Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Comentari :: globalització neoliberal
Xavier Sala President del Barça de M.
27 jul 2006
XAVIER SALA MART�N, presidente del Barça de Munich!!!
El Barça ya es un club moderno. Tiene un presidente NEOCONS.
Dejó atrás esa imagen de resistente, de lucha
contra el franquismo. Con mala suerte pero siempre merecedor de algo más . AHORA YA LO TIENE.
EL BARÇA ES UNA MARCA. Quien está detrás, y ahora delante, es su actual presidente provisional: XAVIER SALA MARTIN. XSM para los amigos.
Defensor del "círculo virtuoso" y de hacer pagar al "soci" dos veces por lo mismo. Sorprende que un individuo que no había manifestado ningún interés por el fútbol ahora sea el presidente de dicha entelequia. Y más cuando hará unos seis años en su inefable página web declaraba que su equipo de "soccer" era el Bayern de Munich.
Defensor a ultranza de la guerra contra Irak, de los presidentes USA, ya sea Bush o Reagan
(que le vuelve especialmente loco), de las deslocalizaciones y del neocolonialismo de las
Multinacionales; ha destacado, delante de los ojos del Capital, en la lucha contra la resistencia "antiglobalización" , quedándose como uno de los pocos "valientes" que niegan que estamos delante de un cambio clímático producto del recalentamiento de la atmósfera. En fín una joya, a sueldo de los que tienen el dinero.
Enhorabuena barcelonistas! El Barça ya no es más que un club, ni siquiera es más que una simple
hamburguesa de segunda.
Y es que el fútbol es el Opio del Pueblo!
Eso sí, un opio con MARCA.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Xavier Sala President del Barça de M.
27 jul 2006
En Sala i Martin és un dels academics actuals més prestigiosos en matèria de creixement econòmic que existeixen. Qui el titlla sense cap mena de vergonya de "Defensor a ultranza de la guerra contra Irak, de los presidentes USA, ya sea Bush o Reagan (que le vuelve especialmente loco), de las deslocalizaciones y del neocolonialismo de las
Multinacionales" és que simplement no coneix la seva obra ni s'ha pres la molèstia de llegir-la.

El que està clar sobre en Sala i Martin és que no és un d'aquests que pululen per Indymedia perdent el temps en baralles estèrils al voltant de qui és mes d'esquerres, qui és mes català o omplint-se la boca parlant de lliutes i revolucions imposibles i blablabla. Els que el seguim sabem que - independentment de si estem d'acrod o no - les opinions d'en Sala i Martin estan fortament contrastades i madurades amb dades fiables i contrastables. Pot ser si el llegíssiu arribarieu a la concusió de que ni el liberalsime és tan dolent, ni vosaltres sou tan bons.
Re: Xavier Sala President del Barça de M.
27 jul 2006
Si si, serà molt prestigiós però és un neo.liberal de la ostia! I a mi aquest tipus de gent no m'agrada.
Re: Xavier Sala President del Barça de M.
27 jul 2006
Al del comentari anterior:
Ets idiota. També Goebbels teniu un gran fonament en el que deïa, també José Antonio era un intel.lectual...però alhora eren un parell de fills de puta com aquell que 'de forma fiable' és un neoliberal de merda.

Però hi ha una cosa pitjor que ser un neoliberal explotador de merda, ser un explotat de merda que admira el seu amo.

Tonto!
Re: Xavier Sala President del Barça de M.
27 jul 2006
Com es nota que els que segueixen al guru neoliberal, com el BAH! han perdut el mínim sentit crític. O serà que són "dels que pululen per Indymedia perdent el temps en baralles estèrils".
El repetit argument que nosaltres no llegim i que els neoliberals sí, és pròpia d'estúpids feixistes.
Re: Xavier Sala President del Barça de M.
27 jul 2006
Molt bé Joan Gam X.
Quina mena de gent controla el Barça!!!!Sempre ha estat igual!!!
Re: Xavier Sala President del Barça de M.
27 jul 2006
Que jo sàpiga en Goebbels era un manipulador que va dir allò tan cèl.lebre de "una mentira repetida adecuadamente mil veces se convierte en una verdad". Per cert, quan dius que tenia un gran fonament el que deia, et refereixes a que tota la propaganda antijueva era certa?

Per altra banda, posar al mateix sac al Goebbels, al José Antonio i al Sala i Martin és no tenir ni idea de quines són les tesis d'en Sala i Martin. Clar, el que passa es que us han repetit tants cops que el liberalisme és dolent per definició que ja ho heu interioritzat i no us heu pres la més mínima molèstia qüestionar-la. Lamentable.

Finalment, quan rellegeixo el que he escrit, veig que no he fet servir en cap moment l'argument de que "vosaltres" (qui sou "vosaltres") no llegiu i el neoliberals no. Això només demostra que o no saps llegir o bé tens tants prejudicis enquistats que no et permeten penar més enllà del teu marc ideològic.
Re: Xavier Sala President del Barça de M.
27 jul 2006
Doncs no saps rellegir-te, o potser no entens el que dius. O vas massa de pressa...com tots els NEOs.
Està al final del teu Bah!
"Pot ser si el llegíssiu arribarieu a la concusió de que ni el liberalsime és tan dolent, ni vosaltres sou tan bons"
Pressuposes que no el llegim. És més en en el fons creus que no llegim res. Sou tots iguals,
practiqueu la "eugenesia intel·lectual". Com Goebbels.
Re: Xavier Sala President del Barça de M.
27 jul 2006
Bah! el company que et posava els exemples de goebbels i del cosí de la ribera, no et posava en sala i martí en el mateix sac. Simplement t'estava rebatint el teu argument d'un suposat prestigi d'aquest home; i això no és posar en el mateix sac, només és comparar, si vols ho torno a repetir. Per altra banda què significa que tingui prestigi? que el reconegui molta gent, que li donin molts premis. Aleshores: qui dóna aquests premis? en què es basen per donar-los? Em sembla que tot són peces del mateix engranatge que es retroalimenta i si ens han colat que aquest tipus és prestigiós, és perquè segueix força els seus cànons. I les dades que utilitza i opinions, per suposat, completament contrastables, és clar, dins les seves normes i la seva legalitat. I com l'altre company remarco la idea que et comentava de goebbels o en general la cúpula nazi, els quals eren extremadament cultes, citaven a nietzsche, darwin, heideger, wagner... però és clar, com ja sabem el que van fer, clar, tothom sap que els van malinterpretar (als noms que he dit). Àlvarez Cascos també és un erudit en temes com la literatura española... I per tot això hem de seguir el que ells diun? dóna l'erudició legitimitat a dir i fer el que a un li roti? Em sembla que no. I en sala i martí és un d'aquests i en vàries ocasions en la nostra estimada pompis (upf) ha dit barbaritats i s'ha manifestat en favor dels temes que comentava el company que ha escrit aquest post.
Re: Xavier Sala President del Barça de M.
27 jul 2006
Per a bah!.Si encara ens tindrem ke alegrar de tindre una persona defensora del GRAN CAPITAL en versió neo-liberal.
A C´an Barça,sempre han tingut el poder,els burgesos del téxtil i afins de Catalunya.
No ho dic solsament jo,llegir-vos el llibre:L´OASI CATAL�.Salut.
Re: Xavier Sala President del Barça de M.
27 jul 2006
El "liberalisme" d'en Sala i Martin és antiliberal del món, ja que es tracta de que les grans empreses occidentals colonitzin el món sencer i impedeixin, de fet, que els Estats pobres es desemvolopin per sí mateixos.

Mort a les tesis d'aquest titella!!!
Re: Xavier Sala President del Barça de M.
28 jul 2006
No pressuposo que no llegiu a en Sala i Martin. Ho AFIRMO. Després de llegir els vostres calificatius vers en XSM només puc concloure que o bé no el llegiu, o bé el llegiu però la vostra ortodoxia ideològica no us permet fer-ne una intepretació objectiva dels seus textos.

