Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
Video manifestacio CNT del 15 Juliol en suport als treballadors en vaga de Mercadona
20 jul 2006
http://www.youtube.com/watch?v=jKwHp1bhdjs
http://www.youtube.com/watch?v=fbp54DwpT-E
http://www.youtube.com/watch?v=PUVZzc-A5QM
http://www.youtube.com/watch?v=wDRCV_txvVU

Salut i us esperem a la pròxima.
Guerra a mercadona!

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Video manifestacio CNT del 15 Juliol en suport als treballadors en vaga de Mercadona
20 jul 2006
Vaga a Mercadona: un exemple de tenacitat i lluita


Teo Navarro

El 30 de juny va fer 100 dies que un grup de treballadors del Centre Logístic que Mercadona té a S. Sadurní van començar una vaga indefinida per reclamar la implantació de mesures de seguretat i higiene, el pagament de la mitja hora de descans, la readmissió de tres delegats acomiadats, el cessament del setge laboral a què es veuen sotmesos i el compliment de l’article 8 de la LOLS sobre creació de Seccions Sindicals. La majoria dels treballadors en vaga són immigrants llatinoamericans.

Una lluita dura

L’empresa ha utilitzat tot el ventall de recursos que té al seu abast: ha pressionat la resta dels treballadors per aïllar els vaguistes, ha utilitzat esquirols per impedir els efectes de la vaga, està dificultant que el comitè de vaga pugui tenir accés a les instal·lacions de l’empresa... el que ha motivat diverses denúncies dels treballadors. L’empresa també es recolza en el sindicalisme ensinistrat i burocràtic d’UGT, CCOO i del corporatiu SIM, que han arribat a testificar en favor de l’empresa en els judicis contra els acomiadaments i per vulneració de drets fonamentals. Tampoc no els ha faltat la complicitat directa de l’administració: la Generalitat va arribar a prohibir els treballadors en vaga manifestar-se pels carrers de Barcelona i han rebut amenaces d’expulsió al seu país d’origen.

Una lluita poc comú

No és habitual que un grup de treballadors, la majoria dels quals immigrants, decideixin emprendre una mobilització contundent i sostinguda contra la prepotència d’una empresa com Mercadona, que a més compta amb la complicitat del sindicalisme burocràtic i de la mateixa administració. A més els treballadors estan desplegant una gran activitat de mobilització i denúncia: manifestacions, denúncies i crides al boicot a Mercadona, xerrades... Com explica José Uribe, de la secció sindical de CNT – Mercadona, organització que impulsa la lluita, “muchos de nosotros venimos de países de América Latina y en nuestras tierras hemos vivido conflictos muy duros, conflictos sociales, sindicales, guerras�. Aquesta combativitat poc comú ha rebut diverses mostres de suport, fins i tot en l’àmbit internacional, com una mobilització davant el consolat espanyol a Manchester.

Cal donar-los tot el suport

La vaga dels treballadors de Mercadona torna a posar de manifest alguns dels problemes clau del sindicalisme actual, com ara la lluita contra una patronal prepotent, acostumada a un sindicalisme dòcil, complaent amb la precarietat a canvi d’algunes engrunes, que no està disposada a permetre que s’obri camí un sindicalisme combatiu i participatiu. També la necessitat imperiosa de trencar la divisió entre treballadors immigrants i autòctons, utilitzada per enfrontar diversos segments de la classe treballadora en perjudici de tots.

Tal com estan les coses és d’una importància vital per a la resolució favorable del conflicte enfortir la solidaritat amb els vaguistes i participar activament en les seves accions i en la denúncia de l’empresa (boicot i descrèdit de Mercadona...). El proper 15 de juliol han anunciat que faran una manifestació estatal i un concert reivindicatiu i solidari: no hi faltem!

Compte corrent de suport amb els treballadors de Mercadona en vaga: 2100-1183-35-0100505773



Teo Navarro és membre de Corriente Roja i de la Xarxa contra la Precarietat i els Tancaments d'Empreses
Re: Video manifestacio CNT del 15 Juliol en suport als treballadors en vaga de Mercadona
20 jul 2006
Y DE WWW.KAOSENLARED.NET ENTRE OTRAS MUCHAS COSAS!!

ARRIBA LOS QUE LUCHAN !!

ADELANTE DIGAN Y JUSTA LUCHA DE LOS TRABAJADORES/AS DE MERCADONA!!
Publicacio de videos de forma oberta
21 jul 2006
Podrieu publicar els videos sencers i de forma oberta a Indymedia Video:

http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/265605/index.php
Sindicato Sindicat