Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
L'atur creix a Catalunya un 2,9%
03 ago 2006
X.A.
Al mes de juliol hi havia a Catalunya 7.212 aturats més que al juny, segons dades de l'Inem. Un total de 257.969 persones estan desocupades al Principat, un 2,9% més que al juny. Aquest augment contrasta amb les dades del conjunt de l'Estat espanyol, on l'atur ha baixat en 4.770 persones, xifra que suposa un 0,2% menys d'aturats que al juny. De fet, Catalunya és la comunitat on la desocupació ha crescut més en nombre d'aturats i la tercera en termes relatius, després de Navarra i Múrcia.

Per demarcacions, Barcelona va registrar 6.298 aturats més, un 3,2% més, però on més va créixer la desocupació, en tant per cent, va ser a Tarragona, on l'increment va ser del 3,9%. A Lleida, la província catalana amb menys atur, la desocupació va créixer un 0,8%, mentre que només a Girona va baixar, un 0,2%.

El sector de la construcció va ser el que més va patir el creixement de l'atur a Catalunya, amb un 6,5% més. Fins i tot a l'Estat, on els sectors més importants perden aturats, la construcció en registra un 2,8% més. En nombre de desocupats, el sector serveis és el que creix més al Principat, amb 4.139 aturats més, un 2,7%. L'ocupació va baixar un 3,5% a l'agricultura i un 1,7% a la indústria.

Rècord de contractes

Al conjunt de l'Estat espanyol es van registrar al juliol prop d'1,8 milions de contractes nous, un rècord històric que suposa un increment del 6,4% respecte al juliol del 2005. D'aquests contractes, un 10% van ser indefinits. El ministre de Treball, Jesús Caldera, es va mostrar convençut que aquestes xifres són els primers fruits de la reforma laboral que va entrar en vigor l'1 de juliol.

Entre les explicacions del creixement de l'atur a Catalunya, els sindicats CCOO i UGT van denunciar ahir que l'increment al Principat al mes de juliol és fruit de la rescissió de contractes a l'estiu amb la promesa de tornar a contractar els acomiadats al setembre, amb l'objectiu d'evitar pagar-los els mesos d'estiu. Els sindicats han demanat a la Generalitat que actuï contra el que consideren "acomiadaments fraudulents".
Mira també:
http://www.intersindical-csc.org/

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat