Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: sense clasificar
Moció CUP Lleida solidaritat amb Palestina i el Líban
03 ago 2006
Avui, 3 d'agost, la CUP de Lleida ha entrat per registre una moció a l'Ajuntament de solidaritat amb palestina i el Líban.
Avui, dijous 3 d’agost, a les 12’30 hores, la Candidatura d’Unitat Popular de Lleida (CUP-Lleida), presenta una moció de solidaritat amb Palestina i el Líban.El text de la moció és el següent...

Atesa la situació creada al Líban i a Palestina davant l’ofensiva militar israeliana contra aquests pobles, accentuada de forma alarmant durant el mes de juliol de 2006, que ha provocat centenars de víctimes civils i un panorama de desolació i destrucció al Pròxim Orient.

Atesa la responsabilitat evident de l’estat d’Israel en aquestes agressions contra el Líban i Palestina.

La Candidatura d’Unitat Popular fem arribar la següent proposta per tal de que el Ple Municipal de la Paeria acordi:

Condemnar l’agressió militar d’Israel contra els pobles del Líban i Palestina que ha de ser considerada com un crim de guerra.

Sol•licitar la suspensió dels acords preferencials i comercials de l’Estat espanyol amb Israel.

Emplaçar les administracions catalanes, amb la Generalitat al capdavant, a no mantenir cap tipus de relació, diplomàtica o comercial, amb l’estat d’Israel mentre aquest no renunciï a l’ofensiva militar.

Defensar el dret a la resistència dels pobles libanès i palestí i el seu dret a la llibertat i la independència.

Sol•licitar un alto el foc i la retirada de les tropes d’ocupació israelianes del Líban i Palestina.

Considerar el Líban i Palestina com a zones d’actuació preferents de la cooperació per al desenvolupament realitzada amb finançament de l’Ajuntament de Lleida i així incloure-ho en les properes convocatòries de la Regidoria de Drets Civils, Cooperació i Immigració d’aquest ajuntament.

Incentivar les polítiques de cooperació al desenvolupament entre l’Ajuntament de Lleida i els municipis libanesos i palestins.

Lleida, 3 d’agost de 2006---
Candidatura d’Unitat Popular - Lleida (CUP-Lleida)

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat