Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Notícies :: antifeixisme
[Lleida] L'Assemblea de Joves recolza l'acció contra el monòlit feixista pel 18-J
18 jul 2006
Acció contra el monòlit franquista en motiu de la commemoració de l'alçament feixista.
18 n p 3.jpg


Avui 18 de juliol s'acompleixen 70 anys d'aquell fatídic intent, fracassat, de cop d'estat de l'any 36 que va desembocar en els tres anys de guerra civil i els gairebé 40 de dictadura. Alhora, fa 70 anys de l'aniversari de l'inici de l'arrabassament i la manipulació de la nostra historia, com a forma per justificar tots els assassinats, tortures, espolis i manca de llibertats, a partir dels quals es va bastir el regim feixista de Franco.

Mort el dictador, la mal anomenada transició democràtica no suposà en cap moment una ruptura respecte el règim anterior. La continuïtat amb el passat règim s'ha fet manifesta en molts sentits. La permanència de la simbologia feixista pot resultar anecdòtica si tenim en compte que cap dels genocides del passat règim pagà pels seus crims. De fet, molts d'ells han continuat ocupant càrrecs públics amb plena impunitat.

A la nostra ciutat l'Ajuntament autoanomenat catalanista i d'esquerres contribueix a l'oblit que la transició intentà establir i alhora fa apologia del franquisme mantenint els símbols i noms de carrers que homenatgen a personatges que contribuïren a la barbàrie des de l'àmbit local.

Entenent que la presència a la nostra ciutat del monòlit en honor a "los caídos por Dios y por España" de la plaça Cervantes i els carrers franquistes constitueix un insult i una provocació intolerable per a la memòria de totes les víctimes de la dictadura franquista, una memòria que els joves de Lleida ens fem nostra, des de l'Assemblea de Joves de Lleida donem suport a l'acció realitzada avui 18 de juliol en que s'ha pintat el monòlit franquista.

Alhora, denunciem la passivitat i la criminalització per part de l'Ajuntament de Lleida en relació a la iniciativa ciutadana de denúncia a aquests símbols, que ja ha rebut el suport de centenars de persones, fent palès un clar sentiment de rebuig cap a la presència d'aquests noms i símbols a la nostra ciutat.

Lleida, 18 de juliol de 2006

Assemblea de Joves Independentistes de Lleida-CAJEI
ajill ARROBA cajei.net

18 n p.jpg

18 n p 2.jpg
Mira també:
http://ajill.ppcc.cat
http://www.simbolsfeixistes.tk

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat