Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
Esperant una medul·la que havia d'arribar al Prat
30 jul 2006
Extret de http://blocs.mesvilaweb.cat/node/view/id/22998
L'A. és una nena que ja fa un llarg temps que espera trobar aquell que serà compatible amb ella, aquell que podrà donar-li allò que necessita i que tindrà la generositat de donar-li. Fa pocs mesos l'ha trobat. Viu a Paris i tot l'equip de l'hospital de Can Ruti l'ha preparada per rebre allò que la salvarà: cèl·lules que refaran la seva medul·la malalta.

Aquesta és una història repetida a molts serveis oncològics de Catalunya i moltes d'aquestes històries acaben molt bé. Però el divendres passat aquestes cèl·lules de medul·la per a la petita A. no van arribar.

Havien de volar fins a l'aeroport del Prat, però una colla de treballadors enfadats i ignorants de la transcendència del seu treball van tallar les pistes i la medul·la es va quedar podrint-se en un aeroport de Paris...

CONTINUA

El tractament que un malalt de leucèmia ha de patir abans del trasplantament de medul·la és força dur i ha de ser planificat amb un temps d'antelació. Si en el moment que s'ha de fer la trasplantació, la medul·la no arriba i no es pot fer, l'individu resta molt debilitat. Com estarà avui la petita A.? I aquestes cèl·lules, seran encara útils? O hauran mort?

No sé si finalment va arribar la medul·la ahir, dia previst per l'operació de l'A., a Can Ruti, però el divendres al vespre encara no havia aterrat...

Els treballadors tenen dret a fer vaga, però les comunicacions, com molts altres sectors, són imprescindibles i les conseqüències per l'aturada total i tancament absolut d'un aeroport poden ser nefastes. El govern hauria de tenir els mecanismes per controlar que això no passi.

Les competències sobre la gestió dels aeroports eren de la Generalitat de Catalunya, d'acord amb l'Estatut aprovat en el nostra Parlament i després retallat a Madrid (i majoritàriament acceptat per tots nosaltres...)

Què fàcil és donar les culpes a l'estat espanyol i no fer res...
- "Uff quin sarau ens em estalviat!"- deuen pensar els del govern català... - "Sort que no em estat tan ases d'atribuir-nos més competències! I així podem continuar tenint un culpable per tot: el govern central!"

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Esperant una medul·la que havia d'arribar al Prat
30 jul 2006
Tot val pels reaccionaris.

Ferum d'intoxicació, això. Però si és veritat, què cambia si l'intenció es criminalitzar un col·lectiu precari?

I si la A. era la nena d'un dels treballadors que, amb 55 anys, es queda sense feina i ha d'alimentar a una familia sencera? I si la mèdula òsea compatible hagués estat a Catalunya, fruit d'una legislació en salut molt més desemvolupada?
I si era tan urgent, per què no va arribar als altres aeroports?

I dels qui han de rebre mèdula osea a Palestina, Liban o el Congo? Què passa que com que son terroristes no n'han de rebre?
Notícia falsa
30 jul 2006
Els òrgans i teixits vius per a transplantament tenen el seu propi circuit de transport especial i urgent, incloent els heliports de cada hospital.

No podria quedar un material així parat a París per una incidència en un sol dels aeroports de Catalunya.
Re: Esperant una medul·la que havia d'arribar al Prat
31 jul 2006
Si fos per la infanta, això no haguès passat, si és que ha passat.
Re: Esperant una medul·la que havia d'arribar al Prat
31 jul 2006
MENTIDES HI HA FORMES DE FER-LA ARRIBAR SI ES VOL!!

ANEU A INTOXICAR A LA CASA DELS VOSTRES PARES I FILLS NO US RIGUEU DE LA GENT TREBALLADORA!!

MALEÃ?TS SIGUEU!!

SOU TAN MISERABLES COM ELS QUE BOMBARDEGEN NENS AL LIBAN I DIUEN QUE ES PER QUE HI HA TERRORISTES!! SOU ELS MATEIXOS CRIMINALS!!


WWW.KAOSENLARED.NET
Re: Esperant una medul·la que havia d'arribar al Prat
31 jul 2006
El cas no ha passat a Can Ruti, sinó a oncologia de la Vall d'Hebrón.

Ara ho esmeno...

El fet era tan simple com que la persona que havia de dur el material havia de volar de Paris a Barcelona i en no poder venir van haver de buscar sistemes de transport alternatiu. Però la vaga va causar un bon merder!

Quan aquest tipus de material ve de tan lluny normalment va amb avió ja que és més ràpid que en helicòpter. Desconec com ho han sol·lucionat.
Així que ho sàpiga ho publicaré.
Re: Esperant una medul·la que havia d'arribar al Prat
31 jul 2006
em quedo maravillat de la gent que parla sobre el sistema de transport d´òrgans per a transplantar sense saber-ne res... (?!) tot per recolzar una vaga... Increíble. Si un òrgan ve de paris, no vindrà en helicòpter, això està clar, vindrà en avió i sabeu quan costa llogar un avió particular?! Doncs per això la gran majoria d´òrgans per transplantar els transporten en avions comercials de passatgers corrents (en les llargues distàncies)...

Una altra cosa: parleu de la suposada solidaritat que els passatgers tenien que tenir amb els treballadors en vaga... i jo em pregunto: i els traballadors en vaga, quina solidaritat tenien amb els passatgers, treballadors també com ells? Cap. Auqestes vagues són l´exemple de l´egoisme més gran: cadascú mira per la seva feina, i si no que potser quan algun dels passatgers afectats tingui problemes a la seva empresa per un ERE, també faran vaga els d´iberia per solidaritat?.

Han quedat malament, malamanet cara l´opinió pública, i això és el que compta: discursos d´aquests no van enlloc i la gent els esquiva.
Re: Esperant una medul·la que havia d'arribar al Prat
31 jul 2006
La barbàrie s'engreixa, ara resulta que cal solidaritat amb els treballadors que estan de vacances...

Es podrà discutir moltes coses, inclosa aquesta notícia de la medul·la, però no caiguem a nivells tant baixos com posar per davant el dret a viatjar per damunt dels llocs de treball!
Re: Esperant una medul·la que havia d'arribar al Prat
31 jul 2006
Anem cap a una divisió social, pròpia de la lluïta de classes. Per tal de criminalitzar una vaga, tot el pes del sistema cau a sobre dels "dimonis" que l'han fet. I cap pes cau a sobre dels directius, dels viatgers reaccionaris àvids per sortir a la TV, dels mitjans de comunicació ultraconservadors que no dubten a "jutjar" i apuntar amb el dit sense esbrinar què és el que volen els vaguistes...

Tot val, inclús la guerra psicològica -típicament catalaneta- amb l'assumpte de la mèdula. Si la mèdula fós per la infanta o per la neta d'en Pujol arribaria amb un "camvi de lloc instantani", si fós necessari. Però como que no era el cas...

No hi heu caigut, oi vilawebs classistes dels collons?
Re: Esperant una medul·la que havia d'arribar al Prat
31 jul 2006
QUE VIVAN LOS TRABAJADORES Y TRABAJADORAS DEL AEROPUERTO DE BARCELONA!!

MUERA EL KAPITAL!!

ASI DE SIMPLE ASI DE CLARO!!

CUANTO TIO LISTO!! CON LAS COSTILLAS DE OTROS!!

www.kaosenlared.net
Re: Esperant una medul·la que havia d'arribar al Prat
31 jul 2006
Podem ser solidaris amb els currantes de l'aeroport del prat, però la gent que volia gaudir dels seus dies de vacances també tenia els seus drets, pq també hi havia molts currantes allà... Si la gent de l'aeroport volia fer protesta, pq no ho va fer deixant de cobrar als viatgers... d'aquesta manera no hauria passat tant de jaleo.
vinga salut!
Re: Esperant una medul·la que havia d'arribar al Prat
31 jul 2006
MUERTE AL USO KOMPULSIVO DE LA K Y DE LAS MAYÚSCULAS POR PARTE DE LOS PESADOS DE KAOSENLARED

joderya
Re: Esperant una medul·la que havia d'arribar al Prat
31 jul 2006
Amb la regularitzacio del dret a vaga cap protesta arriba enlloc. Comisions i UGT son venuts al capital que canalitzen les protestes per fer-les democratiques i inofensives. Nomes les vagues salvatges poden fer tremolar a la patronal, i si la meva solidaritat ha de consistir en retrasar les meves vacances, les retrasare de bon grat. Mes em fotria que una vaga em perjudiques sense arribar a enlloc, com les vagues de renfe.

