Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
10 detinguts i 50 escorcolls a Sardenya
19 jul 2006
10 detinguts i 50 escorcolls a Sardenya (11/07/06)
bobore_detingut.jpg
Una nova onada repressiva colpeja la Sardenya. Després de les detencions i escorcolls de lâany passat, centrades sobretot en el moviment llibertari, i després de les detencions el 31 de març passat, ara li toca torn de nou als comunistes i independentistes. Amb l'execució de lâoperació âArcadiaâ? lâ11 de juliol, dirigida per la Direcció Antiterrorista de Cagliari amb la col·laboració de la DIGOS (policia política) de tota l'illa, especialment de la ciutat de Nuoro, i de la UCIGOS de Roma. El passat 11 de juliol foren detinguts/des 10 companys/es i investigades i escorcollades més de 50 persones de diferent area política, però la majoria d'ells provinents de l'independentisme marxista-leninista.
En pràctica ha suposat una "decapitació" de "a Manca pro s'Indipendentzia (aMpI)", l'organització política de l'esquerra independentista sarda, de la qual formen part els 10 detinguts i quasi tots els investigats de l'operació. Els acusen d'associació subversiva amb actes de terrorisme (art. 270 bis CP), per suposats atemptats (uns trenta) realitzats entre 2002 i 2006, la majoria d'ells a Nuoro i a Olbia, i reivindicats per l'Organizzazione Indipendentista Rivolutzionaria (OIR) i els Nuclei Proletari per il Comunismo (NPC).
Entre els atemptats destaquen el 27 de setembre de 2002 alla Confindustria i la Prefectura de Nuoro, contra Berlusconi i Blair l'agost de 2004 a Porto Rotondo (Costa Esmeralda) i un altre contra la caserna de la Brigata Sassari, a la ciutat amb el mateix nom la primavera de 2005. A més els acusen de cartes amenaçants enviades durant quatre anys. S'ha formulat a més l'acusació d'apologia subversiva (art. 272 CP) declarat il·legitima per la Cort Constitucional i recentment revocada.
Aquesta operació apareix com un nou episodi de l'anomenat "Teorema Pisanu". De fet, l'ex Ministre d'Interior de Berlusconi, Beppe Pissanu, durant el seu mandat expressava pedantment el seu convenciment de que a Sardenya s'havia creat una "central del terror composta per anarquistes, independentistes i marxistes-leninistes, que tenia com a únic objectiu escampar el caos amb les seues bombes".
Els detinguts i l'organització a.M.p.I. rebutjen les acusacions i es reclamen víctimes d'un muntatge policial. Set dels deu detinguts han iniciat una vaga de fam. La solidaritat ha esclatat immediatament per part de tot el moviment sard i també des de l'antagonisme internacional, sobretot des dels centres socials italians, però també d'organitzacions basques o corses.
El diumenge passat es va convocar una concentració davant la presó de Buoncammino de Cagliari i el proper dissabte s'està preparant una manifestació a la mateixa ciutat. Militants de "a Manca" han anunciat que s'està preparant un concert amb músics internacionals per a principis d'agost
Més informació: http://italy.indymedia.org/features/sardegna/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: 10 detinguts i 50 escorcolls a Sardenya
20 jul 2006
Desdè l,Alguer resistirem
Re: 10 detinguts i 50 escorcolls a Sardenya
20 jul 2006
el q queda a lesquerra dÉsquerra es un problema de la guardia civil
Sindicato Sindicat