Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: mitjans i manipulació : dones
La Diputacio de Barcelona i el centre F.Bonnemaison acaparen dominis
15 jul 2006
Qui té diners té poder. I així ho exerceix la institució subvencionadora intentant guanyar la batalla per internet.
Ahir divendres 14 de juliol del 2006 a l'empresa proveïdora de serveis Arsys internet, S.L. es varen registrar els noms de domini d'internet RADIOPACA.ES , RADIOPACA.INFO i RADIOPACA.CAT a nom del "Centre de Cultura de Dones F.Bonnemaison", que depèn de la Diputació de Barcelona.

Aquesta és una de les reaccions persecutòries per part d'aquesta institució per tal d'imposar la seva informació en contra de l'emissora censurada. Després d'haver tallat l'emissió i expulsat les persones que feien ràdio durant més d'un any, aquesta institució va manipular i clausurar la web de Ràdio Paka amparant-se en el dret a la propietat del nom de domini (radiopaca.org) i va impedir també així la lliure expressió com a col·lectiu. Després de comprovar que el grup de dones ha estat capaç de seguir-se expressant per internet (http://www.radiopaca.net/), la institució ha emès el seu propi comunicat per internet (http://www.bonnemaison-ccd.org/) i ha seguit fent ús dels privilegis de la propietat en noms de domini d'internet:

La darrera pataleta del seu òrgan de poder ha estat enregistrar els mateixos dominis .CAT .INFO i .ES , tal vegada pensant que això li dóna algun avantatge.
Mira també:
http://www.radiopaca.net/

This work licensed under a
Creative Commons license

Comentaris

Re: La Diputacio de Barcelona i el centre F.Bonnemaison acaparen dominis
15 jul 2006
Fixeu-vos que la DiBa, davant un grup tant autònom, ni tan sols contemplava l'emissora a l'hora de parlar públicament del centre:

http://www.diba.es/francescabonnemaison/inici.asp?estil=03

Naturalment la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona, a través del centre "Francesca Bonnemaison", han vist traïda la confiança que van donar a ALIA (Associació cultural de dones per a la recerca i l'acció), donat que els van concedir una subvenció de 7.000 euros el 2005 per a muntar una emissora de ràdio, i la ràdio ha anat pel seu compte sense deixar-se apoderar per la institució.

Heus ací un exemple CLAR de a on porta acceptar subvencions.
Re: La Diputacio de Barcelona i el centre F.Bonnemaison acaparen dominis
15 jul 2006
Què fort això d'Alia, el grup que acaba de registar el domini de Radio Paca.net. O sigui que algú estava jugant un doble joc, perquè el que és segur és que lo del 7000 € que va rebre aquesta associació ningú ho sabia, ni tan sols el Centre de Cultura de Dones. De familia le viene a la galga.
Re: La Diputacio de Barcelona i el centre F.Bonnemaison acaparen dominis
15 jul 2006
La veritat es que tot plegat sembla "el timo de la estampita"

Perque en el moments de máxima audiència l´emissora no tenía més de 4 oïents.es (es facil de comprovar amb un bon navegador)

Aixi que sembla prou clar que el fi era "jugar" una mica a l´alliberament de la dona, i tenir uns
calerons per cobrirse les espatlles.

Vaja morró i demagògia !!

Eva
ex.oïent de PACA
Re: La Diputacio de Barcelona i el centre F.Bonnemaison acaparen dominis
15 jul 2006
Li donc tota la raó a Eva, 7.000 euros per emetre
per internet ??

Tinc un nebot de 13 anys que també s´ha montat la seva ràdio per internet.

Sabeu quan li ha costat ? 0 €. és el programa winamp-shoutcast.
Pressupost de 7.000 euros
16 jul 2006
Menys especular sobre els diners, que potser convé símplement preguntar en què s'han invertit al llarg d'aquest any i mig. I NATURALMENT que el centre "Francesca Bonnemaison" coneixia la subvenció.

Emetre per internet no costa 0 euros, doncs cal tenir ordinador, línia d'internet i equip per a l'estudi d'audio. Potser el més adient és reclamar la publicació de comptes a Radio Paca.
Re: La Diputacio de Barcelona i el centre F.Bonnemaison acaparen dominis
16 jul 2006
ÉS INCREIBLE !!!!!!!!!

Tant de bo les dones de ràdio paca haguessin estat tan disposades a parlar amb el centre i explicar-se com ho estan fent ara (per dir mentides que tothom s'apunta a adherir-se sense contrastar les altres versions). Tot els recursos tècnics, infraestructures, telèfon, servidor, una dona, tècnica, pagada a jornada completa... ha estat assumit pel centre, i el centre sempre ha donat comptes a l¡assamblea de sòcies de la seva comptabilitat, assamblees a les que elles no assistien mai. Que quedi clar, d'una punyetera vegada, el CENTRE DE CULTURA DE DONES FRANCESCA BONNEMAISON, NO ÉS CAP INSTITUCIÓ.És un centre, resultat de la reivindicació de les dones desde fa 6 anys (on eren totes aquestes que ara diuen que la ràdio és seva ?); obert a la participació de totes les dones i autogestionat per elles mateixes, amb recursos públics, com ho fan altres associacions. Mai, mai, mai... aquesta associació va comunicar al centre que tenia aquesta subvenció, ni ha donat comptes a ningú... quan necessitaven un cd, un micro... qualsevol material, ho demanaven al centre... en què s'ha utilitzat aquesta subvenció? ... a qui han donat comptes?.... No entraré més en aquest tema perquè el que elles realment volen és embolicar la troca amb mentides que, algunes persones, i només algunes, estan disposades a escoltar. PROU DE FALSETATS !!!!
Re: La Diputacio de Barcelona i el centre F.Bonnemaison acaparen dominis
16 jul 2006
Gràcies als escrits com el de la Lisis cada vegada queda més clar el que ha passat.

La veritat és que a partir d´ara quedarà cada vegada més clara... quan passi el temps i és demostri que per si soles i autogestionantse seran incapaces de tirar endavant el projecte, si no compten amb subvencions.

Haurien de pendre exemple de les ràdios lliures d´aquesta ciutat de Barcelona que amb molt d´esforç han autogestionat els seus mitjans de comunicació al llarg dels anys.

jordina.
Re: La Diputacio de Barcelona i el centre F.Bonnemaison acaparen dominis
16 jul 2006
Sospito que l'Associació Alia era una desconeguda per les anomenades Assemblea Ràdio Paca. En el moment que estaven enregistrant el domini Radio Paca.Net es va donar a conèixer a una part de l'Assemblea (no a tota per temor a que s'enterés la Junta Directiva d'aquests moviments).Crec que ara moltes d'elles s'estan adonant de amb qui estaven fent tractes. Ningú sabia res d'aquesta subvenció. Potser a les tietes les hi surt bé aquestes jugadetes, però les nebodetes han d'aprendre una mica més a enganyar al personal.
Re: La Diputacio de Barcelona i el centre F.Bonnemaison acaparen dominis
16 jul 2006
la gran veritat, amagada, és que hi ha gent que guanya pasta amb montatges alternatius, a costa de centenars de voluntaries que no saben que és el que està passant.
Re: La Diputacio de Barcelona i el centre F.Bonnemaison acaparen dominis
16 jul 2006
el centre de cultura de dones s'allotja al centre bonnemaison, però no és la diputació, no és l'espai bonnemaison. És una asociació.
Aquest centre de cultura de dones és una associació que també demana ajuts i subvencions, o no?
Fa uns mesos aquesta associació ha canviat de junta directiva i sembla ser que volen tenir les coses més sota control o sota el seu servei. Per cert el comunicat no l'hauria de signar la seva presidenta? perquè jo sóc sòcia i com a centre és com a nom meu...i clar...
Les de radio paca també en són sòcies i per tant també deuen tenir dret a fer ús de les instal.lacions com totes les demés i com les de les juntes diverses, suposo.
Persones de ràdio paca com a sòcies em consta que han assistit a les assembleas, això de dir que no hi han assistit mai...no és veritat.
és una pena que hagin tancat la plana de radio paca perquè això dificulta molt poder contrastar. Només mirant ambdues planes haurieu vist el munt que havia arribat a fer radio paca en comparació amb el que feia tot el centre. Jo les havia vist les dues.
Suposo que prova d'això també en són el munt de suports que han anat rebent radio paca amb un any de vida i encara no n'he vist del centre amb 6 anys de vida que diu que té.
Tema subvenció 7000 euros, amb això ningú es fa ric, però aquí també li veig moltes ganes de fer mal a aquesta altra associació.
Tema registres internet, crec que la cosa és clara, si fas fora un projecte allotjat al centre el qual dirigeixes i amb el qual hi tens estipulada la col.laboració el mínim que els heu deixat defensar és el nom i suposo que per això el deuen haver registrat. O és que volíeu pendre'ls hi el nom i tot? clar que ho heu intentat perquè no podran ser mai ni .es, ni .cat ni .info....
Re: La Diputacio de Barcelona i el centre F.Bonnemaison acaparen dominis
16 jul 2006
Per una altra sòcia que també sâescoltava la ràdio del Centre

