Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: guerra
Aturar Israel
25 jul 2006
"Tornarem el Líban al que era fa vint anysâ?, va afirmar un general de l'exèrcit israelià. Volia dir que, si el Líban no actua segons vol Israel, tornant als dos militars jueus segrestats per Hezbul·là, l'aviació israeliana podria destruir totes les infraestructures construïdes durant els últims vint anys. La frase està inspirada en la d'un general dels Estats Units: âTornarem Vietnam a l'edat de pedraâ?. Ãs especialitat d'Israel convertir en objectius militars les infraestructures i la població civils, encara que ambdós estiguin protegides pel Dret Internacional. Les Convencions de Ginebra són necessàries quant a la prohibició d'atacar objectius civils; són més taxatives sobre la protecció de la població civil davant d'atacs indiscriminats.
Augusto Zamora, professor de Dret i Relacions Internacionals
Font: Fede. Cat. Volunt.

##########

Així, l'article 33 de la IV Convenció de Ginebra de 1949 estableix que âel poder ocupant no pot utilitzar els càstigs col·lectius contra la població civilâ?. Ãs això, exactament, el que està fent contra la població de Gaza, sumida avui en una situació tan desesperada que pot produir-se una hecatombe humanitària. El bloqueig imposat viola, també, l'article 59 de l'esmentada Convenció, que disposa que âQuan la població d'un territori ocupat (...) estigui insuficientment abastida, la potència ocupant acceptarà les accions de socors en favor de la població, facilitant-les en tota la mesura dels seus mitjansâ?. El viola Israel flagrantment i toleren la seva violació els estats que tanquen els ulls davant de la conducta criminal d'Israel.

La destrucció d'infraestructures de qualsevol tipus, i d'edificis i plantes d'energia i aigua constitueix un altre crim internacional i una nova violació del Dret Humanitari Bèl·lic. L'article 48 del Protocol Addicional als Convenis de Ginebra de 1949 és contundent respecte d'això: âA fi de garantir el respecte i la protecció de la població civil i dels béns de caràcter civil, les parts en conflicte faran distinció en tot moment entre població civil i combatents, i entre béns de caràcter civil i objectius militars i, en conseqüència, dirigiran les seves operacions únicament contra objectius militarsâ?.

La política israeliana actua exactament en sentit contrari. Entre els seus objectius preferits es troben carreteres, ponts, ministeris, edificis d'habitatges i serveis bàsics. La raó és que el seu propòsit no és militar, sinó infligir el màxim càstig a la població i al país, destruint tot el que facilita la seva salut i benestar. Una política prepotent i brutal, sustentada en un sentiment de total impunitat, perquè saben a Israel que, facin el que facin, Estats Units i la Unió Europea (UE) seguiran recolzant-li tal qual.

No actuaria així Israel si sabés que, almenys la UE, li aplicaria sancions

No actuaria així Israel si sabés que, almenys la UE, li aplicaria sancions que li serien doloroses: posar fi a privilegis econòmics i comercials, bloquejar els seus comptes en bancs a Europa, prohibir la importació de productes israelians, excloure als seus equips de les competicions esportives europees o prohibir els vols cap a i des de l'espai aeri europeu. Ãs fals que la UE no tingui mitjans per a exercir pressió sobre Israel. No vol fer-ho. Aquesta incúria provoca patiment i misèria al poble palestí i és responsable de la violència sense fi de la política israeliana cap als seus veïns.

Ara Israel amenaça de destruir el Líban i anuncia atacs contra Síria. Al mateix temps, continua construint un mur declarat il·legal per La Cort Internacional de Justícia i xafa les resolucions de les Nacions Unides que li manen tornar a les fronteres de 1967, internacionalment reconegudes. En aquest ambient d'il·legalitat, destrucció i guerra, què els queda als palestins, sinó la resistència per qualsevol mitjà i a qualsevol cost? Què negociar amb un Israel que només entén de bales i canons? I de fons, amb quina autoritat moral es demanarà a Iran que renunciï al seu legítim dret a la tecnologia nuclear? Per a Israel tot i per als musulmans res?

Perquè la crisi, convé recordar-ho, té una causa i un origen: Israel. País que ocupa els Alts del Golán, a Síria; manté parcel·les de territori que reclama el Líban i, sobretot, ocupa els territoris palestins. Ãs Israel el que ha de recapacitar. Israel, el que ha de posar fi a una política basada en l'ús criminal de la violència. Ãs pau per territoris o la guerra interminable. Ãs Israel, en suma, a qui s'ha d'aturar.

Augusto Zamora és professor de Dret Internacional Públic i Relacions Internacionals de la Universitat Autònoma de Madrid i col·laborador amb l'Agència d'Informació Solidària.
Mira també:
http://www.lamalla.net/canal/drets_humans/opinio/article.asp?id=196189

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Aturar Israel
26 jul 2006
ANTE LOS CRÃ?MENES SIONISTAS, ROMPAMOS RELACIONES CON ISRAEL


El Movimiento Social Republicano, dentro de su tradicional línea de apoyo al pueblo palestino, víctima de un horrible Holocausto ejecutado por la entidad sionista denominada Israel, quiere expresar, una vez más, su indignación ante la impunidad con la que nuevamente el ejército judío asesina por doquier en Gaza, Cisjordania y Líbano en medio de la inoperancia absoluta de esa corte bufonesca que se llama "comunidad internacional".


El Movimiento Social Republicano denuncia que, hoy y ahora, se están cometiendo crímenes de guerra y crímenes contra la Humanidad por parte del entramado mafioso-terrorista instalado en Tel Aviv ante la indiferencia general y, lo que es más grave, sin que esa cueva de corruptos que es la ONU tenga un mínimo de decencia para evitar los vetos que el criminalimperialismo norteamericano impone, una y otra vez, en el Consejo de Seguridad.


El Movimiento Social Republicano se solidariza con las familias y con todo el pueblo palestino y libanés por las docenas de civiles asesinados, los centenares de heridos y miles de refugiados y encarcelados en campos de exterminio judíos en el desierto del Negev.


El Movimiento Social Republicano denuncia el cinismo y la hipocresía del "progresista" Gobierno español âde este y los anterioresâ que, mientras no duda de enviar a nuestros soldados a morir en guerras al servicio del criminalimperialismo petrolero norteamericano, como recientemente ha ocurrido en Afganistán, se muestra ausente respecto al sufrimiento palestino y mira para otro lado ante los crímenes de Israel.


A este Gobierno le recordamos que la inmensa mayoría de los españoles apoyan la causa del pueblo palestino en su derecho a tener un Estado libre y soberano en lo que siempre fueron sus territorios históricos, ocupados desde hace décadas por la entidad sionista. Esta realidad debería ser una exigencia democrática para nuestro Gobierno y proceder de inmediato a:

· Romper relaciones diplomáticas con el denominado Estado de Israel

· Llevar el caso a las instituciones de la Unión Europea para buscar una actitud unitaria dentro de la Unión de apoyo a la Nación �rabe

· Promover la convocatoria urgente de la Asamblea de Naciones Unidas y poder soslayar así el veto norteamericano en el Consejo de Seguridad.

· Envío de ayuda militar urgente a los combatientes palestinos que luchan contra el invasor sionista.

Por último, el Movimiento Social Republicano desprecia a todas aquellas organizaciones y entidades privadas que siguen comerciando con Israel o defienden, desde sus antenas mediáticas, la política genocida de sus gobiernos. Denunciamos a esas organizaciones y entidades que se denominan "patrióticas" que justifican los crímenes sionistas en base a un repugnante racismo antiárabe. Otros, como el MSR, tan patriotas o más que ellos, sí nos hacemos eco del sentir mayoritario de los españoles y convocamos al boicot a los productos judíos, a participar en protestas y movilizaciones y seguir recordando al mundo, dondequiera que podamos, que en el Próximo Oriente se alimenta la injusticia y el crimen desde que a finales de la II Guerra Mundial se permitió asesinar a un pueblo para privilegiar a otro.


El MSR seguirá donde siempre ha estado: Por la Victoria final de Palestina y la condena internacional de los criminales sionistas.


Fdo: Secretaría Nacional de Comunicación
Sindicato Sindicat