Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juny»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: mitjans i manipulació
Dossier IB3 (Televisió de les illes Balears)
24 jul 2006
Benvingudes i benvinguts:

Ara ja fa quasi un any que Maulets-Mallorca estem portant a terme una campanya de rebuig frontal envers el nous ens de Radiotelevisió autonòmica de les Illes Balears, creada en solitari pel Partit Popular: IB3 o, millor dit, PP3.

La gran majoria de ciutadans ja conèixen el paper que reserven els populars als mitjans de comunicació públics, basats en la submissió als seus interessos partidistes. Basta citar sols l’exemple flagrant del paper que va jugar RTVE els dies següents als atemptats de l’11 de març.

Per aixó, tal com va fer amb RTVE durant la seva presidència de l’Estat espanyol, el PP cerca amb la creació d’IB3 la consolidació d’un teixit comunicacional absolutament afí i obedient. No és pot dir casualitat el fet que hagin desembarcat un elevat nombre d’antics integrants del gabinet de premsa del partit en el càrrecs directius del nou canal. Començant per la seva directora, Maria Umbert, que quan era Cap d’Informatius de TVE a Balears durant l’etapa del PP al Govern central, va ésser denunciada pels mateixos treballadors com a consequència del seu “dirigisme polític�; i continuant amb personatges condemnats per difamació com na Sònia Escribano i n’Agustí Sintes.

Altres temes que ens preocupen son: la qualitat de la programació que s’emetrà, la llengua vehicular que es farà servir i la retallada de la llibertat informativa que suposa les restriccions en la recepció dels canals del Principat o el tancament d’un elevat nombre d’emissores locals. Arreu aquest tema cal dir que moltes d’aquestes emissores duen més de vint anys emetent i al nou repartiment no els ha tocat cap llicència, ja que no son amics del PP. Les noves llicències s’han donat a canals com El Mundo TV i d’altres afins al PP.

Pel que fa a la qualitat de la programació, els millors qualificatius són penosa i d’ínfima qualitat, al més pur estil del canal autonòmic del País Valencià. Una bona mostra n’és el programa de karaoke Fent trui, que pel nostre gust és tota una demostració del que no s’ha de fer mai a una televisisó pública.

Pel que es refereix a la llengua que s’emprarà majoritàriament, aquesta és, evidentment, el castellà, excepte unes petites franjes horàries. Durant aquesta darrera legislatura el PP ha desfermat una violenta campanya en contra de la llengua catalana, tot calcant mimèticament les mesures que anteriorment adoptà Eduardo Zaplana quan es trobava al front del govern autonòmic del País Valencià. Cal destacar com a exemple d’aquestes polítiques contra la llengua el tancament de Som Ràdio o la retallada de la partida de pressupostos dedicada a Política Lingüística. Entenem, doncs, que la castellanització d’IB3 – al prime-time la presència del català es redueix al 30%, enfront d’un 54% en castellà- és un dels molts atacs a la llengua que s’estan produint darrerament a les illes de la mà de l’espanyolisme, principal impulsor i defensor del secessionisme.

Finalment, volem formular-vos una pregunta: Realment IB3 surt de tu?
A nosaltres no ens hi fareu creure!
______________________________________

>>Comunicat de Maulets<<

El Partit Popular ens oferí en la desgraciada conjuntura del sagnant 11-M un exemple ben clar de la funció que han desenvolupar els mitjans de comunicació públics al seu parer: la legitimació de les seves actuacions, per més desafortunades que siguin. A les illes Balears i Pitiüses, l’objectiu del PP no canvia. Pretenen la submissió dels mitjans de comunicació illencs públics i privats als seus interessos partidistes.

El projecte de creació d’una ràdio i televisió autonòmiques no ha de ser analitzada, per tant, com una única agressió centrada en l’àmbit lingüístic. Ens preocupa profundament el model de llengua que pretén imposar l’espanyolisme, impulsor del secessionisme i d’unes politiques agressives contra el català. Però ens preocupa també la retallada de la llibertat informativa que suposaran tant les restriccions en la recepció dels canals televisius i emissores radiofòniques d’altres territoris catalans, com la utilització que farà el PP d’IB3. I tenim motius per a desconfiar de Jaume Matas. El tancament de Somràdio i la calcada implementació de les polítiques que Eduardo Zaplana aplicà al País Valencià durant la seva pol•lèmica presidència ens ho demostren.

Maulets, l’organització juvenil de l’Esquerra Independentista, entenem que el PP cerca en la creació de la ràdio i televisió autonòmiques la consolidació d’un teixit comunicacional absolutament afí i obedient, i així analitzem el desembarcament massius d’antics integrants del gabinets de premsa del partit en els càrrecs directius del nou canal. Denunciem que el PP pretén exercir un major i més efectiu control sobre la informació, i que per a això compta amb el suport de personatges com Agustí Sintes i Sònia Escribano (condemnats per difamació). Denunciem també la mesquina actituda dels conservadors, que no han dubtat en retallar els pressupostos destinats a Política Lingüística i mantenen els centres educatius de l’arxipèlag en una precarietat inacceptable per a finançar els seus projectes electoralistes.

Entenem que no es tracta sinó d’una altra agressió de l’espanyolisme.Maulets considerem que comparteix, amb altres mesures del PP i l’atemptat terrorista comès per Jaime Martorell Mir (condemnat l’any 1990 a 6 anys de presó per atemptar contra el repetidor de TV3), uns mateixos objectius: el genocidi lingüístic i la restricció de la llibertat informativa.

Maulets denunciem també la sinistra deixadesa mostrada pel govern “catalanista i d’esquerres� de la Generalitat del Principat(PSC, ERC i ICV) davant aquesta nova agressió.
Mira també:
http://www.maulets.org/ib3
http://www.maulets.org

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Dossier IB3 (Televisió de les illes Balears)
24 jul 2006
Endavant companyes!
Re: Dossier IB3 (Televisió de les illes Balears)
24 jul 2006
Boikot
Re: Dossier IB3 (Televisió de les illes Balears)
24 jul 2006
no, IB3 es molt pitjor que el canal autonòmic del País Valencià. i ja es difícil...
Re: Dossier IB3 (Televisió de les illes Balears)
10 ago 2006
Això és feina seriosa i el demés són tonteries

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more