Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
Aclariment públic: CGT no ha signat el preacord a Braun
27 jul 2006
ACLARIMENT SOBRE LA SIGNATURA DE L'ERO DE TANCAMENT DE BRAUN: CGT NO HA SIGNAT EL PREACORD.

La CGT hem de desmentir les informacions aparegudes a alguns mitjans de comunicació que situava la signatura de la CGT en el preacord aconseguit divendres passat 21 per la majoria sindical de BRAUN.
Al nostre entendre l'acord de divendres passat pel que UGT i CCOO accepten el tancament de la planta de Braun en Esplugues, ha significat un pas decisiu cap a una altra actuació del sindicalisme entreguista i col·laborador que representen aquests sindicats.

Durant més de dos mesos, la plantilla ha elevat un crit clar i unànime: NO AL TANCAMENT DE BRAUN. Els actes, manifestacions, vagues i la resta d'accions han tingut sempre aquest eslògan que reflectia clarament una oposició a la pèrdua de l'empresa i dels 700 llocs de treball directes i més de 2.000 indirectes.

La CGT, encara que no hem comptat realment per als altres sindicats, hem recolzat aquesta reivindicació i hem col·laborat en les accions de vaga i de protesta. No obstant, des del moment que UGT i CCOO van decidir acceptar la negociació del tancament, ens vam desmarcar i vam situar davant la plantilla nostra discrepància.

Deixem ben assentat que CGT lluita pel manteniment dels llocs de treball i no per la seva venda a un preu major o menor. És evident que el col·lectiu de possibles jubilats/des cal tenir-los en compte basant-se en molts anys de treball a l'empresa y el desig de descansar en les millors condicions, però la reivindicació de NO AL TANCAMENT evidencia una necessitat del manteniment de llocs de treball no sols en Braun si no a l'empresa auxiliar on l'efecte serà de diversos milers de llocs de treball.

Hem de denunciar que l'actitud de UGT i CCOO ha sigut antidemocràtica. Amb l'objectiu que la CGT no pogués arribar directament a la plantilla, han convocat assemblees per separat i han impedit el pas als assessors de la CGT. D'aquesta manera i per mitjà de la política de rumors, han anat portant a una part de la plantilla a l'acceptació que l'única sortida era lluitar per diners.

En aquesta crònica d'un tancament anunciat cal destacar una sèrie de qüestions:


* L'actitud de l'Administració, amb un govern del PSC i d'IC-EUiA, ha sigut d'usar a "els seus sindicats" perquè hi hagi un acord que no els obligui a pagar un preu polític per acceptar les polítiques neoliberals de les multinacionals. Ja va passar això mateix en altres empreses com a SEAT on van signar els 660 acomiadaments.

* La majoria sindical, des de fa unes setmanes ha estat portant a la plantilla a l'acceptació de la pèrdua de llocs de treball a canvi d'acceptar un acord pretesament nou i pel que la majoria de la plantilla (500) podrien tenir una sortida "semblada" a una prejubilació. D'aquesta manera intenten que la majoria de la plantilla recolzi el preacord a què s'ha arribat.

* El preacord aconseguit el divendres 21 de juliol és part de un teatre, organitzat també com en altres empreses, el dia últim de treball, quan la meitat de la plantilla comença les vacances. Un preacord que serà valorat per la plantilla durant 6 setmanes i del que hauran d'opinar a la tornada.

En tot cas, formalment no s'ha signat encara el tancament de Braun ja que el Referèndum que s'ha de fer al setembre donarà o no, el vist-i-plau al mateix.

MANUEL ARROYO
CGT BRAUN

   
DIEGO REJÓN
Sec. General Federació Metall Catalunya

   
ANTONIO ARANDA
Secretari de Relació amb els Mitjans de Comunicació
CGT CATALUNYA

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat