Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme : criminalització i repressió
Resposta a l´alcalde de les Festes Alternatives de Gràcia
20 jul 2006
Com era previsible ens apropem a les Festes de la Vila 2006 i ja s’ha començat a escalfar el debat mediàtic al seu voltant.

No hi ha res de nou, portem uns anys en que als juliols polítics i mitjans de comunicació es dediquen a crear alarma a la ciutat i més concretament a la Vila de Gràcia: previsió d’aldarulls, dispositius policials, horaris, civisme...

Es normal que es preocupin, l’anomenat model de Festa Major se’ls ha anat de les mans a uns i altres i el conflicte es gairabé estructural. Milers de persones de festa es deixen els diners per totes les barres de Gràcia i quan ja han begut prou per no conèixer a ningú, arriben els antiavalots de la Guàrdia Urbana i els fan marxar de la Vila a cop de porra. Els gestors impotents busquen culpables, en lloc de solucions.

Què es fa als San Fermines? Què es fa a les festes d’estiu a tot arreu? Pot ser que a Barcelona la gent beu més o es més violenta?

Davant de la manca de respostes, aquest estiu ens arriba el senyor alcalde amb la quadratura del cercle: vol un pacte amb els okupes per pacificar les Festes. Suposem que es refereix a la gent que organitzem Festes Alternatives cada any. Nosaltres no som les úniques (per sort Gràcia es un barri ple de gent combativa i compromesa), però enguany farem Festa Major de nou, i tot i que ens faran patir d’aquí a l’agost, estem ben segures que tot anirà bé i que les nostres festes no seran un problema per a ningú, més aviat seran un espai lúdic, creatiu reivindicatiu i respectuós amb la resta de veïns i veïnes que construeixin encara amb il·lusió les Festes de Gràcia.

El problema de espais i la denegació de permisos com l’any passat, ho varem resoldre a la nostra manera, visibilitzant la quantitat de espais morts, a mans dels especuladors que ens arrabassen als veïns i veïnes de la Vila amb el vistiplau del districte i l’ajuntament. Aquest any farem allò semblant, i no serà un motiu de conflicte. No per la nostra banda.

Sr. Clos, pot utilitzar el seu valuós temps per reunir-se amb tota la gent d’aquesta ciutat que pateix la violència immobiliària, amb las víctimes de la seva ordenança cívica: treballadores del sexe, gent sense sostre, gent gran expulsada de les seves llars i si els convoca a tots i a totes, llavors potser que els okupes també hi vagin, però no per parlar de les Festes Majors de la Vila de Gràcia.

No ens utilitzi, no utilitzi les Festes a les seves pugnes de poder, que tan lluny es troben de les vides i les dificultats quotidianes de la gent que sobreviu a aquesta ciutat de disseny. Deixi’ns en pau, perquè vostè i la institució que representa es enemic de qui necessita un sostre, de qui no te diners, de qui no te un contracte de treball però treballa cada dia al carrer, de qui no te papers, de qui no te joventut ni força ni suport per defensar-se dels abusos de les immobiliàries i els plans urbanístics que vostè signa.

Això es violència de debò. Vostè i la institució que representa necessiten la violència per construir la ciutat que volen, la ciutat que han venut.

I fins i tot, l’estiu i les festes, temps de esbarjo i vida al carrer, se’ns han d’ennoagar. No deixa respirar a ningú, senyor alcalde.

Malgrat tot, un any més, visca la Festa Major!
Perquè som més i estem més vius, perquè volem portar cultura, denúncia i festa al carrer... hi serem.

ASSEMBLEA DE FESTES ALTERNATIVES DE GRÀCIA 19 de juliol de 2006
Mira també:
http://www.liberinfo.net/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=2603&mode=thread&order=0

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Resposta a l´alcalde de les Festes Alternatives de Gràcia
20 jul 2006
Endavant amb les festes teniu tota la raó només ens volen com a caps de turc mentres venen el espai d eles festes a promotores privades que només ofereixen cultura mercantilitzada, si les fstes no s'organitzen desde el poble ja no osn festes majors ni els veïns han de suportar-les peruqe es torna un negoci més.
Festes populars o res.
Fora Water Clos.
Re: Resposta a l´alcalde de les Festes Alternatives de Gràcia
20 jul 2006
Per unes festes tranquiles, sense un estat de setge policial a la Vila de Gràcia, perque tothom pugui fer festes, per la gent de la Vila que s'estiment les festes (Federaciò de festa major, Assemblea de festes alternatives, Comissiò de festes populars), perque la premsa deixi de crear un estat d'alarma social cada any sobre la festa major, que nes deixin fer les festes tranquiles.

Visca La Vila de Gràcia

Visca la Festa Major
Re: Resposta a l´alcalde de les Festes Alternatives de Gràcia
14 ago 2006
A Berga volien unes festes sense policia i l'impost que es va pagar va ser un mort, l'agent esta dispossada a assumir aquest preu?, doncs llavors dues coses endavant amb les festes de gracia i que vagi sa tia.
Re: Resposta a l´alcalde de les Festes Alternatives de Gràcia
14 ago 2006
poli secreta, si apareixes per gràcia, sortiràs a pedrades!
Re: Resposta a l´alcalde de les Festes Alternatives de Gràcia
18 ago 2006
Una cosa és que la policia es presenti prevantivament a donar pel sac als que sols ens ho passem bé parlant i fent un xic de xerinola. Així de res haguera servit que a Berga les UPAS haguessin anat a requisar botellons i a apalejar a quatre amics de l'Isanta, si de fet quan van arribar els fatxes i se'ls va notificar ells optaren per desentendre's de l'assumpte.

De vegades e sparla de fer tard. Quan és tard? Perquè no cal estar al lloc dels fets per poder actuar a temps en un cas com el de Berga. Molta gent els va trucar i els va avisar del constant assetjament! La policia se'n va desentendre pensant que de fet ja els anava bé que alguns caps calents escalfessin als antisistema (sent ells els defensors del sistema més evidents, tot iq ue també són els que es salten les seves normes més flagrantment).

Segons la lógica esgrimida pels mossos, que no estan obligats a defensar a qui els rebutja jo els preguntaria si la resta de funcionaris poden fer el mateix. Pot un mestre desentendre's d'un alumne que diu que no vol estudiar? Pot un metge que hagi estat multat o agredit arbitrariament pe run mosso desentedre's de curar a un membre del cos?

Feu vergonya! No enteneuq ue sou un "servei públic" i que fins i tot heu de protegir aquells que us critiquen.
Sindicato Sindicat