Això amplia el que he escrit abans. Concretament la frase "Pot ser si el llegíssiu arribarieu a la concusió de que ni el liberalsime és tan dolent, ni vosaltres sou tan bons", que, per cert, en cap moment afirma que vosaltres -continuo sense saber a qui es refereix Sala Parchis quan diu "nosaltres"- no llegiu.

Un exemple de la palla mental que alguns tenen respecte en Sala i Martin és el comentari del company Perico Psuquero que afirma que les tesis d'en Sala i Martin intenten "que les grans empreses occidentals colonitzin el món sencer i impedeixin, de fet, que els Estats pobres es desemvolopin per sí mateixos". Rotundament FALS. Res més llunyà de la realitat.

Per altra banda, intentar rebatre el prestigi d’en Sala i Martin comparant-lo amb Goebbels o amb José Antonio és, repeteixo, no saber qui és en Sala i Martin o, pitjor encara, no saber ni qui va ser Goebbels ni que va fer. Que pot ser en Goebbels i en José Antonio eren uns erudits i molt cultes? És possible, però que jo sàpiga no van fer res de bo. I és aquesta és la diferència amb en Sala i Martín, que tant si us agrada com si no, fa coses bones. Si no, mireu a que es dedica la Fundació Umbele (www.umbele.org).

Per cert, continuo sense saber que volia dir Anti-Bah a allò de que Goebbels "teniu un gran fonament en el que deïa". Ens ho expliques?

PD> Tant se m’en fot qui sigui el president del Barça; sóc perico.
Re: Xavier Sala President del Barça de M.
28 jul 2006
Llegir al capullo de les corbates de coloraines? Mai em compraria un llibre seu, ni un puto duro per aquest desgraciat, amb les mamonades pseudointel·lectuals que escriu als diaris he tingut prou per veure quina catadura moral i rigor científic té aquest apologeta dels neoliberalisme més dur.

Sala i Martin torna't als teus estimats Estats Units i porta't al lameculos del Bah!

Pobre Barça, pobre futbol.
Re: Xavier Sala President del Barça de M.
28 jul 2006
bah! què vol dir ser objectiu o fer un judici objectiu? en quant a lo de goebbels... no tornaré a entrar perquè ja t'he explicat que és una qüestió de cojuntura ben senzilla. Per altra part el tema d'umbele només suposa una peça més de l'engranatge capitalista. Tenir una ONG no és símbol de santedat o de ser una persona superguai, més aviat veient el projecte, és una forma més d'aplicar la seva ideologia, en el sentit de, projectes pensats unilateralment des d'occident que creiem que els hi poden anar a aquella pobra gent, per suposat amb tot el ritual de fer veure que donem veu a aquella gent i que els hi preguntem quins problemes tenen, quan els projectes ja venen dats i beneïts des de la metròpoli. Clar però amb la bona voluntat tot val, fins i tot si el resultat és més dolent, dóna igual peruqè el que compta és la bona intenció. Mentrestant anem jugant amb els nostres projectes de purificació kàrmica i experimentant amb aquella gent que els rep. Per netejar la consciència millor que faci altres coses, o si es dedica a la cooperació, que no ho faci d'aquesta manera. O potser el que vol purificar (al més pur estil Bill Gates) és la seva butxaca: desgravació d'impostos.
Re: Xavier Sala President del Barça de M.
28 jul 2006
Tens rao Malich. De fet, coincideixes perillosament amb en Sala i Martin. Quina paradoxa, oi? :D

Només un detall. El projecte Umbele vol precissament trencar amb el model que tu has explicat a la perfecció: decidir unilateralment quins són els problemes del altres amb tot el que això comporta.

