Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal : laboral
Sentència per vulneració del dret de vaga contra Parcs i Jardins de l'Ajuntament de Barcelona
21 jul 2006
Sentència per vulneració del dret de vaga contra Parcs i Jardins de l'Ajuntament de Barcelona
El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya condemna a l'Institut Municipal de parcs i Jardins (Presidit per la Regidora d'IC-VERDS-EUA Imma Mayol) per vulneració del dret de vagaEl Tribunal Superior de Justícia de Catalunya en Sentència de 30 de juny del 2006 ha estimat la demanda interposada per la CGT contra l'Institut Municipal de Parcs i Jardins de Barcelona per vulneració del dret de vaga


La demanda presentada per CGT contra la decisió unilateral de L'Institut Municipal de Parcs i Jardins d'imposar en la vaga del passat 30 de juny del 2005 uns serveis mínims manifestament injustificats, arbitraris i lesius del dret a la vaga, ha sigut estimada pel TSJC que ha declarat que la conducta empresarial jutjada vulnera el dret a la llibertat sindical a la seva vessant del dret de vaga i condemna a l'Institut Municipal de Parcs i Jardins a indemnitzar al Sindicat pel dany moral ocasionat.


Llegir sentència en format pdf >> http://www.cgtcatalunya.cat/Documents/vulneracio_dret_vaga.pdf

This work is in the public domain

Comentaris

vaya vaya con la pogresista Imma Mayol
21 jul 2006
vaya con la esquerra de debò, primero privatizan o externalizan, como ha ellos les gusta decir (vaya que los servicios los contratan y subcontratan), el tribunal de cuenta les detecta un sinfin de irregularidades, despues la Presidenta Imma Mayol insulta a los trabajadores (que si son privilegiados, que si solo trabajan 35 horas, que si cobran mucho....), luego la empresa lidera el triste ranquing de la empresa de Catalunya de su sector con mayor accidentabilidad, ahora los condenan por vulnerar un derecho fundamental...

¿qué será lo proximo?

¿esta es la izquierda de verdad?
Re: Sentència per vulneració del dret de vaga contra Parcs i Jardins de l'Ajuntament de Barcelona
22 jul 2006
Lo que le mola a la pija de la Mayol es que le vayan detras en las inauguraciones dando la bulla. Ahora con esta sentencia le dara más marcha para que los trabajadores le recuerden lo mal que lo hace ella y el partidillo de "izquierdas" al que pertenece.

Felecidades C.G.T. y trabajadores/as de parcs i jardins, aunque la justicia la mayoría de veces nos jode, al menos esta vez nos da una alegría.

salut
Los partidos de EUiA se tendrian que definir
22 jul 2006
y de lo que esta pasando en Parcs i Jardins ¿no dicen nada? los partidos que forman EUA.

¿que piensa el PCC, el PSUCviu, el POR, Revolta Global...?

¿están de acuerdo que externalicen el verde público y las contratas hagan negocio con el Servicio?

¿esta en el programa municipal de la coalición IC-VERDS-EUA la privatización del servicio Público de Parcs i Jardins?

¿comparte la EUiA que los trabajador@s de Parcs i Jardins son unos privilegiados por tener la jornada de 35 horas?
Re: Sentència per vulneració del dret de vaga contra Parcs i Jardins de l'Ajuntament de Barcelona
24 jul 2006
Imma Mayol, d'esquerres de debò: condemnada per vulnerar el dret de vaga
Sembla que no pugui ser, però és cert: la presidenta de l'Institut Municipal de Parcs i Jardins, que presideix la regidora d'ICV Imma Mayol, ha estat condemnada per vulnerar el dret de vaga dels treballadors d'aquest organisme públic que depèn de l'Ajuntament de Barcelona. Efectivament, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), en sentència de 30 de juny del 2006, estima la demanda interposada per un sindicat en contra de la direcció de Parcs i Jardins per vulnerar el dret fonamental a la vaga.

Els fets es remunten a l'any passat, quan els treballadors d'aquest organisme van decidir anar a la vaga per millorar les seves condicions laborals i salarials. Fins aquí, cap problema. Però Imma Mayol, que com tothom sap està a favor de totes les causes (sempre i quan siguin ben llunyanes), va decidir tirar pel dret i va fixar uns serveis mínims abusius, arbitraris i lesius al dret de vaga. En conseqüència, els treballadors van recórrer als tribunals, que ara els han donat la raó.

El TSJC declara que la conducta empresarial (de la Mayol) 'vulnera el dret a la llibertat sindical en la seva vessant del dret de vaga', alhora que condemna Parcs i Jardins a indemnitzar el sindicat CGT pel dany moral causat. Davant d'aquest fet contrari al sindicalisme, Busot espera un comunicat del sindicat CC.OO., afí a ICV, per tal de saber la seva opinió en relació a tot aquest afer.
Sindicato Sindicat