Ãs públic i extensiu al conjunt de les sòcies i al conjunt de la societat que el Centre de Cultura demana subvencions pel seu funcionament. A diferència de lâAssociació Alia (desconeguda fins ara) ha passat comptes a les seves sòcies de forma clara i transparent.
Com veieu hi ha una gran varietat de interessos i de formes de pensar de les sòcies, veât aquí la nostra riquessa. Les hi ha presidencialistes, assembleàries, les crítiques constructives, les crítiques destructores, etc... En fi, elements molts comuns a la resta dâassociacions.
La nova Junta Directiva va arrencar amb la proposta dâun model organitzatiu que intentés renovar i obrir la participació de més dones. Es va concretar en la creació de set comissions: arts plàstiques, arts escèniques, literatura, pensament, administració, audiovisuals i ràdio. La proposta era que cada comissió fos lâencarregada de discutir les diferents propostes que sortissin. Mai va haver cap intenció de disoldre cap asamblea ni cap grup. Només que eren les comissions les que decidien. A la reunió de presentació dâaquest model hi havia més de 60 dones amb ganes de treballar. El problema apareix quan hi ha gent que té por de perdre el seu xiringito i es reafirma constanment amb la seva suposada âindepèndenciaâ?. En aquest cas ha coincidit que era unes dones que feien radio. Ãs la moguda més demagoga que he vist a la meva vida. Però veig per tot el que està sortint a la llum pública que tot es va aclarint i es va posant al seu lloc.
Ãs evident que amb 7000⬠no sâenriqueix ningú., però el tema ha estat portat de forma opaca i amagat al Centre i em sembla que a les mateixes noies de lâAssemblea de la Radio.
El Centre de Cultura és una associació relativament nova, fruit del treball de bona part del moviment feminista. Va costar molt arrencar a les Institucions aquest espai.
Les dones que parlen en nom de Ràdio Paca volien marxar perquè no estaven disposades a compartir i a construir un espai comú, que no vol dir uniformitat de pensament ni dâacció, sinò del fet de sentir colâ¢lectiu.
Re: La Diputacio de Barcelona i el centre F.Bonnemaison acaparen dominis
17 jul 2006
Alia, és una associació de dones feministes per a la recerca i acció. Alia ha rebut una subvenció de 7.000 euros del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya que anaven dirigides a donar suport a la creació i desenvolupament de una ràdio de dones gitanes: Veus Gitanes / Rromané Glasuria Que podeu escoltar a: www.vocesgitanas.net

Aquesta Radio esta impulsada per una xarxa d'organitzacions que son: Alia, Centro Cultural Gitano la Mina, Lacho Baji Cali d'Hospitalet, Unio Gitana de Gracia, Secretariado General Gitano de Sabadell i RavalNet.

Esperem que el Centre de Cultura de Dones recobri el sentit comú i d'alguna manera posi fi a les diferents difamacions públiques que estan realitzant a col.lectius i persones sense cap tipus de fonament.
Re: La Diputacio de Barcelona i el centre F.Bonnemaison acaparen dominis
17 jul 2006
Tal i com ho veig, ganes de difamar a col.lectius i persones sense cap tipus de fonament és el que ha fet aquest grupet de dones "independents" i "lliures".
És des d'aquest col.lectiu que s'han llençat verinoses idees que pantejen que el Centre De Cultura de Dones FB és un niu de burgueses vinculades a les institucions. Quina tècnica retòrica! Em recorda a les manipulacions demagògiques d'aquesta dreta tan espanyola que lidera el PP. Tot i que tinc entés que el grupet de la radio, va engegar el projecte com a projecte del centre i no com a projecte seu "independent", i que algunes dels seus membres coneixen molt bé les tecles per espremer les institucions, son burgueses de pedigrí i tenen connexions i vincles amb els tentacles del poder tant polític com econòmic de la classe curricular catalana, doncs, em resulta prou xocant que vagin d'aquest pal de "pobretes de nosaltres".
Tal i com ho veig, a mi em semblen una colla de paràsites d'espais, mitjans i projecte, que han estat manipulades per un nucli que es sap molt bé el que es fa, amb ves a saber quins foscos interessos polítics que mouen els fils de refafons (de tothom és conegut que les institucions estan desitjant que fracassi el projecte feminista autònom i independent (sense comentes) per recuperar un espai que tan sols s'ha concedit per que el moviment feminista s'ho ha barallat (com tot el que el moviment feminista, independent, autónom i alternatiu al feminisme institucional o al feminisme "mixto", s'ha guanyat a cops de lluita, no a cops de gràcia o a cops de mà institucionals)
Difamar és el que aquest grup ha fet des d'un bon començament doncs, actuen com si els hi haguessin press una radio que era d'elles, i COMPANYES NO ÉS AIXÒ. Radio Paca és un projecte del CCDFB des de l'inici, i aquest grupet, al meu entendre l'ha vulgut piratejar... La veritat sempre surt, i el temps posa a tothom al seu lloc. Oi?
Re: La Diputacio de Barcelona i el centre F.Bonnemaison acaparen dominis
17 jul 2006
Exactamente, el tiempo pone a todo el mundo en su sitio. Hypolita tiene toda la razón. Pero a ver de que lado se inclina la balanza con el tiempo. Dices que ellas difaman mientras tú las llamas parásitos? Tómate un respiro y disfruta de haberte quedado al otro lado. Porque para mí en el CCFB hay dos lados, desde que entras por la puerta lo sabes (yo también soy socia) y te posicionas. Yo me siento afortunada de estar de parte de la chicas de la radio. Tú deberías sentirte igual de bien al lado de quien estás, sean burguesas o no.
Re: La Diputacio de Barcelona i el centre F.Bonnemaison acaparen dominis
17 jul 2006
tohom pot accedir al projecte originàri de la Ràdio Paca al CCDFB. Ho sé per que era una de les sòcies que estava en contra de que s'engegués el projecte fa un any i mig. Per què? per que va ser un projecte que no va ser exposat a cap lloc (ASSAMBLEA, JUNTA PERMANENT ni EL QUE S'INVENTIN COM ESPAI D DEBAT!). qui ho va decidir, la junta que hi era. empipada, vaig demanar el projecte i vaig mirar-m'ho. Encara q qui ho havia portat em recelava, el projecte (signat per 6 o 8 dones) era molt interessant. Em sembla recordar que ja en aquest projecte es deia que seria autogestionat i que a mig termini buscaria recusos economics propis... i això ho va firmar la Junta i alguna treballadora-directiva del centre... A qui se li ha de demanar explicacions? Elles el que fan és seguir aquell projecte, que per cert felicito per que m'ha sorpres tota la feina que han fet. I aquest fet justament demostra que no són aliades de ningú, sinó encara tindrien els seus privilegis...
Re: La Diputacio de Barcelona i el centre F.Bonnemaison acaparen dominis
17 jul 2006
Però quin valuós temps esteu perdent atacant les noies de ràdio paca y de pas les noies de la ràdio veus gitanes... tot això per una subvenció...aquest es el problema? una subvenció per una ràdio de dones gitanes?. L' altre dia vaig veure el reportatge a TV3 i felicito les pacas per recolçar aquest projecte. Hi ha coses més importants que tenim que denunciar i les feministes necessitem la ràdio. No ens destruïm a nosaltres maiteixes per tot un seguit de malentessos que provoquen una gran bola de neu que segur es podría evitar dialogant i no dimonitzant a les noies per voler crèixer i ésser autogestionades i independents
Re: La Diputacio de Barcelona i el centre F.Bonnemaison acaparen dominis
18 jul 2006
En relació al conflicte âràdio Pacaâ?, és necessari sortir de la proposta sospitosament fácil de "dolentes" i "victimes innocents"i fer anàlisi política:
El Centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaison és un projecte del Moviment de Dones, independent de les institucions. Ãs un projecte en construcció oberta i participativa; és un projecte revolucionari perquè preten entomar el repte de la diversitat de dones, dâedats, de cultures, de disciplines... i realitzar pràctiques ben alternatives al món patriarcal i capitalista que coneixem avui. Per això no és un procés facil, cal implicarse i dialogar per contruir colectivament un marc participatiu real i vinculant, un marc valent i innovador. Radio Paca, una ràdio oberta a totes les dones, forma part fonamental des de el principi dâaquest projecte de Centre.