Dona-li un cop d'ull a això si tens temps: http://www.columbia.edu/~xs23/catala/articles/2005/umbele/umbele.htm
Re: Xavier Sala President del Barça de M.
28 jul 2006
durant més de 4 anys he xupat el populisme lliberal existent en la facultat d'economia. El pensament únic,ha arribat fins l'extrem d'obligar-nos ha llegir llibres d'economia unicament d'autors pro-sistema, entre ells el famós: "economia liberal para no economistas y no liberales" de l'estimat profeta XSM. En ell, seguint els dogmes d'aquesta religió es poden extreure les següents grans conclusions, que es contradiuen clarament amb la realitat.
1er MANAMENT: EL MERCAT "LLIURE" ÃS EL MÃTODE MÃS EFICIENT DE REPARTIMENT DE LA RIQUESSA.
2on: AQUEST MERCAT, COM SI D'UNA MÃ INVISIBLE ES TRACTÃS ES REFLEXA AL MÃN REAL A TRAVÃS DEL MERCAT DE COMPETÃNCIA PERFECTA, BASANT-SE TOTA LA TEORIA LLIBERAL EN FUNCIÃ D'AQUEST AXIOMA.
3er: UN MERCAT DE COMPETÃNCIA PERFECTA ES CARACTERITZA PER: NINGUN AGENT (ni consumidor ni productor) TÃ PODER SUFICIENT PER INFLUIR EN ELS PREUS DEL MERCAT, TOTS ELS AGENTS DISPOSSEN D'INFORMACIÃ PERFECTA, TOTS ELS INTERCANVIS ES REALITZEN AL MOMENT (compra i cobrament es realitzen a l'instant).
4art: A PARTIR D'AQUÃ? S'EXTREU QUE QUALSEVOL INFLUÃNCIA "EXTERNA" AL MERCAT ES NEGATIVA, JA QUE AQUEST ÃS PERFECTE I NO CAL CAMBIAR-LO (si bé es veritat que una facció d'aquesta extranya fe, admet que hi ha errors: les famoses externalitats del mercat, que obliguen puntualment a la intervenció de l'estat). SON A PARTIR D'AQUESTS POSTULATS QUE COMENCEM A VEURE LES IMPLICACIONS REALS D'AQUESTA PERILLOSSA IDEOLOGIA, QUE ESTà PORTANT AL MON (sense ser un simple catastrofista apocalíptic; qui tingui ulls que miri) A UN DESASTRE ECOLÃGIC, MORAL, SOCIAL, POLÃ?TIC, PSICOLÃGIC, ENERGÃTIC I ECONÃMIC SENSE PRECEDENTS EN LA HISTÃRIA HUMANA.
5è: EXEMPLES D'AQUESTES GRANS CONCLUSIONS SERIEN: la necessitat de la desregulació total del mercat de treball, és a dir: "despido" libre, ninguna prestació social, res de seguretat social, res de salari mínim (argumentant en aquest últim cas, que el salari mínim produeix atur, ja que segur que sempre hi ha gent disposada a treballar per menys del salari mínim, sense tenir en cap cas en compte la propietat dels mitjans de producció i quina gestió es fa d'aquests). En l'aspecte monetari, el mercat de divises s'ha de deixar fluctuar lliurament entre els diferents agents, argumentant que els fenòmens especulatius són propis dâagents desinformats, i que el GRAN MERCAT acabaria solucionant-ho. En lâaspecte ecològic, es considera el món com un simple factor productiu més, igual que el treball i el capital, veient els animals, les plantes, els rius i la terra com a simples objectes que tranquilament podem manipular constanment (destacar que el dogma desarrollista no només es propi del populisme lliberal, sino també del capitalisme dâestat o âcomunisme realâ?, del feixisme o capitalisme corporativista, o del keynesianisme o capitalisme amb intervenció estatal). Altres aspectes, com el social o psicològic són simplement ignorats o menstinguts per el dogma lliberal, si bé es veu lândividu-ciutadà com un àtom que respon unicament davant les institucions i EL MERCAT. Destacar doncs, que les clases socials, les consciències colectives, la psicologia social i molts altres aspectes REALS (ÃS A DIR QUE EXISTEIXEN EN EL MÃN REAL) no són tractats o simplement NO EXISTEIXEN PER AL POPULISME LLIBERAL.
Dit això, si passem a analitzar el mon actual des dâun punt de vista integral (intentant veure-ho des de diferents punts de vista) es pot extreure que aquest està subordinat bàsicament a conseguir simplement una cosa (com si no hi haguessin coses més interessants a fer a la vida): LA MAXIMITZACIà DEL BENEFICI EMPRESARIAL (a un nivell microeconòmic) I LA REPRODUCCIà DEL CAPITAL (a un nivell més macro). Això implica la subordinació DE TOTS ELS ASPECTES DE LA VIDA I DE LA REPRODUCCIà DE LES SOCIETATS I DEL MÃN A AQUESTA SIMPLE I ABSURDA LOGICA ESQUIZOFRÃNICA, EGOÃ?STA I ACUMULADORA. Si els populistes em consideren apocalíptic: que mirin a nivell ecològic el canvi climàtic (tot i que molts dels seus profetes ho neguin), la imminent crisis energètica, la destrucció dâamplies zones selvàtiques, boscoses, prats, mars, rius,...; en lâaspecte polític, lâincrement de guerres, conflictes, matances a gran i a petita escala, el procés dâacumulació de poder politico-econòmic en cada cop menys mans; a un nivell econòmic, a part dâaquest procés dâacumulació (QUE PER CERT TRENCA TAMBà AMB EL GRAN AXIOMA DE QUE EN EL MERCAT NO HI HA AGENT ECONÃMIC AMB PODER SUFICIENT PER INFLUIR EN EL PREU), la ineficiència en el repartiment de la riquesa, on cada cop més amplies capes de la població sâempobreixin, obligant a la immigració massiva, la multitud de morts de gana (en gran part a lâAfrica negra)produida per la política de creixement demogr`fic impulsada pels països rics i els seus organismes (com lâFMI, DINTRE DEL QUAL PODRIEM TROBAR EL PROFETA XAVIER SALA I MARTI),...; així âseñoritos liberalesâ?, podria seguir parlant DâASPECTES PSICOLÃGICS, SOCIALS, MONETARIS, ENERGÃTICS, ... QUE MOLTS JA CONEIXEM (TOT I QUE SEGUR QUE DESCONEC PERSONALMENT MOLTS MÃS DELS EXISTENTS).
Dâaquest manera i després de la meva experiència en el món del treball, de xupar més de 4 anys de pensament unic, de contrastar-ho tant amb la realitat que mâenvolta com amb la realitat i experiencies dâaltres persones he arribat a extreure les següents conclussions: LA IDEOLOGÃ?A LLIBERAL Tà COM A PRINCIPÃL OBJECTIU LâINTENTAR JUSTIFICAR A TRAVÃS DâARGUMENTS PARCIALS FONAMENTATS EN UN AXIOMA TOTALMENT ERRONI, TOT EL CÃMUL DâINEFICIÃNCIES, INJUSTÃ?CIES, I GREUS CONSEQÃÃNCIES QUE EL SISTEMA CAPITALISTA DE MERCAT COMPORTA.
LA SEGONA CONSEQÃÃNCIA QUE HE POGUT EXTREURE ÃS: AQUEST PENSAMENT ÃS REDUCCIONISTA FINS A UN EXTREM INUSUAL, MENYSPREANT DâAQUESTA MANERA ALTRES ASPECTES COM LâECOLOGIA, LA SOCIOLOGIA, LA PSICOLOGIA O LA MATEIXA POLÃ?TICA. AQUESTA CONSEQÃÃNCIA ÃS PODRIA RESSUMIR EN LA GRAN FRASE: Ãs lâeconomia idiotes!!, es lâeconomia!!!


