport del Prat és una cosa mal feta, i els perjudicis causats als usuaris, uns més que altres, són molt lamentables. Això dit i sense oblidar-ho, cal fer un parell de consideracions que no s'han fet.

1. Els treballadors de l'aeroport s'hi jugaven bastant més que unes vacances, per molt importants que aquestes siguin. S'hi podien jugar el lloc de treball.

2. Si cada vegada que el capitalisme salvatge tracta les persones com si fossin elements tan sols de producció els treballadors reaccionessin d'una manera també salvatge (salvatge per salvatge), potser les coses anirien d'una altra manera.

I no vull pas dir que s'hagi de fer... El que vull dir és que les conseqüències de les salvatjades dels capitalistes haurien de ser mediàticament tractades amb el mateix grau de condemna, dramatització i sistematització amb què ho han estat les conseqüències de la vaga dels treballadors. La qual cosa, com és evident, no és així. Doncs mentre no sigui així, si als mitjans de comunicació, o a qui sigui, no li agrada el que va passar...

Antoni Ferret. Barcelona

This work is in the public domain

Comentaris

Re: La vaga salvatge
05 ago 2006
Antoni, no vas bé. Estem parlant del tema del Prat. Finalment hi ha hagut un acord que en un 80% ja estava recollit en el conveni dels treballadors. Calia doncs una vaga salvatge preventiva? El que tocava era un parell de dies de diàleg i tema resolt. Aquest és el model sindical que ens hem dotat i no el de la "barricada" com a principis del S.XX, en tot cas, si realment hi hages tantes "salvatjades" empresarials, hi hauria el nivell de pau social que tenim? O tothom està equivocat i només els del model "salvatge" tenen la raó. Espero que nómés sigui que es van equivocar. Això te solució demanar disculpes i llestos. Però hem temo que darrera de tot hi havia aquells que només saben viure envoltats de violencia, et sona Gracia? et sona les manifestacions surrealistes del botellón? Doncs per aquest l'únic cami és el dels jutjats.
Re: La vaga salvatge
05 ago 2006
isaisi, quan la violència sigui geneal tu seràs el primer, tros de merda seca. Mai no insulto, però els gossos rabiosos vestits de senyors nomes mereixen patades als ous.
Re: La vaga salvatge
05 ago 2006
Tu si que no t'enteres isaisi. Els convenis existents en el handling es poden fer servir tant per fer fora a centenars de treballadors com per agafar temporalment a centenars més, com per congelar salaris o el contrari. Aquest conveni es convertia en paper mullat el dia que els treballadors s'enteren PER LA PREMSA que Iberia ha perdut la llicència i que els fotran al carrer amb conveni o sense. No té res a veure aquest conveni en el que era un fet quasi consumat aquella setmana. I ni els dies en que s'estava parlant dekls efectes de la vaga gairebe ningú parlava tan segur d'aquest conveni com sembla que ara tots heu descobert. Un conveni simplement és un marc laboral que permet a l'empresari fer una sèrie de coses pactades amb els sindicats i entre aquestes entren els expedients de regulació, acomiadament, etc, etc.

No era nova aquesta situació, a Iberia ja han passat d'altres i amb conveni o sense els acomiadaments han sigut reals. Els mateixos que després s'han posat a negociar, en nom dels sindicats majoritaris no van saber explicar als treballadors res de res, també deien haver-se enterat per la premsa i el que va correr com l'escuma va ser l'indignació d'uns treballadors en veure que els sindicats només estaven servint per fer acomodaticia la fugida d'Iberia del Prat. L'indignació i la ràbia a l'assemblea informativa va fer que la gran majoria els desautoritzes i no seguissin ni les consignes de fer aturades d'una hora ni les crides a la calma. De fet fins el mateix divendres de la vaga Iberia no va presentar una opció per mantenir el handling, perque desenganyat isaisi el que volen és marxar i tots els passos apunten a això, i és normal que els treballadors d'una empresa que vol marxar no es quedin assegudets donant petons a un conveni.

Ara, a toro pasao, és molt fàcil parlar després d'haver-te empapat pels diaris del que teoricament els treballadors sabien o del que teoricament els treballadors tenien assegurat o no, la realitat va ser més dramàtica, més real i amb poquissima informació. La rabia de centenars de persones va atacar el que creien més convenient atacar i va ser de forma unànim i espontania, tot i que després van voler buscar caps de turc entre els sindicats minoritaris o en suposats "radicals violents" que tu també esmentes, i que pel que es veu s'amaguen darrera de cada acció que no li agrada als poderosos. Barrejar Gracia o el botellon amb això, em sembla realment patètic.

La realitat és molt més simple, allà vosaltres si voleu donar una volta de truita surrealista per defugir explicar les condicions de treball a Iberia, les amenaces reals d'acomiadaments, el joc polític amb les competències de l'aeroport, la resolta decissió d'Iberia de desapareixer del Prat i com el govern de torn li permet...si encara us entesteu en creure que els treballadors són els culpables o si no heu entés que estem parlant després d'aquest acord d'aproximadament 600 persones que seran subrogades ves a saber com o acomiadades, jo et dic que els que tenen contractes de fixe discontinu (sis mesos dins i sis fora) a aquests ningú els ha assegurat res, simplement dels molts que hi ha no tornaran a ser cridats quan els pertoqui el següent i per no tenir no tindran ni dret a dir que han estat acomiadats, tu diu un que va ser així adcomiadat d'Iberia.

Com es nota que en la teva vida has conegut a cap treballador d'Iberia o no tens ni idea de com allà dins la feina.
Re: La vaga salvatge
05 ago 2006
Isaisi, si fos per actituts com la teva, tornariem a la situacio de drets laborals d'abans de la revolucio francesa.Tot els drets que tenim elns els hem guanyat a pols, els nostres avant passats varen lluitar, fent totes les vagues il.legals que van fer falta, sabotejant maquinaria, boicotejant productes, fabriques ,locals, i serveis, (anaven a treballar caminant cada dia desde l'hospitalet fins bcn per no haver de agafar els tranvies i fer boicot, i si no havia prou es bolcaven i cremaven, per exemple...)per aconsseguir la situacio social que poc a poc ens estem deixant arrebatar de nou.
Si no tens la possibilitat de fer pressio a la teva feina per que no et putegin, al menys hauries d'alegrarte si els altres tenen el coratge, o la oportunitat de intentar-ho.Al menys contribuiran si ho aconsegueixen, a frenar la mitjana de la precarietat, i quan a tu et baixin el sou o t'acomiadin sense condicions, no et podran dir que
aixo es "lo normal".

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more