Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
Ja són 9 els treballadors del Prat emmanillats i detinguts
28 jul 2006
Els han emmanillat i detingut davant de la resta de treballadors. Han fotut d'hòsties a tothom. Eren antiavalots vinguts des de Saragossa.
Hores d'ara no està clar si es troben a la caserna de la guàrdia civil de Sant Andreu de la Barca o d'El Prat de Llobregat. Contra els del Sepla (els pilots) no utilitzen els antiavalots, perquè són de la mateixa classe social que els directius d'Ibèria. El d'avui ha estat una revolta del precarietat com feia anys que no es vivia a Barcelona. Solidaritat demà, seria molt important. Es poden fer accions a pobles i barris, penjar pancartes, fer pintades, etc....

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Ja són 9 els treballadors del Prat emmanillats i detinguts
28 jul 2006
Això és repressió feixista pura i dura. Cada vegada està més clar. Al sistema li cau la màscara... I la classe política -tota: inclosos els pijoprogres d'Iniciativa i els inútils d'EUiA- és inoperant i venuda al capial. Quin fàstig!
I encara hi ha "treballadors" domesticats que es queixen de la vaga... S'hauria de col.lapasar tot el país!!
Re: Ja són 9 els treballadors del Prat emmanillats i detinguts
28 jul 2006
Heu vist al Saura amb la Inma Mayol a l´aeroport?.Que patetic.Ells parlant,com si haguessin treballat molt a la seva vida.
I encara tindran la barra de demanar el vot als treballadors,dient que ells son els seus defensors.
Una altra d´estiu,igual que quan l´Inma Mayol va desallotjar als migrants,perqué donavan mala imatge turistica.
Els academics,en diuen d´akest fenomen neo-feixisme.Al final tindran raó?
Re: Ja són 9 els treballadors del Prat emmanillats i detinguts
28 jul 2006
Una pregunta:

Las huelgas...¿no se convocan?

Quizas es por eso que todo el mundo está rebotado con estos "trabajadores oprimidos", porque han secuestrado a una cantidad inmensa de gente, sin ni siquiera plantear unas demandas.

Es que con este neofascismo opresor... Por cierto, que a los pilotos no les enviaron los antiavalots, porque se bajaron los pantalones antes de liarla.
Re: Ja són 9 els treballadors del Prat emmanillats i detinguts
28 jul 2006
Las huelgas legales, que para poco sirven, sí. Esto se llama huelga salvaje, al margen de sindicatos por pactistas y por desgraciados (nadie les avisó que peligra su puesto de trabajo, se enteraron por la prensa!). Nada hay más temible para la patronal y el gobierno que la lucha obrera sin dirigentes ni representantes, y una vez más se está demostrando.

Y sí que había demandas: que les aseguraran por escrito que su puesto de trabajo estaba garantizado. En lugar de eso han recibido las cargas de los picoletos. Porque, obviamente, no se lo van a garantizar: Foment, la Generalitat, Iberia y Aena jugando al mus con 2000 trabajadores como amarrekos. Pues se rebotan, lógico. De hecho debería ser más usual que pasara esto.
Re: Ja són 9 els treballadors del Prat emmanillats i detinguts
28 jul 2006
els fastigosos del saura i la mayol anaven de vacances al chalet de Pollença a Mallorca, una parella de burgesos que tenen 2ª i 3·ª residencia.

recordeu el 1 de novembre hi han eleccions a la generalitat, fem que ICV saura-mayol pasin a ser un partit extra-parlamentari.

boicot a iniciativa i eua
Re: Ja són 9 els treballadors del Prat emmanillats i detinguts
28 jul 2006
Tinc els familiars en aquesta vaga, jo mateix vaig treballar a Iberia durant dos anys, que no vol dir dos anys, sino contractes de sis mesos dins i sis mesos fora, amb dos o tres hores al dia, si arribaves a les 25 hores setmanals podies sentir-te afortunat. En els contractes de milers de persones fins que no passen una mitja de set anys no et fan FATC, és a dir amb uns horaris més estesos de sis hores, i fins que no passes uns quants anys més no ets fixe. Així ha mantingut el xiringuito Iberia amb milers de joves, perque només els joves poden mig viure d'aquest sou, però t'asseguro que pares de família estan allà patint la precarietrat de la que t'explico.

Els treballadors d'Iberia aguanten tota la merda d'aquest aeroport, estan els que donen la cara facturant i embarcant i s'han de sentir els insults per qualsevol avaria d'un avió, per un retard, perque una altra companyia no funciona, quan vaig treballar em van agredir dues vegades per un retard. Als clients no els va passar res, van pujar als eu avionet i au. Estan la gent que carrega les maletes, amb temperatuires infrahumanes i amb quilos i quilos en temps record, els que netegen els lavabos i serveis, els mecànics que posen els avions apunt, els que el netegen per dins, els que acompanyen a nens i avis amb mobilitat reduida, els de recursos humans quan surten problemes, etc, etc.

Putejadissims durant anys, aguantant de tot i després et fan fora per qualsevol tonteria. Segons m'expliquen els meus familiars fa uns dies va correr el rumor de que a Iberia li treien aquest servei de holding i aniran milers de persones al carrer. Indignats s'enteren al dia següent pels diaris, tot quadra, l'amenaça d'Iberia de marxar per rebaixar costos i fer una linia de preus reduits, les cessions de la Generalitat i AENA cap a Iberia, un joc d'estrategia on com sempre els que acaben pagant són els treballadors.

Aquest matí s'ha fet una assemblea en un ambient crispat on els sindicats han fet el ridicul i se'ls han menjat a crits, ells com sempre intentant tirar sorra a l'assumpte, algú creu que els sindicats no sabien el que s'estava coent? ara corren a dir que no està bé, que així no es fa, la resposta espontània ha estat passar d'ells i ocupar les pistes, demostrar qui mou aquest aeroport i lluitar pel teu lloc de treball. Protestar per uns fets consumats i contra l'acopmiadament de milers de persones, els sindicats ja estan intentant que tot surti com ells volen, és a dir, tancaments pactats, tots a la puta calle i ells a cobrar per la feina feta, així porten anys fent-ho.

La vaga d'avui ha estat una resposta espontània i absolutament legítima, en cap cas s'ha fet per putejar a la gent, perque ells també són gent i ells també viatgen, s'ha fet per dignitat i per cridar l'atenció de la precarietat i la pocavergonya d'aquestes multinacionals. Els mateixos que després aguanten a la cara tots rels insults per la negligència d'Iberia, AENA o el que sigui, els mateixos que han de suportar de tot quan els senyorets militars dels pilots decideixen plantar-se, a aquests ningú els envia la guardia civil, els mateixos que han estat desallotjats a cops de porra i ekls qyue demà si no els dona la gana no es mou l'aire a l'aeroport.

O s'asseguren els llocs de treballa o ja li poden donar pel cul a les vacances de tothom, perque en definitiva perque vosaltres viatjeu hi ha gent que porta anys aguantant de tot i amb la cara amable.

Qui no entengui el que succeeix o el que es queixa del seu viatge, ho sento molt però hauria d'entendre el transfons i la ràbia, i sobretot donar-se compte de en quines condicions ens estem permetem els luxes de volar, a base de l'explotació de milers de persones que, mira per on, han rebentat amb tota la raó del món.

Demà estaré amb ells i espero que molta altra gent, per salvar la dignitat d'asquestes persones i sobretot per plantar cara als gilipolles de sempre, els mateixos que insulten quan el seu interés queda una mica tocat, hi han milers de persones que depenen d'aquesta feina i no estan disposats a rendir-se com volen els sindicats, que ja els falta temps per demanar perdó, els molts treballadors que encara continuen mantenint el carnet haurien de cremar-lo demà. Ni han avisat ni han servit ni serviran per res.

Solidaritat i amunt els que lluiten
Una abraçada a tots els companys
Re: Ja són 9 els treballadors del Prat emmanillats i detinguts
28 jul 2006
"O s'asseguren els llocs de treballa o ja li poden donar pel cul a les vacances de tothom, perque en definitiva perque vosaltres viatjeu hi ha gent que porta anys aguantant de tot i amb la cara amable."

Ojalá se queden sin trabajo, o los recoloquen de maestros en Ceuta. Vaya manera de hacer huelga.
Re: Ja són 9 els treballadors del Prat emmanillats i detinguts
28 jul 2006
has clavado el argumento

enhorabuena por la reflexión-descripción. Y sí: yo viajo asiduamente, y hoy, por purita casualidad, no he estado en el prat. Si hubiera estado, y me hubieran retrasado mi vuelo durante horas por esta huelga salvaje, lo hubiera dado POR SUPUESTO por bien empleado. Lamento, de hecho, no haber estado ahí.

Mucha suerte con la continuidad del asunto, espero que no haya detenciones ni represalias excesivas, y de veras, muy bien por la huelga, muy bien por su explicación, mucho ánimo y adelante.

Los trabajadores y trabajadoras sobreexplotados en su invisibilidad, tienen TODO el derecho a hacerse visibles y a hacer ver, como bien dices, que son ellos y ellas quienes mueven la maquinaria social. Que ésta se pare cuando toca reivindicar.

Si hubieran anunciado la huelga, como redado pide cínicamente, sencillamente hubieran puesto a la gente en la puta calle o hubieran aplicado represión a saco, cambiando a los trabajadores díscolos por gente nueva, me juego cualquier cosa a que hubiera sido así.

Quienes luchan, en estos casos, luchan por todos nosotros también.
Re: Ja són 9 els treballadors del Prat emmanillats i detinguts
28 jul 2006
"sencillamente hubieran puesto a la gente en la puta calle o hubieran aplicado represión a saco"

No. Pero ahora si les pueden poner en la puta calle, y encima, no nos van a dar ninguna pena.
Re: Ja són 9 els treballadors del Prat emmanillats i detinguts
28 jul 2006
Por tu último post, te has ganado el premio al personaje más siniestro de Indymedia. Efectivamente, lo que extreballador dice, es una verdad como un puño. NO es aceptable el "bienestar" de clase media sostenido sobre la precarización salvaje de mucha gente.

Lo más lamentable es que muchísima de la gente que estaría quejándose del retraso por culpa de la huelga, ellos mismos, o sus hijos o allegados, estarán EN EL MISMO AEROPUERTO o en cualquier otra empresa de servicios, siendo explotados como animales con contratos flexibles al servicio de las nuevas empresas terciarias, y ahora en verano, fundamentalmente en la industria turística.

Quienes han hecho esta huelga no han matado a nadie, ni han causado males mayores. Sus métodos han sido limpios, justos, y además HAN DADO LA CARA por lo que han hecho, poniendo en cuerpo en la reivindicación política. Se han jugado que les partan la cara y por lo visto a más de uno le han dado en la cabeza. No se puede ser tan miserable como para argumentar que los huelguistas son malos y desconsiderados, con el ejemplo de compromiso Y conciencia colectiva que han demostrado.

Adelante, mucho ánimo, por favor seguid informando. Esta huelga es un precioso precedente para todos nosotros.
i la cobertura de TV3...
28 jul 2006
...demostra lo reaccionari que és aquest mitjà. Sense posar ni un micro als treballadors, como si no tinguéssin importància les seves demandes!!!

Abaix els corifeus de la patronal!!!!
Re: Ja són 9 els treballadors del Prat emmanillats i detinguts
28 jul 2006
Ets un grandíssim desgraciat mosso dels pebrots!!
Tú si que no ens fas pena. Tú i tots els que pensen com tú, que davant del màxm exponent de la dignitat de uns treballadors en lluita pels seus llocs de treball, tan sols pensen en les molèsties que puguin haver ocasionat a una massa de gent que en la seva majoria són treballadors en situació de risc. És a dir, que qualsevol dia es poden trobar amb l'atur a la porta de casa i que de ben segur ja avui en dia estàn treballant en precari.
Si davant d'aquesta disjuntiva no es poden posicionar clarament al costat del qui lluita, que no esperin res de bó de la resta de la classe treballadora el dia que el seu cul perilli.
Però es clar, avui en dia ens ho posen "tan fàcil" poder escapar-nos els pocs dies que ens permeten respirar a l'any, que no podem consentir que algú amb un mínim de sentit comú ens recordi el dia que anem a evadir-nos , que la lluita no entén de luxes i que molt provablement tots aquests viatgers de nova fornada no han(hem) fet res la resta de l'any pels nostres llocs de treball.
Solidaritat obrera!
Avui més que mai, la lluita és l'únic camí!!
Re: Ja són 9 els treballadors del Prat emmanillats i detinguts
29 jul 2006
solidaridad con los trabajadores del prat,la forma de lucha que han utilizado es la unica efectiva,ya que si hubiesen convocado huelga de manera "legal" los servicios minimos impuestos por el departament de treball hubiese liquidado la efectividad de la lucha,es patetico como esa parejita de capitalistas de icv,criticaban duramente la lucha en tv3.la lucha tiene que seguir.
Unió, acció, i autogestió
29 jul 2006
Heu fet molt bé d'organitzar-vos en la vostra pròpia assemblea i passar dels delegats sindicals.

Vosaltres parleu, vosaltres decidiu, i sobretot entre vosaltres us ajudeu.

Ànims i a per totes!
Sindicato Sindicat