Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal : corrupció i poder : especulació i okupació
[KNY] fotos manifestació contra el desallotjament de la krispa
23 jul 2006
El juny de l’any 2000 es va ocupar l’immoble situat al carrer Marquès de Cornellà nº 153-155, que portava deshabitat 10 anys. Un nombrós grup de joves de diferents barris de Korneyà ens vam trobar amb la convicció i la necessitat de dur a terme un projecte de manera autònoma: La creació d’un centre social autogestionat i assembleari.
www final mani krispa 22jul06.jpg
D’aquesta manera, volíem denunciar l’especulació, mitjançant l’acció directa. Teníem com a finalitat la reivindicació de les llibertats que l’Estat ens retalla de manera sistemàtica. També defensar els nostres drets en aquest model socioeconòmic en el que vivim sotmeses.
Part de l’edifici esdevé vivenda per a persones amb difícil accés al preu abusiu del mercat immobiliari.
Durant aquests 6 anys d’okupació, el CSO ha funcionat de manera assembleària, decidint tot entre totes. Això ens ha permès poder portar a terme les nostres iniciatives i aspiracions alternatives a la vida establerta: xerrades-debat sobre el patriarcat, antifeixisme, guerra civil, presons, palestina, Llatinoamèrica, lluites laborals, immigració, altres centres socials, festes solidaries amb altres lluites, concerts per l’autogestió del centre social, trobades poètiques, tallers de flamenc, dansa, malabars, circ, ... exposicions, k-fetes, , coffe-shops, sopadors, festes d’aniversari, tekno, reggae, punk, salsa, etc.
La Krispa s’ha convertit en un espai obert on diferents col·lectius i persones de Korneyà i altres pobles han pogut gaudir de l’espai i realitzar els seus projectes i activitats.
Avui dia, aquest espai alliberat de l’especulació urbanística esta en perill de desallotjament. Les màfies immobiliàries ( constructores, promotores, bancs, asseguradores...) amb la complicitat de l’ajuntament ( Montilla, Balmón...) i el poder judicial intenten, un cop més, destruir una més de les veus dissidents del poble. En veiem immerses en una societat dominada pel poder econòmic, per polítics sense escrúpols i per una justícia desigual i sotmesa al capital. Per això, el fet d’organitzar-se i qüestionar el model socioeconòmic actual esdevé, per a ells, un delicte. Per nosaltres la recerca de la llibertat i la igualtat no és cap delicte.
El passat 24 d’abril del 2.006 s’obre el procés civil contra el CSO La Krispa , a causa de la demanda interposada per GADIPRO S.L.(immobiliària, actual propietària de la finca). Abans d’interposar la demanda van actuar com caracteritza la màfia: primer van fer-se les víctimes dient que eren els fills de l’antiga propietària, a qui realment havien comprat la finca per uns 500.000 euros, i ens oferien diners a canvi de marxar; després van amenaçar, agredir i insultar impunement a persones vinculades al Centre Social .
Un matí, els responsables de GADIPRO, José Maria, Dídac Rodríguez i José Luis Gallardo, entren a la Krispa per la força, a forts empentes contra una sola persona. Ja a dins la amenacen, insulten i agredeixen. Una de les moltes amenaces consistia en enviar-nos un “matons� a sou
Des del CSO La Krispa volem denunciar públicament tots aquests fets, doncs ens demostren que són una colla de mafiosos immobiliaris, xantatgistes i especuladors sense escrúpols, sense més moral que la d’enriquir-se per qualsevol mitjà.


Justícia irregular
En aquests moments estem a l’espera que la jutgessa dicti un dia pel desallotjament i paral·lelament que ens acceptin la justícia gratuïta assignant-nos un/a advocat/da d’ofici.
El procés judicial patit per l’assemblea del centre social ha estat ple d’irregularitats: el judici s’ha celebrat sense disposar d’un advocat que ens defensés, mentre que GADIPRO S.L. comptava amb els seus advocats. La jutgessa s’ha negat a esperar que ens acceptessin disposar d’un advocat d’ofici mitjançant la justícia gratuïta. Així, avança una data de possible desallotjament abans de celebrar-se el judici, vulnerant un altre cop el nostre dret constitucional a tenir una defensa digna.
La jutgessa i la part demandant preveuen la sentència abans del judici... que s’havia d’executar aquest mes de juliol. La sentència dicta el desallotjament i no concreta cap data, mentre hi ha persones pendents d’assignació de la justícia gratuïta.
Estem esperant una data, però també alerta a qualsevol novetat judicial o policial. Preparem la resistència al desallotjament i per això cridem a tots els col·lectius i persones solidàries a participar de les activitats i convocatòries que es proposin properament.
No cal dir que defensarem aquest espai amb la mateixa convicció per la qual el vam okupar... Els 6 anys de vida de la Krispa han significat tant per a nosaltres que ens surt prou ràbia com per a menjar-nos els monstres immobiliaris i ser el seu malson ara i aquí.

Assemblea Centre Social Okupat La Krispa, 27 juny 06.



krispa ARROBA rusc.net
okupaskny ARROBA moviments.net
resized_inici mani krispa 22jul06.jpg
resized_pancarta mani krispa 22jul06.jpg
resized_pancarta tren mani krispa 22jul06.jpg
resized_mani krispa 22jul06 047.jpg
resized_mani krispa 22jul06 095.jpg
resized_mani krispa 22jul06 085.jpg
resized_mani krispa 22jul06 123.jpg
resized_mani krispa 22jul06 166.jpg
Mira també:
http://www.moviments.net/okupaskny/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: [KNY] fotos manifestació contra el desallotjament de la krispa
24 jul 2006
Endavant akesta penya de Korneyà!!!

No ens faran creure!!!

NO HI HA REPRESSIÓ KE ATURI L´OKUPACIÓ!!!!
Re: [KNY] fotos manifestació contra el desallotjament de la krispa
24 jul 2006
Salut i avant amb la lluita a Cornellà!

CAP DESALLOTJAMENT SENSE RESISTÈNCIA!
Re: [KNY] fotos manifestació contra el desallotjament de la krispa
24 jul 2006
Home, jo crec que les pintades al tramvía i a el "tren" sobraven. La primera perque aposta per el transport comuntari i l'energía neta, i la 2na per ser un simple monument neutral.
Re: [KNY] fotos manifestació contra el desallotjament de la krispa
24 jul 2006
pues yo kreo k la krispa lleva muxo tiempo luxando y kreo k tienen k kontinuar resistiendo y dejando a un lado las kritikas k le exen encima..xra los k hablan d las pintadas..decir k es una forma d expresarse si nadie te kiere eskuxar x lo menos lo dejas eskrito..
Salud y anarkia!
Re: [KNY] fotos manifestació contra el desallotjament de la krispa
25 jul 2006
El ferran este parece un poco corto, tiene el vocabulario un poco reducido. Hay gente que no sabe que es Indymedia. Resisitir es vencer! Aupa krispa!
Sindicat Terrassa