Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme
No rotund a la Llei de la " Vergonya Històrica" del Govern espanyol
29 jul 2006
COMUNICAT DE PREMSA DE LA COORDINADORA PER A LA MEMÒRIA HISTÒRICA I DEMOCRÀTICA DE CATALUNYA
No rotund a la "Llei de la vergonya històrica" del Govern espanyol
Com ens temíem el Consell de Ministres ha aprovat un projecte de Llei de la "Memòria Històrica i Democràtica", contrària als interessos de les víctimes del sagnant cop militar que va donar inicio a la guerra civil i a 40 anys d'un règim totalitari feixista. Estem enfront d'una proposta de llei que no anul•la els consells de guerra de la dictadura i que no és reparadora ni de les víctimes i els seus familiars, ni de les institucions i organitzacions represaliades.
Menyspreant l'ampli i plural moviment de recuperació de la memòria històrica i democràtica de l'estat espanyol, El Govern es plega als interessos dels qui van ser directa o indirectament part o còmplices de la brutal repressió que van patir les nacionalitats i regions de l'Estat espanyol, durant la cruel dictadura feixista de Franco, una de les més brutals de la història europea del segle XX.
És vergonyós i reprovable que un govern progressista que, malgrat l'oposició de la dreta reaccionés i la jerarquia catòlica, ha avançat en els drets civils; sota el qual s'han condemnat a torturadors argentins; la magistratura del qual investiga crims contra els drets humans o per genocidi en altres països, faci oïdes sordes a les resolucions de Nacions Unides o els informes d'experts sobre la imprescriptibilitat dels crims per genocidi i contra els drets humans, de la dictadura feixista.
Aquesta proposició de llei és un insult a les víctimes de les massacres, exili, tortura, esclavitud, deportació, presó, que van patir centenars de milers de republicans i les seves famílies. És una vexació als milers i milers de lluitadores i lluitadors en la clandestinitat contra el règim feixista. Un règim la proposta " deintelectual el qual" i material era "extirpar fins a l'arrel" la democràcia i el republicanisme, és a dir els ideals d'igualtat, fraternitat i justícia social, així com eliminar els avanços en el reconeixement dels drets de les nacionalitats i pobles de l'estat espanyol.
Exigim Al Govern la retirada de la Llei. Fem una crida a la mobilització de la societat civil. Avui més que mai, és necessària la unitat per frenar aquest afront a la memòria dels morts i represaliats que van lluitar per les llibertats, els valors republicans i la democràcia.
COORDINADORA PER A LA MEMÒRIA HISTÒRICA I DEMOCRÀTICA DE CATALUNYA
Entidades adheridas :
Associació per a la Memòria Històrica i Democràtica del Baix Llobregat, Associació del Pont de la Llibertat de l'Hospitalet Antifranquista, Associació per al Memorial Democràtic dels Treballadors de la SEAT, Associació pro Fundación- Enrique Lister, Col•lectiu d'Història de la CJC-Joventut Comunista, FREE, Associació Dones del 36, Foro para la Defensa de la Tercera Edad-Memòria Històrica, Fundació Pere Ardiaca, Historaula,Fundació l'Alternativa, Col•lectiu Gai i Lesbià-H2O.
Mira també:
http://www.coordinadoramh.org

This work is in the public domain

Comentaris

Re: No rotund a la Llei de la " Vergonya Històrica" del Govern espanyol
29 jul 2006
¿Entitat adherida Associació pro Fundación- Enrique Lister?
¡Valent cabró! Gracies a ell quan van arribar els feixistes ja no hi havien colectivitats que carregar-se.
No vull ni imaginar-me qui deu estar darrere d'aquesta associació...
Re: No rotund a la Llei de la " Vergonya Històrica" del Govern espanyol
27 ago 2006
Home Canuto, jo deixaria de banda aquestes velles baralles entre l'esquerra.
En honor a tots aquells que van lluitar per la revolució i contra el feixisme hem d'atendre a qüestions més importants, com la reparació de la memòria històrica d'aquella gent. I en això tenen tota la raó els que firmen aquest manifest, és una vergonya la llei.
Jo també sóc llibertari i no es que esperi massa de les lleis, però demostren clarament qui mana i de quina part es segueixen posant els poders públics. Democràcia sí, però sempre que el poble no intenti aplicar la democràcia econòmica i social també, és a dir, l'autèntica igualtat.
A pesar d'això, en el bàndol republicà van participar molts altres sectors que no eren revolucionaris, però si que estaven en contra del feixisme, la dictadura i les repressions massives. Tota aquesta gent també ha quedat postergada a l'oblit d'una forma totalment injusta.
Salut!
Sindicat Terrassa