PER LA COL.LECTIVITZACIÃ DELS MITJANS DE PRODUCCIÃ, PER LâELIMINACIÃ DE LA LÃGICA CAPITALISTA, PER LA COMUNALITZACIÃ SOCIAL I ECOLÃGICA, PEL CANVI DE LâESTRUCTURA PRODUCTIVA.
CAP AL COMUNISME LLIBERTARI. VISCA LES PERSONES, VISCA EL POBLE, VISCA LA TERRA. VISCA LA CNT.

SALUT I ANARQUIA
Re: Xavier Sala President del Barça de M.
28 jul 2006
"Bah", jo si m'he llegit al XSM, i el seu llibre d'èxit "Economia per a no economistes i no liberals, i les polèmiques que va tindré amb en Vicenç Navarro des de les pàgines de la Vanguardia i el País, i les tertulies de Catalunya ràdio i si recolza de manera clara Georege bush. He de dir que aquest senyor únicament s'acull als tòpics neoliberals. Només et diré dos curiositats sobre el llibre esmentat, el XSM, fa una capítol crticant el model econòmic rus "postperestroika" però qui va tutelar aquest model és el BM i l'FMI, la Golden Sachs etc. institució -la primera- de la que ell és assessor i cita a la inmtroducció com exemple del tòpic del liberalisme clàssic que "l'egoisme individual porta el benefici col·lectiu" el cas d'un ordinador que trasnformava l'escriptura de l'ordinador en fonemas audibles per a una noia cega, el seu raonament té un buit sever, que passa si la noia-o d'altres- no poden accedir amb els seus recursos a aquest avenç tecnològic, l'Estat?, però si el BM i l'FMI amb els Plans d'ajust estructural han masacrat aquest tipus d'intervenció.
Per altra banda sort al barça i a les seccions de rugby i fútbol sala que aquest any tornen ala divisió d'honor
Re: Xavier Sala President del Barça de M.
28 jul 2006
Bah!Dius que AFIRMES que no llegim (en plural) a XSM,i que si ho llegim no l'entenem. Una lliçó d'ideari liberal. El que no sé quina versió si Libertad Digital, Faes o Fundació Catalunya Oberta. Potser sigui d'aquesta última, niu de ultraliberals de CiU i personatges tan respectables com el mateix Xavier i Salvador Sostres. La teva referència à que tinc tants prejudicis enquistats que no em permeten pensar, és altra demostració de liberalisme. Encara que més aviat em suggereix la paraula cirurgia i el llenguatge filonazi.
Les raons que XSM hagi creat una una ONG familiar només ell les sabrà, encara que tu ja ens suggereixes de que li serveix. Però no seré jo qui tiri merda sobre l'ajuda per que un pobre vagi a escola. Però pel mateix argument Bill Gates és Déu i qui li critica ha de ser cremat en la foguera. A proposit, una opinió d'en Xavier Sala sobre les ONGS: "El espíritu mercantil y el afán de lucro han hecho más bien para muchísima más gente pobre que toda la ayuda humanitaria y todos los créditos blandos concedidos por todos los gobiernos y todas las ONG del mundo juntas." És el pensament liberal de que els pobres no poden sortir-se sense l'ajuda de les Multinacionals, que tu negabas.
Adéu , liberal de "pacotilla".
Re: Xavier Sala President del Barça de M.
28 jul 2006
Jordi Juan, també he llegit els textos que comentes. Desconec si el Banc Mundial i el Fons Monetari Internacional van tutelar model rus postperestroika. El que tracta de demostrar en el text que comentes és que dit procés no va ser pas una liberalització sinó més aviat una privatització. Ãs a dir, que no es van garantir la lliure competència i la no intervenció de lâEstat entre dâaltres, si no tot el contrari. En resum, que allò no era liberalisme ni era res: era corrupció.

En qualsevol cas, el fet de que en XSM sigui assessor del BM és quelcom anecdòtic, doncs que assessori a dit organisme no vol dir que hi mani o imposi els seus criteris. Per exemple, en Joseph Stiglitz va ser vicepresident senior del BM i és prou conegut el XSM i el J.Stiglitz tenen punts de vista oposats en algunes qüestions. Desconec el funcionament intern del Banc Mundial, però mâimagino com a tot arreu hi ha haurà sensibilitats diferents.

Quan dius allò de que âl'egoisme individual porta el benefici colâ¢lectiuâ?, més que dââegosimeâ? jo pararia de la âcerca del beneficiâ?. Lâexemple que posa es prou representatiu: Una noia cega va beneficiar-se de la creativitat i lâànim de lucre dâalgú altre. Que va millorar la seva qualitat de vida és indiscutible, i que ho va fer gràcies a una iniciativa privada (no pública, insisteixo) també. Sobre el buit sever que comentes, el mateix XSM dóna una possible solució (que no única) quan diu que un dels papers fonamentals de lâEstat és el de garantir la igualtat dâoportunitats (sí, sí, tal i com ho llegiu, un liberal dient que lâEstat ha de garantir, entre dâaltres, la igualtat dâoportunitats). Si sâha de garantir lâigualtat dâoportunitats, la resposta a com accedir a aquella tecnologia és immediata. (Per cert, si algú comercialitza una aparell com el descrit, es de suposar que lâinversor sâhaurà assegurat de que el seu producte té un mercat prou ampli com per a que sigui rentable, és a dir, que el major número de consumidors possibles pugui accedir-hi)

Finalment, és curiosa la lògica mental de personatges com en SP. Atenció al cacau mental que té. Cito: âÃs el pensament liberal de que els pobres no poden sortir-se sense l'ajuda de les Multinacionals, que tu negabasâ?. I conclou això citant a en XSM; concretament en la frase: âEl espíritu mercantil y el afán de lucro han hecho más bien para muchísima más gente pobre que toda la ayuda humanitaria y todos los créditos blandos concedidos por todos los gobiernos y todas las ONG del mundo juntasâ?. Dit dâaltra manera, sâestà identificant âespíritu mercantilâ? i âafán de lucroâ? amb les Multinacionals. Bé, que jo sàpiga lâesperit mercantil i lâànim de lucre no és patrimoni exclusiu de les multinacionals, més aviat al contrari: hi ha més petites i mitjanes empreses i emprenedors (que per suposat tenen esperit mercantil i ànim de lucre) que multinacionals. La identificació de lâesperit mercantil i lâànim de lucre només pot ser fruit de la paranoia, la ignorància i dâuns profunds prejudicis. Jo pensava que eren prejudicis, però començo a pensar que és una barreja de tots tres. Per cert, no sé com la meva referència als teus prejudicis pot ser una demostració de liberlisme...
Re: Xavier Sala President del Barça de M.
28 jul 2006
Identificació de l'esperit mercantil i ànim de lucre amb multinacionals, volia dir...
Re: Xavier Sala President del Barça de M.
28 jul 2006
prou de populisme lliberal!!!
Re: Xavier Sala President del Barça de M.
30 jul 2006
BAH i el seu alter ego XSM reduïxen els seus raonaments a simples insults,això demostra que en realitat no passen de ser pseudoliberales, i que utilitzen aquest terme per a emmascarar el costat més repugnant del neocolonialisme del Capital,o que el terme s'ha degradat tant que no el coneixeria ni el seu pare Adam, professor d'ètica.
"L'esperit mercantil i l'afany de lucre" no estan en la ment de la gran majoria de treballadors autònoms (aquests sí que són la majoria),que busquen principalment la independència i un treball no alienant. Però la seva "Quinta essència" si que és patrimoni de les Multinacionals: el màxim benefici lluny de qualsevol concepte moral,i els seus resultats son las deslocalitzacions, l'expoli, el contraban,la corrupció, l'explotació infantil, el desastre ecològic, etc.
Aquell gran pensador que va ser Freud, no com aquests que avui estan de moda, deia que l'estima pels diners es basa en el record del plaer infantil en la retenció de de la merda, i deduïa que els diners son merda dessecada i l'avarícia restrenyiment crònic.
Però potser de tocar tant la merda no es donen conta de la pudor!
Re: Xavier Sala President del Barça de M.
02 ago 2006
Para más información:
http://www.eltriangle.info/ct/Cos/EdicioPortada:PrimeraNoticiaPortad#11213
Re: Xavier Sala President del Barça de M.
08 ago 2006
âLa historia del fútbol es un triste viaje del placer al deber. A medida que el deporte se ha hecho industria, ha ido desterrando la belleza que nace de la alegría de jugar porque sí. En este mundo del fin de siglo, el fútbol profesional condena lo que es inútil, y es inútil lo que no es rentable.â?


Eduardo Galeano: El fútbol a sol y sombra
Sindicat