NO hi han alternatives, potser molta gent que ara es queixa es veura forçada algun dia a fer vagues d'aquest tipus, i es trobara amb gent que li dira al treballador de torrons: "ei incivic, res de vagues que necessito els torrons per nadal, busca't la vida i protesta de manera que a mi no m'esquitxi".

Quanta merda de discurs democrata ens hem d'empassar...
Noticia intoxicadora
31 jul 2006
Calaixdesastre, has vingut a intoxicar perquè has parlat de teixits podrint-se mentre sabies que el trasllat s'ha efectuat igualment.
Re: Esperant una medul·la que havia d'arribar al Prat
31 jul 2006
"eiii": utilitza una mica el cap:

-els i les treballadores de terra no tenen capacitat per cobrar o deixar de cobrar uns serveis que es paguen majoritariment per mitjans electrónics i amb molta anterioritat.

-agafar un avió NO ÉS CAP DRET. Una cosa és tenir vacances i d'altra molt diferent "anar-se'n de vacances". Els treballadors de terra no han negat el dret a res a ningú. S'han limitat a deixar de treballar (VAGA).

- ENHORABONA A TOTHOM QUI ACABI DE DESCUBRIR QUE LA SEVA VIDA DEPÈN DELS TREBALLADORS I TREBALLADORES I DE LES CONDICIONS EN QUE DESENVOLUPEN LA SEVA FEINA. Em sap greu que la utopia social egoista de molta gent hagui saltat en mil bocins. (Jo m'en vaig de vacances i se m'en refot lo que facin els demés, se m'en refot que els treballadors vaguin al carrer, se m'en refot si la gent es mor, o si li toca la lotería)
Viviu en un m on on hi han problemes laborals greus...i en cara que us quedeuveient la tele i mireu cap a altre costat, US AFECTA. ENS AFECTA A TOTS I A TOTES.

Visca la vaga salvatge!
Re: Esperant una medul·la que havia d'arribar al Prat
31 jul 2006
no us en adoneu que alguns de vosaltres, millor dit, els vostres pares, estan subvencionant els delinqüents que han segrestat durant dos dies a vells, nens, dones i homes a un aeroport? i la multiplicació de riscs sobre la seguretat de tots? i aquells que havien de viatjar per feina? i els inmigrants que tornaven als seus països després de, potser, tres o quatre anys sense anar-hi? la veritat és que molts semblen no haver-se enterat que viure junts vol dir, ens agradi més o menys, respectar als altres. Sí a la vaga, és clar que sí, amb respecte als demés. Hi ha desenes de raons que fan criminal aquesta vaga. Tan debó que en condemnin als responsables.
Re: Esperant una medul·la que havia d'arribar al Prat
31 jul 2006
Si els treballadors del metro de valencia haguessin fet vagues en el seu moment, potser la precarietat laboral no hagues matat a 50 persones el mes passat en aquell maleït "accident"... a pesar dels molts "xavis" que s'haguessin queixat i haguessin fet el ploramiques per haber arribat tard a treballar.
Re: Esperant un sou de merda per pagar un lloguer impossible
31 jul 2006
Mira Xavi

Per començar, delinqüent ho serà ton pare. Quina mània que teniu alguns de parlar com ho fan els diaris, estic absolutament indignat de que anomeneu delinqüents a uns treballadors per fer una vaga i en canvi us doni igual el tracte d'aquella empresa amb aquests treballadors. I la vaga criminal és un terme que abans d'ahir molts ni coneixieu i ara tots teniu a la boca,repetint com lloros el que diuen el mass-media.

Suposo que si ens possem a plorar les desgràcies, jo et podria explicar moltes darrera dels milers de treballadors que el divendres estaven al carrer, i no només que havien perdut un avió que sortiria un o dos dies després, sino que anaven A LA PUTA CALLE. D'això cap mitjà ho ha comentat, i em sembla que ningú s'ha enterat o es vol enterar de perque tots els treballadors d'un aeroport s'arrisquen a fer una cosa que saben els pot portar repressalies. Fa autèntica vomitera veure com els mitjans no han explicat res de la situació d'aquests treballadors i en canvi com premsa groga fan un drama de cada cosa que els passi als usuaris que es queden a terra. Si et fes una pregunta del perque s'ha fet aquesta vaga, els que no teniu ni idea possiblement direu que perque tenim ànima i essència criminal o de delinquent, si, efectivament, els mateixos que durant tots aquests anys han estat allà fent que tu puguis viatjar en avió, eren criminals i delinquents i ningú ho sabia. Però qui és tan ximple de creures això?

Continua llegint els diaris de sempre, continua veient els telenoticies, un dia et donaràs compte que diuen que la teva filla és una terrorista i tu sense enterar-te. La precarietat si que és criminal i, el mon laboral, la vivenda, com estem la joventut, tantes i tantes coses que realment són criminals i vosaltres mai sortiu a dir-ho tant indignats com quan acuseu els que diuen prou de criminals. Ve que ni pintada la frase de Malcom X que deia una cosa així com:

"Si no estem amatents els mitjans de comunicació faran que estimem als opressors i odiem als oprimits"

fastic de societat, fastic de gent, fastic de món.

Acostumeu-vos a aquestes vagues, si voleu un capitalisme salvatge i un estat de benestar a costa de l'explotació de milions de joves i treballadors, tindreu respostes salvatges. Acostumeu-vos a que el rol dels sindicats de mantenir la pau social se'n vagi a prendre pel sac. Cada dia representen a menys gent. Com podeu defensar abans el dret a viatjar que el dret a treballar? Esteu malalts?
Re: Esperant una medul·la que havia d'arribar al Prat
31 jul 2006
Que triste leer comentarios de esta gente ignorante que pretende convertir a las víctimas en verdugos.Que canallesco el argumento del transplante de médula, cuando bien sabemos que las circunstancias que provocan el que no haya lleguado (si realmente es cierto eso) son las de siempre: un sistema criminal, llamado capitalismo que provoca que estos vuelos urgentes se hayan de realizar mediante vuelos convencionales a causa del dinero que vale su transporte, mientras por otra parte se gastan millones en tecnología militar.Suena a tópico pero es así. Si lo que afirma el que escribe la noticia es cierto, que lo dudo,tiene más fundamento que se queje de los responsables que nos hacen tener un sistema sanitario tan deficiente, que sobre unos simples trabajadores que han ejercido su derecho a la protesta para una vida más digna y que, a la larga, nos beneficia a todo el conjunto de la sociedad. Mi más profundo desprecio para los que solo saben mirarse al ombligo y juegan con los sentimientos de la gente de una forma tan vil para fundamentar sus argumentos.
Sobre la vaga a l'Aeroport del Prat
31 jul 2006
Tot el que comenta la persona que penja aquest post és cert i penso que hi ha molta gent que no pretén negar la causa primera de la vaga que ha tingut lloc a l'Aeroport del Prat. Ningú pretén recolzar Ibèria ni AENA. L'Imatge pública d'Ibèria és nefasta des de fa molts anys i s'esforcen en mantenir aquesta mala imatge. Per tant vull començar insistint en el recolzament de moltes persones com jo que som viatgers afectats per la vaga del col.lectiu dels treballadors de terra de l'Aeroport del Prat al seu legítim dret a vaga i a que es coneguin i tots ens solidaritzem amb la seva situació laboral. Dit això company espero que també entenguis que al marge de la vaga en sí i dels drets totalment inqüestionables dels treballadors i treballadores de Terra de l'Aeroport del Prat, hi ha un altre tema, i aquest és la oportunitat i les formes d'aquesta vaga. Em sembla una mica fora de lloc convocar una vaga unilateral que causa una paralització total dels serveis de terra de l'aeroport del prat en plena operació sortida de vacances d'estiu. Penso que no era ni el moment ni les formes. Aquests treballadors i treballadores afectades per les màfies d'Ibèria i AENA han pensat en algun moment en altres persones treballadores com ells i elles que potser han estat anys estalviant per fer aquell viatge somiat que no han pogut fer per aquesta vaga? Qui els torna ara aquests diners estalviats amb tants esforços? Qui compensa les persones que potser només tenien 15 dies de vacances i que ja no les podran gaudir per aquesta vaga? Qui compensa aquella mare amb un nadó a qui ja no pot donar més llet ni canviar els bolquers perque estan facturats en una maleta a la que no pot accedir? Qui compensa a centenars de milers de persones que han hagut de dormir durant dies a l'Aeroport del Prat esperant agafar un avió o esperant les maletes que no ha pogut recollir en tornar? Ningú pretén, penso, deslegitimar la lluita dels treballadors i treballadores de terra de l'Aeroport del Prat, però hi ha moments i moments i formes i formes de fer les coses i en aquesta ocasió s'ha triat el pitjor moment i la pitjor forma de tirar endevant aquesta vaga. És cert que AENA i Ibèria estan fent canvis i que aquests canvis aniran en perjudici molt probablement dels drets dels treballadors i treballadores de terra de l’Aeroport del Prat, però aquests canvis són, avui per avui, ciència ficció. Aquests canvis encara no han tingut lloc i aquest fet converteix la vaga de Divendres passat en una vaga amb caràcter preventiu per protestar contra unes mesures que encara no existeixen. Si el que es buscava amb la vaga que va situar l’Aeroport del Prat en un estat de setge temporal era que els viatgers i viatgeres ens solidaritzessim amb els afectats per els moviments mafiosos d’AENA i Ibèria, no només no s’ha aconseguit, si no que a dia d’avui, els vaguistes no tenen el suport ni de viatgers, ni de la Patronal, ni del Govern de Catalunya, ni del Govern de l’Estat Español ni dels sindicats, ni dels mitjans de comunicació. Això els hauria de fer pensar. Jo, com a viatger afectat per la vaga, conec, entenc i recolzo les motivacions i causes de la vaga, però les formes i el moment de la mateixa em situen en un rebuig clar envers els vaguistes per considerar que si bé la vaga és legítima i els motius sòlids, les formes i la oportunitat constitueixen un gravissim i inacceptable error que ha provocat conseqüències gravissimes difícils de solventar i compensar.
Re: Esperant una medul·la que havia d'arribar al Prat
31 jul 2006
Mira, el que és veritablement gravíssim és el que passa al Líban, o la pobresa. Això sí que és gravíssim. Els aeroports de la major part del món pateixen gravíssims retards a causa de gravíssims bloquejos econòmics i militars, falta d'independència econòmica o política i alguns, fins o tot, serveixen per a gravíssims fins d'invasió imperialista.

Per tant, menys llops, que aquí uns poquets han perdut l'avionet i un parell de dies de vacances, i a qui s'han de queixar és a les seves empreses que els hi en donen ben poques.

Lluita per tenir més vacances, més temps lliure i més llibertat veritable, per a tú i per a tothom, i potser estarà començant una revolució...
Re: Esperant una medul·la que havia d'arribar al Prat
01 ago 2006
Colega! ,mientes más que hablas!. Eres un ignorante!. Palurdo!. PARA EESOS CASOS EXISTEN HELICOPTEROS!. De cuando un órgano viaja en avión!.
Y lo dice una transplantada!. So capullo!
Re: Esperant una medul·la que havia d'arribar al Prat
01 ago 2006
Patético el policía. Defendiendo el derecho al turismo (que no es sino el trabajo aplicado al supuesto tiempo libre). Menos turismo y más libertad de movimiento para todos los habitantes del mundo, so idiota.
Re: Esperant una medul·la que havia d'arribar al Prat
01 ago 2006
Un organo no viene desde Paris en helicóptero.

Te habrán transplantado de maceta, como mucho.

Lo más divertido es ver como se echan balones fuera, con el gravíssim hablando del Líbano...¿Puedo copiarlo en la wikipedia para explicar "demagogia"?
Re: Esperant una medul·la que havia d'arribar al Prat
02 ago 2006
Aceptamos que te has equivocado en el nombre y te has dejado unas letras?

RE (TAR) DA DO

Que personaje mas triste estás hecho, como puedes pasarte horas leyendo a gente que odias?
Sindicat Terrassa