Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: guerra
Unes 200 persones es manifesten a Girona contra la massacre israeliana
21 jul 2006
Molta gent ha sortit al carrer indignada per aquesta impunitat genocida que gaudeix l'Estat d'Israel. Perquè aquesta complicitat internacional envers aquestes agressions, assassinats i aquesta humiliació permanent a tot un poble? a què respon aquesta passivitat? fins quan? fins que el Líban estigui completament destruït i els seus habitants morts? després intervindran? quan toqui reconstruir el país i reforçar el paper d'Israel i la seva política? ...i fins quan Palestina haurà de suportar l'ocupació israeliana?

Que sàpiguen que Palestina resistirà sempre fins aconseguir ser un poble lliure i amb totes les preses al carrer i tots els refugiats a casa.
A Girona la protesta ha sumat cap a 200 persones que s'han concentrat a les vuit davant la subdelegació del govern espanyol i després s'han manifestat pels carrers fins a la plaça del vi. La protesta ha durant una hora i s'han llegit dos manifestos, un al principi i l'altre al final. El primer consistia en un text la Unió de Comitès Independents de Treballadors Palestins de Gaza i el segon era el manifest propi de la Plataforma Aturem la Guerra.

Durant el recorregut de la manifestació s'han cridat consignes contra l'Estat d'Israel i en solidaritat amb els pobles de Palestina i el Líban. âBush terrorista! Blair terrorista! Holmer terrorista!â?, â? A terra, a terra, Israel bombardeja! Amunt, amunt, Palestina resisteix!â?, âSolidaritat amb el poble palestí, Intifada guanyarà!â?, âSolidaritat amb el poble libanèsâ?, "Prou complicitat de la UE i ZP".

La concentració estava convocada per la Plataforma Aturem la Guerra, el centre social la Màquia, la CUP, Maulets, el casal el Forn, la Coordinadora d'ONG solidàries de les comarques gironines i l'Alt Maresma, elsud.org i Lluita Internacionalista. Entitats convocants també de l'anterior concentració del divendres 14 de juliol a Girona.

########### ################ ############

La Unió de Comitès Independents de Treballadors Palestins de Gaza reafirma la legalitat de la resistència i condemna lâagressió israeliana al Líban.

Les tropes dâocupació israelianes assetgen la franja de Gaza i acceleren la seva agressió contra el poble palestí amb la matança de civils, la destrucció dâinfraestructures i les institucions de lâAutoritat Palestina, cases i collites. Alhora continuen la construcció del mur de lâapartheid que usurpa milers dâhectàrees de conreus i deixa aïllats desenes de pobles amb milers dâhabitants. Aquesta és la política unilateral dâOlmert que intenta anul·lar lâopció de la nació palestina a recuperar els territoris ocupats el 1967 i redibuixar les fronteres dâIsrael vulnerant la legislació internacional.

Mentre continua lâagressió a Gaza, les forces dâocupació israelianes ataquen el poble libanès amb les mateixes premisses: atacs contra civils i infraestructures vitals per a la població. Sabem que els bombardeigs han destruït dipòsits de combustible i centrals elèctriques, camins i ponts i fins i tot les escoles on es refugiava la població del Sud dels intensos bombardeigs sobre els seus pobles.

La Unió de Comitès Independents de Treballadors Palestins rebutja lâintent de les forces dâocupació de justificar les seves agressions i crims de guerra contra el poble germà del Líban, amb lâexcusa del segrest per la resistència libanesa de dos soldats. El desenvolupament de lâagressió israeliana demostra que les seves operacions busquen com a objectiu la població civil i les infraestructures, en un autèntic càstig col·lectiu. Amaguen la veritable raó de lâacció de la resistència: lâocupació israeliana a Palestina i al Líban.

Els treballadors palestins reafirmem el dret a lâautodeterminació dels pobles de Palestina i el Líban i tots els altres sota lâocupació. Reafirmem també el nostre dret legal a fer ús de totes les formes de lluita i de resistència per alliberar-nos de lâocupació. També declarem que les operacions de la resistència de Hezbollah i la resistència palestina estan emparades per aquest dret.

També volem fer esment al fet que el govern israelià dâocupació té segrestats més de deu mil palestins i libanesos dins les presons de lâocupació, una gran part dels quals ni tan sols han estat jutjats. Diàriament segueixen empresonant desenes de persones a les zones de lâAutoritat Palestina. No hem sentit la veu de cap govern que rebutgi o condemni aquestes pràctiques agressives i il·legals contra els palestins.

Els comitès de treballadors denunciem el silenci de la comunitat internacional davant de lâagressió israeliana perquè afavoreix que les tropes dâocupació continuïn els seus crims. Enlloc de posar-se del costat de les víctimes utilitzen el patiment dels dos pobles al servei dels seus interessos, amb postures que no podem més que qualificar de suport als criminals israelians. El més significatiu en aquest sentit ha estat col·laborar amb les forces dâocupació en el setge econòmic imposat al poble palestí. Aquesta política ha portat a lâempitjorament continuat de les condicions de vida als territoris ocupats palestins i al Líban.

Per tot això confirmem la nostra solidaritat amb el poble germà del Líban i la seva resistència i condemnem la barbàrie contra el poble libanès. Demanem a tots els pobles del món que pressionin els seus governs per què es posin al costat de les causes justes i imposin sancions polítiques i econòmiques a Israel. Demanem a lâONU una declaració immediata per protegir els nostres pobles de lâagressió israeliana i que deixin de comerciar amb la vida i els recursos dels nostres pobles.

Gaza, 15 de juliol de 2006################## ################ ###########

Davant del darrer episodi de lâofensiva israeliana la Plataforma Aturem la Guerra de les Comarques Gironines

DENUNCIEM:

Que lâofensiva israeliana provoca un agreujament de lâocupació i lâestrangulament dels territoris palestins, després de la falsa retirada de Gaza i en el marc del procés de creació de bantustants de Cisjordània, amb la construcció del mur i els assentaments de colons.

Que els bombardejos, el bloqueig de persones, aliments i medicaments a Gaza, la destrucció dâinfraestructures al Líban i especialment els centenars dâassassinats executats per Israel en ambdós territoris, descobreixen una vegada més el caràcter genocida de lâestat dâIsrael.

Que davant de tot això la Comunitat Internacional es mou entre la passivitat còmplice i lâenviament dâuna força internacional que tindria per objectiu legitimar i consolidar la política dâIsrael sobre Palestina i el Líban.

EXIGIM que la Unió Europea i concretament el govern de lâEstat Espanyol trenqui les relacions amb lâestat dâIsrael i executi immediatament els acords del Parlament Europeu per suspendre lâAcord dâAssociació amb Israel.

EXPRESSEM tota la nostra solidaritat amb la lluita del poble palestí fins al retorn dels refugiats i la restitució del territori històric; i la resistència dels pobles de lâOrient Mitjà contra lâimperialisme.

Aturem lâofensiva israeliana, fora les tropes isralianes del Líban i Palestina!
Prou complicitat de Zapatetero i la Unió Europea!
Tota la solidaritat amb els pobles palestí i libanès!

http://elsud.org/index.php?name=News&file=article&sid=1550
Mira també:
http://elsud.org/

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat