Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: ecologia : especulació i okupació
Salvem el Litoral !
19 jul 2006
SALVEM EL LITORAL!
Oriol Leira
Guillem Carreras
Tomeu Adrover
El litoral del Principat, el País Valencià i les Illes Balears està saturat d’urbanitzacions i d’instal·lacions turístiques de tota mena. A pesar que es comencen a sentir algunes veus que qüestionen aquest model de creixement insostenible, les autoritats segueixen donant carta blanca als constructors perquè edifiquin fins a rebentar.
Al Principat, el 2005 va veure la llum pública el Pla Director Urbanístic dels Sistemes Costaners (Pdusc), amb la voluntat de posar límits a la situació, de protegir la franja costanera. És a dir, sense renunciar al model de creixement, proposa intentar pal·liar els impactes destructors sobre el territori.
Al País Valencià, l’arribada de Francesc Camps a la Generalitat valenciana resta molt lluny de frenar l’especulació urbanística i la destrucció descontrolada del territori perpetrades pel seu predecessor, Eduardo Zaplana. Si l’etapa anterior va estar marcada per l’enginyeria financera i projectes megalòmans com Terra Mítica, la Ciutat de les Arts i de les Ciències o la Ciutat de la Llum, l’era de Camps s’està convertint a marxes forçades en l’era del ciment, amb una gestió urbanística que escandalitza la Unió Europea i és considerada com la més qüestionada del continent.
A les Balears, la construcció és un dels grans motors de l’economia balear. Anualment, es construeixen a Mallorca entre 15.000 i 20.000 habitatges. Davant de la saturació urbanística del litoral, el boom immobiliari s’està traslladant cap als pobles de l’interior i la zona metropolitana de Palma. De fet, aquests darrers anys hem pogut veure com es construeix un nou aeroport pel qual passen tres milions de turistes anuals, es dissenya una xarxa viària desproporcionada amb un consum de territori de prop de 2.000 hectàrees, es posa en marxa un tercer forn incinerador de residus i es projecten 4 dessaladores d’elevat consum energètic.
Mira també:
http://www.illacrua.net

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Salvem el Litoral !
19 jul 2006
Al Principat el PDUSC no protegeix espais emblemàtics que necessiten protecció com Els Muntanyans de Torredembarra. parlen molt però fan poc!!
Re: Salvem el Litoral !
26 jul 2006
volen destrossar el pais! PP CIU i PSOE! NO PASSARAN CAP A LA INDEPENDENCIA NACIONAL
Sindicato Sindicat