Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
PSC, partit defensor de les curses de braus ..Cal dir a tothom que això no és progresisme, sino tot el contrari!
21 jul 2006
No solsament és progresisme estar contra la invasió del Líban i a favor dels matrimonis gais. També ho hauria de ser promoure els drets dels animals i aquí el PSC fa figa. Serà que el PSOE no s'atreveix a permetre-ho? O que al PSC ja li està bé que els toros segueixin patint perque ningú posa el crit al cel en aquests temes? Serà que la hipocresia campa a sus anchas en aquests terrenys? Aturem-ho! Diguem no! Exigim un canvi! Pressionem!! No votem a cap partit que permeti la tortura animal! No en volem ser còmplices!
Ahir a les 6 de la tarda una considerable munió de persones ens vam concentrar amb culleres i cassoles davant la seu del PSC a Barcelona (c/Nicaragua 77) per mostrar la nostra indignació davant el fet que el Partit Socialista de Catalunya, conjuntament amb el Partit Popular no vol donar via lliure a que és porti a debat parlamentari la proposta de llei que preten prohibir la celebració de curses de braus a Catalunya.

ERC com IU estan disposats a tirar endavant la proposta que impediria que es segueixin torturant més toros a les plaçes. CIU no te una opinió de bloc pero si que està disposat a que es porti a debat en el parlament. Son PSC i el PP, els partits que actualment no volen que ni tant sols es promogui la questió a debat.

El PSC per tant, fent gala del seu "civisme" exemplar, vol seguir donant via lliure a que es segueixin produint regularment espectacles de sang i fetge a les plaçes de toros; via lliure a que la gent aplaudeixi l'art cruel del toreig; via lliure a que els extrangers que venen a catalunya coneguin la fiesta nacional i és deleitin morbosament amb les banderetes, l'espasa, la sang i el "paseillo" del torero amb el seu aire sempre arrogant, després d'haver culminat el lent sacrifici d'un animal mig cec, astorat i indefens.

Esperem que totes les persones que pensin que la ètica no solsament ha de servir per defendre els drets humans sino que també s'han de defendre els animals no votin pròximament als partits que fan ulls grossos a les curses de braus.

És hora d'avançar reformes importants i ja és hora d'acabar amb aquesta vergonya humana. Qui apeli a la tradició com argument de defensa de les curses que sigui coherent i promogui la recuperació de l'esclavitut, oi? Que promogui altre cop la pena de mort i les execucions públiques, oi? Que promogui les creuades papals i les fogueres contra els heretges... Tot això havien estat tradicions culturals que per sort ja no les tenim. A Espanya i a Catalunya creiem que som progresistes perque no practiquem per exemple l'ablació del clitoris a les nenes ni tirem pedres als homosexuals ni empresonem a les viudes, pero tenim la festa dels toros on fem del dolor i de la mort un espectacle educatiu generacional, permetent i legitimant la crueltat com poques altres tradicions humanes, atribuint-li valor cultural i artístic, celebrant la gesta del torero victoriós, emblema de l'espanya negra que preten estar per damunt del bé i del mal de la forma més idiota, més vergonyosa i estúpida, convertint el joc pervers de l'orella i l'estaca.. en un espai per a la lloança, convertint a l'assasí en una persona "d'honor", aquesta és la pedagogia del toreig, la pedagogia en la qual han crescut moltes generacions d'espanyols, quina vergonya i quina miseria!

Les curses de braus son cada cop més un residuu de tota una colecció de tradicions infrahumanes. La majoria de les persones a Catalunya sentim vergonya d'aquesta festa i mirem cap a una altre banda perque sentim vergonya de nosaltres mateixos per el fet de ser còmplices passius de la seva existència. Cada cop som més els que estem contra la festa dels toros i dels seus adalids ..pero el PSC, vet per on, els hi segueix donant corretja!!
Mira també:
http://www.pacma.net/catala/infopacma_catala.html

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat