Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
CGT dona suport a les demandes d'auxiliars d'infermeria i tècnics sanitaris
26 jul 2006
CGT vol manifestar la seva opinió i informar sobre la problemàtica existent en l'àmbit de les Formacions Professionals Sanitàries. Transcorreguts diversos mesos ha arribat el moment que els Sindicats (CCOO, UGT) i l'Administració donin sortida al conflicte de formació i de qualificació professional dels/les Auxiliars i Tècnics Sanitaris i acabar d'una vegada per sempre amb la desigualtat actual.
CGT dóna suport les reivindicacions d'Auxiliars i Tècnics i des del primer dia ha col·laborat amb les diferents associacions i plataformes per a dur tota la informació als centres de treball on tenim representació i lluita perquè en l'àmbit de la negociació col·lectiva es recullin les seves legitimes reivindicacions, a diferència del que ha realitzat CCOO i UGT (No inclusió de la veritable qualificació d'Auxiliars i Tècnics Sanitaris en la ultima reforma de les professions sanitàries, ni tampoc en la negociació col·lectiva de la taula sectorial).

Lamentem que aquests sindicats no hagin acceptat la inclusió en la comissió d'estudi amb l'administració a altres sindicats com el nostre, ja que entenem que en aquest tema i davant la pressió exercida per altres col·legis, la unió de totes les forces sindicals beneficiària la negociació. Interpretem que les reivindicacions d'aquests col·lectius no perjudiquen a altres professionals amb diferent titulació i situats en els mateixos centres on exerceixen els col·lectius d'Auxiliars i Tècnics ja que el Tractat de Bolonia i les experiències en altres països de la Unió Europea així ho confirmen.

CGT està a l'espera de fer una ronda de contactes amb els responsables polítics per a manifestar la nostra posició i pressionar en els centres de treball on tenim representació. Encara que això no agradi els sindicats majoritaris, CGT prendrà un paper actiu, buscant la incorporació de més sindicats i associacions per a unir a totes les forces sindicals.

El nostre objectiu és ac onseguir:

· El grau superior (diplomatura) per als tècnics sanitaris de grau mig.
· Inclusió de la qualificació als tècnics sanitaris al nivell 4 (Igual que els diplomats).
· Als tècnics sanitaris actuals inclusió automàtica al nivell 4 i facilitació acadèmica per al grau superior.
· Augment de la Formació Acadèmica per als Auxiliars d'Infermeria.
· Inclusió al nivell 3 dels Auxiliars d'Infermeria.
· Incloure automàticament al nivell 3 als Auxiliars d'Infermeria actuals.

Per a més informació: www.nofijos.com

Federació de Sanitat de la CGT de Catalunya

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat