Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
Èxit absolut de l'Acampada Jove!
19 jul 2006
Èxit total!
publicapetar-46.gif
38.000 assistents consoliden Sant Celoni com la seu de lâAcampada Jove
38.000 assistents consoliden Sant Celoni com la seu de lâAcampada Jove


Tot i que lâany 2005 sâhavia abandonat el mític emplaçament dâArbúcies per a lâAcampada Jove, en aquesta segona edició a Sant Celoni ha quedat clar que la nova situació ha rebut una gran acceptació per part del jovent català, amb una assistència de més de 38.000 joves. Més enllà de lâemplaçament, però, els ingredients de la trobada sâhan mantingut fidels a aquells que, ja en anys anteriors, havien convertit lâAcampada Jove en el major esdeveniment juvenil dels Països Catalans i en el tercer festival de Catalunya, per darrere del Sònar i el Primavera Sound. Així, les Joventuts dâEsquerra Republicana de Catalunya (JERC), els organitzadors de lâacte, han combinat en la trobada música, cultura, festa i política.


Donant suport als grups catalans

En el panorama musical, Pere Aragonès, portaveu de les JERC i director de lâAcampada Jove, ha definit aquesta Acampada com un âretorn als orígensâ?, ja que sâha posat fre a la creixent internacionalització del cartell musical, per tornar a donar prioritat als grups del país. Dâaquesta manera, la gran majoria dels 30 grups i 216 artistes que han passat per la trobada juvenil han estat catalans, encapçalats per LaxânâBusto, Dr. Calypso, Gossos, la Companyia Elèctrica Dharma i Mesclat. Igualment, però, també sâhan pogut escoltar grups reivindicatius dâaltres països, com Boikot o Betagarri, així com de fora de lâestat espanyol, com Paradise Lost i Dr Ring Ding. Menció a part mereix Soziedad Alkoholika, grup basc a qui el PP ha intentat vetar, acusant-lo dâapologia al terrorisme de forma totalment injustificada, com ja sâha demostrat en diverses sentències de lâAudiència Nacional.

De la mateixa manera, però, les JERC també han donat una oportunitat a grups novells, no tan consolidats en el panorama musical, com poden ser Miquel Abras, Frenètic o Gàtaca, que han tingut la possibilitat de donar-se a conèixer davant milers de joves i compartir cartell amb grups internacionals.

Aquest gran èxit aconseguit, bàsicament, amb grups i músics del país, doncs, ha trencat alguns dels tòpics que afirmen que la música catalana no interessa i, dâaquest manera, segons les JERC, âes demostra que el que li falta és mitjans i llocs on expressar-se, així com un suport més decidit dels mitjans de comunicació i les administracions públiques, per tal dâajudar els grups catalansâ?.

Cultura, festa i política

Un dels altres pilars de lâAcampada Jove ha estat, des de sempre, la cultura popular. Enguany, doncs, grallers, bastoners, grups de teatre, timbalers i geganters, entre altres, sâhan donat cita en els diversos espais de la trobada independentista, en una mostra de normalitat de les formes culturals nacionals. Precisament, ha estat per aquest apartat de lâAcampada pel qual la BBC més sâha fixat en la seva visita a la trobada. Així, la cadena anglesa es va acostar a Sant Celoni per tal de complementar el reportatge que està realitzant sobre el catalanisme, en una mostra més de la internacionalització que actualment està mereixent la causa nacional catalana, amb lâAcampada Jove com un dels seus màxims referents i exponents a nivell català i estranger.

Pel que fa a la política, aquesta ja era ben present en la distribució dels espais de lâAcampada Jove, que representaven els pilars ideològics de lâentitat organitzadora, les JERC. Dâaquesta manera, la pista dâatletisme on es realitzaren els principals concerts, a la nit, sâanomenà Espai Independència; la pista de futbol on hi havia la carpa dels concerts de tarda i de moltes de les xerrades sâanomenà Espai Cultura; lâespai dâacampada tingué per nom Espai Socialisme; el poble, més integrat que en lâedició anterior pel que fa a realització de xerrades, concerts i actes diversos, sâanomenà Espai Llibertat; i una nova zona arbrada de més de 5.000 m2, per tal dâanar a descansar o escoltar conferències, tenia per nom Espai Natura.