Algunes dones (en absolut totes) que han gestionat fins ara Radio Paca amb llibertat i recolzament de totes, han optat per l'apropiació del mitjà cap a la construcció dâun regne "taifa" radiofònic, reproduint una història desgraciadament comú en aquests últims temps: aprofitar la dificultat del creixement conjunt i els diners públics per satisfer interessos privats disfressats dâ"independència i llibertat ". La Junta sâha assabentat dels inicis clandestins dâaquesta apropiació deslleial (mentre unes dones de la Radio fingien -o no ¿?- implicar-se en un procés de construcció compartida dâun marc ample de participació) i , per respecte al dret a la transparència que tenen les sòcies, va decidir demanar aclariments i paralitzar la utilització de la Ràdio fins que es recuperes la necessària confiança.

Però la reacció del grup que actuava en contra del Centre ha estat lâargumentació demagògica : expulsió, ruptura, injustícia, victimisme, mentides, insultsâ¦Lâhistòria fàcil està servida, els mails que circulen per internet no proposen diàleg ni aprofundiment sinó posicionament dicotòmic sentimental i irreflexiu.

Com a sòcia dono les gràcies a la Junta per la seva actuació oportuna i per la conseqüent explicitació del conflicte. Com a sòcia sé que en qualsevol moment puc colâ¢laborar en la construcció de solucions amb la meva participació responsable, i no em fan por els conflictes, al contrari per a mi son significatius de que el Projecte és exigent i difícil en relació proporcional amb lâambició de canvi que comporta.

Mâha dolgut comprovar que hi ha dones que han desenvolupat històries paralâ¢leles amb la idea de què el CCDFB és un pastís a repartir i no un projecte nou a compartir. Potser algunes han confós els dos termes.
El conflicte és dur pel que te dâincreïble. El debat dâinternet no aporta res de nou, aplana i reprodueix tòpics i dinàmiques confusionistes i fa molt mal a la política feminista (Heu observat que una gran majoria dâintervencions jutjadores és masculina?). Ara és difícil la mediació quant el mediàtic juga a alimentar conflictes esquemàtics i suculents. No vull caure en el parany i encendre més foc amb la meva ràbia i decepció.

Però encara hi ha moltes dones relacionades o no amb Radio Paca, dones del CCDFB i del Moviment Feminista o dones cansades de les redundàncies polítiques tradicionals, que estem preparades per asseureâns i parlar i construir amb paciència i cura allò nou, no sols una ràdio oberta de dones, sinó una altra manera de fer les coses en relació. Tenim un gran potencial de diferència i la ilâ¢lusió dâ acabar amb lâavorriment i el conformisme estructural i acrític que ens envolta. Ben aviat serà el moment de retrobar-nos!
Re: La Diputacio de Barcelona i el centre F.Bonnemaison acaparen dominis
18 jul 2006
poseu a quin volgueu, a quin pogueu dominar i que pogui fer el que vosaltres voleu al micro i no parleu més.
teniu els medis i els recursos, a què espereu???ocupeu internet, vostres webs i calleu, què fastigoses!!!!!! una mica agossarat dir que unes dones són demagogues quan ja están treballant mentre vosaltres solament parleu. Victimes? Si estan amb més ganes que mai...
Ostres, quina manipulació...la ràbia i la decepció és la mateixa que tenen les dones de Radio Paca, estic segura. Tot no és posa al seu lloc, pero aixó, si.
Re: La Diputacio de Barcelona i el centre F.Bonnemaison acaparen dominis
19 jul 2006
Un aclariment i recordatori per a les companyes de la Junta Directiva de la CCDFB, si us plau,la gestió feminista de la cultura no passa pel tancament de ràdios. Si voleu confiança i credibilitat, si us plau convoqueu una assemblea de sòcies i atenent a la vostra responsabilitat política de direcció del centre, solucioneu aquest conflicte amb les noies de la ràdio. Qualsevol altre actitud és incapacitat o demagògia. Els nostres feminismes no tenen res a guanyar amb la defensa de la propietat intel.lectual d'un nom, i sí tenen molt a perdre de la seva capacitat de transformació social. Al llarg d'aquests anys la nostra viabilitat com a Centre està ja molt malmesa, si us plau, una mica de sensibilitat vers la llibertat femenina...
Re: La Diputacio de Barcelona i el centre F.Bonnemaison acaparen dominis
19 jul 2006
Un aclariment i recordatori per a les companyes de la Junta Directiva de la CCDFB, si us plau,la gestió feminista de la cultura no passa pel tancament de ràdios. Si voleu confiança i credibilitat, si us plau convoqueu una assemblea de sòcies i atenent a la vostra responsabilitat política de direcció del centre, solucioneu aquest conflicte amb les noies de la ràdio. Qualsevol altre actitud és incapacitat o demagògia. Els nostres feminismes no tenen res a guanyar amb la defensa de la propietat intel.lectual d'un nom, i sí tenen molt a perdre de la seva capacitat de transformació social. Al llarg d'aquests anys la nostra viabilitat com a Centre està ja molt malmesa, si us plau, una mica de sensibilitat vers la llibertat femenina...
Ambdues parts semblen haver-se equivocat
30 jul 2006
Tal i com donen a entendre les diverses informacions que entre tots i totes hem anat ventilant sobre aquest afer, tant des de la junta directiva del CCDFB com des del nucli de Radio Paca es llancen pedres sense estar lliures de culpa.

A la junta directiva se li veuen accions qüestionables des del punt de vista assembleari (tant en l'aprovació del projecte com en tallar l'emissió o apropiar-se de dominis innecessaris); i de Radio Paca falten aclariments sobre l'economia de la famosa subvenció (o bé ho ha d'aclarir "Voces gitanas" o ALIA) i aclarir a què es refereixen amb la paraula "autogestió".

De ben segur que la majoria de persones que participen distinta o indistintament al CCDFB o a la ràdio es veuen atrapades entre el foc de dues bandes, i no acaben d'entendre el perquè han de triar un bàndol. Doncs crec que ha de partir de totes aquestes persones que no es volen casar amb un dels dos costats la iniciativa de fer corregir errors a cadascun dels nuclis durs que mantenen l'enfrontament.

Ni cap ràdio s'ha de tancar, ni cap junta, nucli de persones o comissió ha de passar per sobre una assemblea ni expulsar ningú. I això de no passar per sobre va per ambdues parts.
Sindicat Terrassa