Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Suspès el judici per l’acció al saló Estudia de Barcelona
31 jul 2006
Les set acusades han rebut els aplaudiments i el suport de 65 persones a les portes dels jutjats.
Cartell Sepc i Alerta.jpg
Aquest matí estava programada la vista contra 7 persones acusades en diferent grau d’haver participat en una acció de denúncia al Saló Estudia de Barcelona. Els Mossos d’Esquadra, denunciants, havien interposat la denúncia contra 7 membres del moviment sindical estudiantil que havien identificat en diferents llocs del Saló. En iniciar el judici, l’advocada de la Generalitat ha sol•licitat l’aplaçament per a incloure 4 agents més com a testimonis. Els advocats de la defensa han expressat la seva disconformitat degut a que la sol•licitud havia pogut fer-se molt abans. Per a les persones encausades, identificades algunes pel fet de ser en una parada informativa d’un sindicat, s’evidencia la feblesa argumental de l’acusació, que insisteix en relacionar tot el grup en conjunt fet que contradiu els nombrosos testimonis fins ara aportats.

El Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans i Alerta Solidària han mobilitzat 65 persones davant els jutjats com a mostra de suport a les encausades.

L’acció denunciada que es pretén jutjar, consistí en l’abocament de pintura vermella sobre un vehicle dels Mossos d’Esquadra situat enmig del Saló Estudia en l’stand promocional del cos policial. Es denunciava la presència d’aquest cos així com la de l’exèrcit espanyol en contradicció clara del concepte educatiu que hauria d’imperar en el conegut Saló. La propaganda per al reclutament d’aquests cossos, segons el SEPC, s’allunya del model de formació que cal al jovent català, verídicament pública i de qualitat. En tot moment l’acció comptà amb el suport de diverses persones que desplegaren una pancarta enmig del saló sense pretendre defugir cap responsabilitat. Dies abans, la denúncia a la presència militar i policial fou realitzada amb octavetes lliurades algunes als mateixos agents.

El sindicat SEPC (resultant de la unió entre la Coordinadora d’Estudiants dels Països Catalans i l’Alternativa Estel), amb Alerta Solidària, organització antirepressiva de l’Esquerra Independentista, valoren en clau de repressió política l’acció dels Mossos, que pretenen ara amb l’acció judicial, castigar no només als qui participaren en l’acció sinó a altres estudiants sindicats per tal d’estendre la por al col•lectiu i evitar en el futur altres protestes. Al contrari, el SEPC assegura un reforç del seu treball en tots els fronts degut a la unitat sindical assolida aquesta primavera.

Segons informa Alerta Solidària, la vista que ha estat suspesa a les a les 12’30, ha quedat aplaçada fins al 3 d’octubre, a les 11 del matí, al mateix Jutjat d’Instrucció núm 8. Amb càrrecs de desordres públics, i amb només la versió policial, es repetirà la crida a concentrar-se al carrer en mostra de suport a les encausades.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Suspès el judici per l’acció al saló Estudia de Barcelona
31 jul 2006
TOT EL SUPORT ALS COMPANYS I COMPANYES!

ENDAVANT EL SEPC!
Re: Suspès el judici per l’acció al saló Estudia de Barcelona
31 jul 2006
La lluita contínua més viva que mai. Aquesta unitat és un exemple a seguir per a tot tipus d'organitzacions.
Sindicat Terrassa