Dâaquesta manera, abans de lâinici de la trobada, quan Pere Aragonès va ser qüestionat sobre les expectatives dâassistència, aquest respongué, taxativament, que âno és tan important la quantitat de gent que participa com que, després de participar a lâAcampada Jove, tots estiguem més compromesos amb lâalliberament nacional i social del nostre pobleâ?. Tanmateix, però, això no evità lâassistència dels 38.000 joves ja esmentats i lâarribada de divuit autocars, cinc des del País Valencià, i un vaixell des de les Illes Balears i Pitiüses.

Així, la programació de xerrades i conferències també fou rica, variada i repartida pels diversos espais de lâAcampada Jove. De la mateixa com en les altres activitats, aquests actes responien als eixos ideològics de les JERC. Per una banda, pel que fa a la qüestió nacional, es pogueren escoltar les conferències âLâautonomia que ens cal: Montenegroâ?, âEl combat independentista des dels Ajuntamentsâ? o âLa xarxa en catalàâ?; per altra banda, referent a la qüestió social, el jovent pogué assistir a les xerrades âComerç contra el capitalismeâ?, âDona, mou-te pels teus dretsâ? i âEl socialisme a la pràctica: igualtat de dretsâ?; referent a la temàtica juvenil, els assistents trobaren âEl procés de Bolonya i la privatització de la Universitatâ? i âPer tots els mitjans: emancipacióâ?; i, finalment, també hi hagué lloc per lâecologisme en la conferència âEls poders fàctics i la destrucció del territoriâ?.

En el ja clàssic acte polític central de lâAcampada Jove intervingueren representants de joventuts internacionals, en Pere Aragonès i lâexconseller Josep Huguet. Lâacte tingué lloc la tarda de dissabte i sâhagué de realitzar a la carpa de lâEspai Cultura, a causa del risc de pluja. Així, amb la carpa plena a vessar, Aragonès centrà la seva intervenció en denunciar lâintent de vet del PP cap a Soziedad Alkoholika, així com a reconèixer la importància del paper dels joves en les últimes mobilitzacions en defensa dels drets juvenils i la dignitat del poble català. Per la seva banda, Josep Huguet, seguint la línia traçada per Aragonès, reivindicà el paper de les noves generacions i va acabar concloents que âus toca agafar el relleuâ?.

LâAcampada Jove, un âèxitâ? inqüestionable

Des de les JERC, finalment, sâha acabat qualificant aquesta edició de lâAcampada Jove com a âèxit inqüestionableâ?, però no només per la gran quantitat de públic assistent, que ha consolidat el festival com âlâesdeveniment juvenil més important dels Països Catalansâ?, sinó per tot un seguit de millores introduïdes i condicionants superats. Entre aquestes millores introduïdes, en destaquen âla major integració de lâAcampada al poble de Sant Celoni, la millora dels serveis pels acampatsâ?, amb la instalâ¢lació del doble de dutxes que anys anteriors i una carpa restaurant i lâobertura de la nova zona arbrada, âi lâalta assistència a la majoria dâactes realitzats, no només als concertsâ?.

De la mateixa manera, lâorganització independentista ha volgut recordar que aquestes èxits sâhan aconseguit superant alguns condicionants, com són âlâamenaça constant de pluja, que ha fet modificar o anulâ¢lar algunes activitats, el silenci mediàtic de lâAcampada Jove, per motius polítics i en favor dâun Summercase que no ha congregat ni la meitat dâassistents, i el fet que aquest sigui un esdeveniment organitzat exclusivament per gent jove i no professional, i gràcies a la feina desinteressada i militant dels més de 5.000 afiliats a les Joventuts dâEsquerra Republicana de Catalunyaâ?
Mira també:
http://www.jerc.cat
http://www.acampadajove.cat

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Èxit absolut de l'Acampada Jove!
19 jul 2006
butiflers espanyols!
Re: Èxit absolut de l'Acampada Jove!
19 jul 2006
exit total, ens hem forrat, gracies pels vostres diners.
Re: Èxit absolut de l'Acampada Jove!
19 jul 2006
Això de l'assistència és una trola com una catedral, pq no feu públic el número d'entrades venudes ? Doncs pq llavors la xifra d'assistents l'haurieu de dividir entre tres. Els tres dies que dura l'acampada i el núero de vegades que conteu la mateixa persona com a mínim.

Contrastant a l'acampada ja !
Re: Èxit absolut de l'Acampada Jove!
19 jul 2006
la veritat és que hi havia una gentada i cap activitat de l'EIR hi va tanta gent, noi tan sols ajuntant-les totes

Per cert, gràcies als militants de la CAJEI que venen a rajar tot el rato (previ abonament de 50 euros jejejue)
Re: Èxit absolut de l'Acampada Jove!
19 jul 2006
donde esan no se ven los pringats del Sabaté
Re: Èxit absolut de l'Acampada Jove!
19 jul 2006
JERC a la zona fosca
Re: Èxit absolut de l'Acampada Jove!
19 jul 2006
a la zona fosca? si fins hi tot un equip de la BBC va anar a cobrir la'camap`da com a part d'un documental sobre l'independentsime.
Re: Èxit absolut de l'Acampada Jove!
19 jul 2006
jo vull felicitar a totes les militants que van fer possible un any mes de concerts i actes politics a la zona, com a referent, pero vull remarcar que son un grup politic que rep calers de tot el poble catala, amb aixo vull dir que harien de fer mes feina al llarg de tot l'any, ja que qui te la força a les viles i comarques son el col.lectius extraparlamentaris de l'esquerra independentista, que no son pas les Jerc, animar-vos a fer presencia als carrers, no tant sols per la Diada i l'acampada, amb una continuitat, com nosaltres, l'esquerra independentista de debo! apali salut!
Re: Èxit absolut de l'Acampada Jove!
19 jul 2006
Cultura, festa i política .... clar i lluita?
lluita no pq només sou uns reformistes i esteu xupant de bote com tots els demes, de la porca política i estic segur que molta de la gent de l'acampada li pela molt ERC i els JERC.
A mi ja no m'enganyeu més, ni un centim que m'hagi guanyat el donaré per financiar a ERC.
SAlut.
PD: per cert, quin és el vostre projecte? independència per poder kedar-se més troç del pastis¿
No tinc inconvenients ni prejudicis en col·laborar amb independentistes, però sempre i quan hi hagi com a fi colpejar el sistema.
Caca de vaca per als jerk i erc
Re: Èxit absolut de l'Acampada Jove!
19 jul 2006
¡¡¡¡Skorpion HA MUERTO!!!!
Re: Èxit absolut de l'Acampada Jove!
19 jul 2006
Que fareu amb la millonada que heu guanyat¿?
Re: Èxit absolut de l'Acampada Jove!
19 jul 2006
jerki = burgesia
Re: Èxit absolut de l'Acampada Jove!
19 jul 2006
Ja sabeu que la gent hi assisteix pels grups de música, un cartell de concerts com el vostre firmat per qui sigui omple igual.
Apa a seguir no fent res al carrer, i a seguir fent d'aparell de captació (que és un colador de militància que no dura més d'un any i pico) de l'esquerra pactista i reformista.
Re: Èxit absolut de l'Acampada Jove!
19 jul 2006
jerkis capsots, k no m serveix de res k vinguen no s kuants de mil de persones a un festival comercial, i kdeixen tot el baix montseny fet una porqueria,
La merda vo la poseu a la seu nacional trepes.
Re: Èxit absolut de l'Acampada Jove!
19 jul 2006
Jo m'ho he passat molt bé aquests dies!

Noto molts gelos per aqui! Mai l'Ei serà cap referent, ni de l'independentisme ni social ni de res!

Quan el rebrot era un festival amb un munt de grups importants, eren 4 gats els que hi anaven! L'organització k munta el festival si que compta, i la gent prefereix a Jerc!
Re: Èxit absolut de l'Acampada Jove!
19 jul 2006
oh sí! la gent prefereix jerc! ...marxeu d'Indymedia. L'acampada aquesta no té res de lluita. Els actes "polítics" feien pena de veure. Ni Déu escoltava, però potser més val així!
Re: Èxit absolut de l'Acampada Jove!
19 jul 2006
mentre vosaltres us emborratxaveu, el jovent compromès okupava a Gràcia...
mentre vosaltres feieu campanya política a reformistes de la talla del Carod o Puigcercos seguien mobilitzacions per evitar tancaments d'empreses, acomiadaments improcedents, es combatien muntatges policials amb vaga de fam... però això què us importa... si hi havia 20000 persones emborratxant-se i oblidant que sou vosaltres els sector crític d'aquest sistema que ja us va bé.
Re: Èxit absolut de l'Acampada Jove!
19 jul 2006
okupava i desokupava en 24 hores no? jejeje quins pardillos
Re: Èxit absolut de l'Acampada Jove!
19 jul 2006
Com si el fet que et dessallotjin tingui quelcom a veure en ser un pardillo.... vaya tela, llegeix el comunicat que van treure i que ho explica a més. Apa a llepar-li el cul al Portabella botifler.
Re: Èxit absolut de l'Acampada Jove!
19 jul 2006
Com a mínim la CAJEI no s'encadena en un lloc per protestar, es fa les fotos de rigor, es deslliga i se'n va amb cotxe abans que arribi la policia. Les vostres accions fan pena.
Per cert, m'he assebenta't que les multes que us posen a les JERC per encartellar les passeu a ERC. Les passen com a actes de campanya i desgraven!

Perdona Oleee: Quantes okupacions amb èxit ha fet les JERC l'any a Barcelona? La CAJEI a Clot, Horta, Sàrria i Nou Barris

Xapa la boca
Re: Èxit absolut de l'Acampada Jove!
19 jul 2006
comunicats comunicats... uns reuneixen milers de joves, els altres fan comunicats
Re: Èxit absolut de l'Acampada Jove!
19 jul 2006
jajaj les multes desgraven? tio tu tens com a mínim estudis elementals o ni això?

I clar que no okupem, tenim seus dignes i no forats de clavagera
Re: Èxit absolut de l'Acampada Jove!
19 jul 2006
i lo prepotents que eran els jerkis!
impressionan
els dfe vermell, si si
Re: Èxit absolut de l'Acampada Jove!
19 jul 2006
Les jerc han conscienciat a milers de joves i uneixen la festa, la convivència i el compromís amb la terra!

Enganxar cartells i fer comunicats, no serveix per res!

Un 10 als organitzadors de l'acampada!
Re: Èxit absolut de l'Acampada Jove!
19 jul 2006
juajuajua¿? alguns no es poden permetre que els seus papis o més ben dit el partit ke xupa del poble els pagui una seu am aire acondicionat...
i ja em direu quin be heu fet a la població am lacampada.. em sembla molt bé kus munteu les festes i tot el ke vulgueu pro no neu de llestos..
Re: Èxit absolut de l'Acampada Jove!
19 jul 2006
jejejej sí sí, muuas!
Re: Èxit absolut de l'Acampada Jove!
20 jul 2006
visca les JERC! us farieu creus de la quantitt i quantitat de butlletes de miltiancia que es fan en només 3 dies!
Colera camping CNT