Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
Intersindical Valenciana i la CGT es concentren davant la conselleria d'Economia
03 ago 2006
Intersindical Valenciana i la CGT es concentren davant la conselleria d'Economia

Els sindicats protesten per la usurpació de la seua representativitat en el sector públic perpetrada per CCOO i UGT amb la col·laboració de la patronal i la Generalitat valenciana

Més de trenta delegats de la Intersindical Valenciana i de l’Àrea Pública de la CGT s’han concentrat, hui 3 d’agost, davant de la Conselleria d’Economia, Hisenda i Ocupació en protesta per la reunió del PAVACE que s’ha celebrat aquest matí. L’esmentada reunió ha usurpat les competències que en matèria de negociació li atorga la llei a les meses de negociació, en concret a la Mesa General de la Funció Pública Valenciana i les Meses Sectorials que depenen d’ella. En la pancarta es podia llegir: “pel repecte a la representació dels empleats públics i per la negociació col.lectiva�. Les persones concentrades han cridat a favor la llibertat sindical i del respecte a les regles del joc democràtiques quan han entrat a la reunió els sindicats UGT-CCOO.

En la reunió del PAVACE on estan presents els sindicats UGT i CCOO, la patronal CIERVAL i la Generalitat Valenciana s’ha acordat la constitució de la Mesa del Diàleg Social de la Funció Pública i l’aplicació del Pla Concilia als empleats públics. Tanmateix, els sindicats esmentats són una ampla minoria en el conjunt de la Funció Pública. Podem recordar que el Sindicat més votat en sanitat és CEMSATSE, en Educació és Intersindical Valenciana, en Justícia és CSI-CSIF i en l’administració del Consell és IGEVA. En el conjunt de tota la Generalitat el sindicat més votat és Intersindical Valenciana amb 2.000 vots de diferència amb el segon. A més a més, UGT i CCOO només representen el 49% de la Mesa General de la Funció Pública Valenciana.

Intersindical Valenciana reclama la convocatòria immediata de la Mesa General per negociar les condicions laborals de les empleades i empleats públics i reclama, també, que cessen les maniobres que impedeixen el correcte funcionament de les meses de negociació legalment establertes. El gabinet jurídic del sindicat està estudiant la possibilitat de recòrrer tots els acords que en la reunió d’avui s’hangen pres.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Intersindical Valenciana i la CGT es concentren davant la conselleria d'Economia
03 ago 2006
Endavant la unitat sindical anticapitalista
Sindicato Sindicat