Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
Sabadell - Comunicats de la Xarxa i d´Alerta Solidària en solidaritat amb la vivenda Bakinham
19 jul 2006
La Xarxa contra la precarietat de Sabadell i Alerta Solidària mostren la seva solidaritat amb la vivenda alliberada Bakinham, en perill de desallotjament.
Comunicat de la Xarxa



Solidaritat amb Bakinham



Des de la Xarxa Contra la Precarietat de Sabadell volem donar suport a l´okupació de vivendes abandonades per rehabilitar-les i mantenir-les com a habitatges per a joves.

La precarietat en una societat capitalista no sols es manifesta en el món laboral. L´especulació immobiliària és un dels puntals en que subsisteix aquest sistema, prioritzant el principi de propietat al principi d´ús; és a dir, el benefici particular a l´interès general.

Ens solidaritzem amb la vivenda Bakinham, situada a Tetuan amb Sardà i alliberada fa un any i que està en perill de desallotjament.

Demanem a la justicia que sigui imparcial, rigorosa i clara i a la policia que no interpreti la llei al seu parer. Que es respectin els recursos i procediments judicials.

Defensem el dret de Bakinham a usar tots els mitjans necessaris front l´amenaça de desallotjament ilegal.

Igual que som cada comitè de vaga, cada reivindicació laboral, treballador en lluita, som cada casa ocupada.

Si ens desallotjen a un, ens desallotjen a tots.



Xarxa Contra la Precarietat de Sabadell 18-7-06


NOVES IRREGULARITATS EN ELS PROCEDIMENTS JUDICIALS EN ELS JUTJATS DE SABADELL

Davant un nou cas d’actuació irregular per part dels jutges i jutgesses instructores dels jutjats de Sabadell, des d’Alerta Solidària ens veiem obligats a denunciar-ho de nou públicament.

Aquest cop l’actuació irregular succeeix arran de la denúncia interposada per l’ocupació d’un immoble, Bakinham, el 16 d’agost de l’any passat. A partir d’aquí el jutjat d’instrucció de Sabadell inicia un procés de nou ple d’irregularitats amb un clar objectiu polític: silenciar a aquelles persones que denuncien a través de l’ocupació l’especulació que patim dia a dia i que és un exemple clar de les prioritats del sistema en el qual vivim el lucre. L’aparell judicial, com a part d’aquest sistema, no fa més que defensar-lo des de la mateixa lògica.

En aquest sentit, fa una setmana, dues de les set persones que havien estat identificades per la policia com a autores de l’ocupació van rebre una carta on s’informava de que es procediria a ordenar un desallotjament cautelar en el termini de dos dies. Per tant doncs, cinc de les persones acusades de l’ocupació no han estat informades d’aquest procediment, alhora que es dóna un termini inferior al que hi ha per presentar un recurs, una nova irregularitat. Finalment, cal recordar, que el desallotjament cautelar és una vulneració de la presumpció d’innocència, ja que es realitza abans que s’hagi realitzat el judici (aquesta forma jurídica, va ser aprovada pel PP en la reforma del codi penal que van realitzar el 99).

Com a resposta, els habitants de l’immoble han interposat un recurs, que legalment ha de suspendre aquest desallotjament fins que sigui resolt. Tanmateix, la vista grossa dels jutjats de Sabadell amb les actuacions policials, sempre que no es tracti de la defensa de la propietat privada, ha permès ja en actuacions anteriors que la policia hagi desallotjat de forma il•legal altres espais.

Davant d’aquests fets, des d’Alerta Solidària, volem fer públic que si es produeix una nova actuació il•legal per part de jutjats o de la policia, farem el que calgui perquè aquests fets no quedin impunes, tant per les vies legals com per les que siguin necessàries.


Cap agressió sense resposta!

Sabadell, 17 de juliol del 2006

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat