Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
La millor estratègia és dur la iniciativa
20 jul 2006
La millor estratègia és dur la iniciativa



En els darrers mesos, al Barcelonès Nord hem viscut diverses circumstàncies destacables en l'àmbit antirepressiu i de la lluita política que ens han portat a una conclusió: la política repressiva té un doble objectiu, per una banda fer calar la por en el moviment polític i popular, per mitjà de les sancions administratives, i per una altra desenvolupar una estratègia de la por que penetri socialment, mitjançant amenaces verbals o amb actituds amenaçadores.
Pel que fa a les sancions administratives, arran de la campanya del Referèndum de la Constitució europea, els col·lectius que demanaven el 'No' van veure com l'ordenança existent a Gramenet de Besòs els queia damunt. Dos independentistes, un de menor, eren sancionats econòmicament per fer ús dels pocs mitjans al seu abast. L'Ajuntament havia decidit posar preu a la llibertat d'expressió.



Els diversos col·lectius independentistes i populars de la comarca van abordar la qüestió amb perspectiva, atès que la Coordinadora Popular de Festes de Maig de Badalona també havia rebut amenaces per part del consistori de la seva ciutat. Així mateix, el Casal independentista d'aquesta ciutat ja havia patit una audiometria uns anys ençà, arran de la càrrega indiscriminada de la policia municipal. D'altres entitats de Gramenet, com l'Ateneu Popular Julia Romera, ja havien estat sancionades per un cas similar al dels dos independentistes gramenencs.



En aquest context, i davant la possibilitat que aquesta mena de sancions administratives anessin en augment, els diversos col·lectius participants de la campanya van decidir desobeir la sanció i declarar-se insubmisos al pagament de la multa. Insubmisos a aquesta sanció, però també a d'altres que poguessin arribar més endavant. Òbviament, a aquesta actitud se li afegia un plantejament polític de ciutat; de cara a habilitar espais de difusió públics per a l'ús de les entitats populars i ciutadanes. Entitats, totes elles, a expenses de la política repressiva i antidemocràtica de l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet o del de Badalona.



Pel que fa al cas de les amenaces, membres de l'Assemblea de Joves de Badalona van denunciar l'alcaldable del Partido Popular a la ciutat. Aquest polític els havia amenaçat verbalment el dia que la formació espanyolista, que estava recollint signatures contra el procés estatutari autonòmic a la plaça de la Vila, va ser escridassada per diverses veïnes. L'actitud prepotent dels membres del Partido Popular fou criticada per moltes persones que, mentre passejaven, es van trobar aquella imatge. Concretament, García Albiol i d'altres membres del PP van respondre amenaçant amb una pallissa als congregats. El proper 5 de setembre es celebrarà el judici al jutjats de Badalona. Així, s'aconsegueixen dues coses; visualitzar aquestes amenaces i dur la iniciativa, davant la possibilitat que el PP convertís en realitat les amenaces.



Aquestes experiències comarcals ens ensenyen que davant atacs repressius cal avançar-se. Cal intentar veure la tendència dels adversaris i enemics, i elaborar una resposta que ens faci avançar com a moviment, superant marcs establerts. Cal evitar que ens facin anar a remolc dels interessos del consistori i els equips de govern, o d'estratègies polítiques contràries als interessos de les classes populars. És important dur la iniciativa i superar la seva estratègia de la por.



Barcelonès Nord, 18 de juliol de 2006



Alerta Solidària –organització antirepressiva de l'Esquerra Independentista-

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat