Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió : especulació i okupació
JUDICI contra una casa okupada de Terrassa.
25 jul 2006
Aquest dijous 27 de juny es realitzara un judici contra els ocupants de la vivenda okupada "Can beltza". El judici es fara a les 10h al jutjat n.5 de Terrassa, a la rambla a 10m dels FFCC. Des d'aquesta hora es farà una concentració de suport a fora.
I el dimecres 26 es fara una roda de premsa davant dels jutjats a les 12h.
Contra lâespeculació i la violència immobiliària a Terrassa
Defensem Can Beltza!!!


Can Beltza és el nom que rep la casa okupada del carrer St. Quirze num. 80. Aquesta casa portava més de 20 anys abandonada fins que un grup de joves vam entrar-hi el setembre del 2002. Beltza ,que vol dir negre en basc, és el nom del gos que també hi viu i que també va okupar la casa i que finalment li va donar el nom.

La casa estava en un estat lamentable i tenia algunes parts bastant deteriorades. Només entrar ja vam començar a rehabilitar-la. Primer es va començar a sanejar el pati, que era una selva. Es van treure totes les herbes i la terra i es van desembussar els desaigües. Aquestes reformes van acabar amb les inundacions i humitats que tenien els veïns. Es va treure la runa que hi havia dâun antic cobert que havia caigut i es va fer un lavabo i una dutxa. De dins la casa es van rascar totes les parets i també seân van arrebossar algunes. Després es van pintar totes i es va fer la instalâ¢lació elèctrica nova ja que no nâhi havia. També es va haver de reparar una biga de la teulada que estava trencada i que amenaçava amb caure i amb part del sostre.
Durant aquests quatre anys dâokupació la casa ha servit de vivenda per a uns cinc joves i també com a punt de trobada. També sâhi ha realitzat algunes assemblees i a lâentrada de la casa sempre hi ha hagut un espai de difusió amb revistes, enganxines, contrainformació, cartells,...

Els motius que ens van dur a okupar la casa persisteixen avui en dia encara amb més duresa. El dret a una vivenda digna reconegut per la constitució es troba vulnerat i trepitjat dia a dia degut a que sâha convertit amb un negoci del qual se nâenriqueixen uns pocs. Això provoca que des de fa ja molts anys el preu de la vivenda sâhagi anat apujant cada cop més, igualment els preus dels lloguers. Això obliga a molta gent, sobretot joves, a no poder accedir a una vivenda amb tot el que comporta: impossibilitat dâemancipar-se, una vida hipotecada, inestabilitat, migracions forçades degut a no poder pagar un pis on has viscut tot la vida... També al haver-se convertit en un negoci que mou molts diners lâespeculació és brutal, sâhan disparat els processos judicials amb desnonaments, desallotjaments, lâassetjament immobiliari,...
Els responsables dâaquesta situació són el sistema capitalista el qual vivim on són més importants les coses que les persones i on el benefici econòmic passa per sobre de tot. La classe política que el sustenta no ha fet res per aturar lâespeculació del sòl ni per fer vivendes assequibles i dignes per la societat, sinó tot al contrari, ha generat una sèrie de polítiques especulatives, de reformes de barris sense pensar amb els que hi viuen, de lleis abusives, ha afavorit el creixement dâinfinitat dâimmobiliàries, i en tot moment sâha posat de part dels rics i dels poderosos sense comptar amb la gent necessitada.

Els propietaris i responsables de lâabandonament durant més de vint anys eren membres de les famílies Sangrà i Gorina de Matadepera. No mostraven gaire interès en la propietat i no es posaven dâacord en qui era lâhereu. Ara, un cop rehabilitat el parc de vallparadís i amb la construcció en un futur proper dâuna estació dels ferrocarrils catalans, tot aquest terreny sâha revaloritzat i nâha pujat el preu. I ara, âcuriosamentâ?, és quan els propietaris sâhan posat dâacord.
Concretament lâany 2004, Juan Gorina Sabater, un dels fills de les famílies Sangrà i Gorina es fa âestranyamentâ? únic propietari de la casa. Un any després, a lâoctubre del 2005, se la ven sense preocupar-se de lâestat de la casa i sense voler saber que ja feia més de tres anys que hi vivíem un grup de joves. A més a més menteix al registre de la propietat dient que la ven âsin que la habite persona algunaâ? per poder fer més còmode la venta.
Can Beltza és comprada per una companyia anomenada Rehabilitació, Contracta i Promoció dâObres S.L. amb seu a Barcelona i el representant és lâadministrador únic Josep Antoni Martinez Zaplana. Aquesta empresa efectua la compra sense importar-li gens la situació de la casa, i directament, al comprovar que està okupada interposa una demanda per tal de desallotjar, sense que mostri cap interés per les persones que hi puguin viure.
La demanda és per la via civil i consisteix en un âdesnonament per precariâ?. El jutjat encarregat és el Jutjat de Primera Instància n.5 de Terrassa. Amb la Jutgessa magistrada Amaia Castro Aguirre, que ja ha manifestat que pensa donar màxima prioritat a aquest cas i ja ha fixat data de judici pel 27 de juliol dâaquest 2006.

Amb aquest escrit, la gent de Can Beltza, volem donar a conèixer la nostra situació i demanar la solidaritat de totes aquelles persones que puguin comprendre algunes de les coses que hem explicat.
Igualment seguim i seguirem denunciant la negació del dret a la vivenda digna, lâespeculació salvatge, els lloguers abusius, la violència immobiliària i continuarem optant per una postura de resistència i oposició davant de la precarietat, injustícies, misèries i desigualtats a la que ens aboca aquest sistema en el qual vivim.

Us anirem informant a mesura que tinguem més informacions o convocatòries.
Moltes gràcies, salut i resistència!!!

Can Beltza. Juny 2006

This work is in the public domain

Comentaris

Re: JUDICI contra una casa okupada de Terrassa.
25 jul 2006
DIJOUS 27 DE JULIOL!!

TOTES AMB KAN BELTZA!
Re: JUDICI contra una casa okupada de Terrassa.
26 jul 2006
tant debò peti el sector immobiliari d'una vegada...força terrassa,a okupar i resistir fins que el cos aguanti
Sindicat Terrassa