Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder : criminalització i repressió
Nous atacs jurídics i mediàtics en el Cas de Mumia Abu-Jamal
31 jul 2006
Nous atacs jurídics i mediàtics en el Cas de Mumia Abu-Jamal
x karocha
El 20 de juliol de 2006, els advocats Robert Bryan i Judith L. Ritter van presentar un escrit en el Tribunal d'Apel·lacions per al 3° Circuit d'Estats Units, per a iniciar arguments pel que fa a qüestions constitucionals en el cas de Mumia Abu-Jamal, el pres polític africà-amer
lleis cada vegada més repressives, hi ha hagut moltes revocacions de condemnes pels motius anteriors, així que existeixen fonaments jurídics per a guanyar un nou judici. Clar, que la majoria de les persones que han sortit lliures no són presos polítics, un factor de gran pes.

Alhora, els atacs contra Mumia s'han intensificat en els últims mesos. Serà perquè els seus enemics saben que és innocent, que de plànol no tenen un cas, que temen un nou judici assistit per tot tipus d'observadors internacionals i que busquen enverinar l'ambient públic per a assegurar la seva execució?

En el terreny jurídic la fiscalia està apel·lant la revocació de la pena de mort emesa pel jutge Yohn en 2001 i les corts tenen l'opció d'imposar aquesta condemna de nou o de dictar una sentència de cadena perpètua.

Altres atacs giren al voltant d'un honor acordat a Mumia pel municipi de Saint-Denis als afores de París. A partir del 29 d'abril, l'avinguda que arriba a l'Estadi Nelson Mandela es diu Rue Mumia Abu-Jamal.

Immediatament després de la inauguració de l'avinguda, els congressistes Mike Fitzpatrick i Allyson Schwartz van presentar una iniciativa legislativa, posteriorment avalada pel consell de la Ciutat de Filadèlfia i el Senat de l'Estat de Pensilvania, exigint que Saint-Denis retracti l'honor i que el govern de França li obligui a fer-lo si el municipi no complix. El líder nacional de l'Ordre Fraternal de Policia (FOP) Chuck Canterbury va aplaudir la iniciativa i va dir que "L'honrar a un assassí de policies és profundament ofensiu als oficials que fan complir la llei, a les seves famílies, a la ciutat de Filadèlfia i a Estats Unitsâ?.

Els mitjans de comunicació no queden enrere. Amb paraules per a instigar un linxament, el ex-advocat de la FOP i ara amfitrió de talk-show Michael Smerconish ridiculitza l'honor acordat a Mumia i incita als seus oients a un clam per la seva mort. En lloc d'evocar la vida d'algú que sempre ha lluitat pels drets dels pobres i particularment els negres, totes els titulars dels periòdics de Filadèlfia, la 6ABC WPVI-TV, i Fox 29 Notícies inclouen les paraules âassassí de policiesâ?.

En la seva columna per a la Philadelphia Daily News titulada âUnes idees per a els francesos, qui adoren als nostres criminalsâ?, Stu Bykofsky ens recorda que el racisme dominant en el judici i totes les apel·lacions de Mumia segueix viu. Diu que no és probable que els francesos retractin la mesura presa pels âMumidiotesâ? en Saint-Denis perquè âa part del menyspreu típic dels francesos per als americans, Saint-Denis és 80% negre i àrab i Jamal és negre amb un nom àrab. Els fa falta més?â? Després esmenta que el president de la FOP a Filadèlfia, Bob Eddis li va comentar que âbatejar un carrer a França amb el nom de Abu-Jamal és com batejar un carrer a Califòrnia amb el nom de Charlie Mansonâ?.

Representants del Comitè Internacional de la Família i Amics de Mumia Abu-Jamal denuncien aquest assalt mediàtic i polític i expressen el seu respecte a molts francesos que han mostrat suport. El municipi de Saint-Denis s'ha mantingut ferm i es nega a canviar el nom del carrer.

Mobilitzacions estan començant per a exigir un nou judici i una fi als atacs. El suport públic serà el factor crític durant aquest any tan determinant per a Mumia Abu-Jamal.

Reproducció del Boleti Miguel Enriquez,juliol-2006.
http://valencia.indymedia.org/display.php?articleId=2189
http://www.lahaine.org/index.php?p=16189

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa