Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: guerra
No volem l'exèrcit espanyol a l'Anoia
13 jul 2006
Jornada de reivindicacions contra la presència de l'exèrcit espanyol a l'Anoia en el marc de la Fira Aerosposrt
pea2.bmp
pea 1.bmp
Aquest passat diumenge 9, al Plataforma Prou Exèrcit a lâAnoia va fer acte de presència al Festival Aerosport, la suposada fira dâaeronàutica esportiva que ha tingut lloc a lâaeròdrom Igualada-Ãdena un any més. Des de la Plataforma, es va denunciar que, un any més, aquesta fira estava protagonitzada per la presència lâexèrcit espanyol, el reactor F-18, lâaparell propagandístic de reclutament militar i la indústria aeromilitar. Enguany sâhi afegia la presència la patrulla Aspa, un altra exhibició bèlâ¢lica per a âtots el públicsâ?.
Diumenge es van penjar per la ciutat diferents pancartes amb missatges de rebuig, com : âpel soroll saps quan arriba, pels morts saps quan seân vaâ?, o bé âImagina...la guerraâ?. A prop de lâentrada també es van clavar creus amb noms de conflictes armats i països que han rebut lâimpacte de la guerra, com a símbol de les morts que aparells com els que es mostraren diumenge han provocat; i una quinzena de persones van entrar al recinte, i van romandre davant de lâestant de lâexèrcit durant més dâuna hora, manifestant-se amb una pancarta i consignes de rebuig. La concentració va transcórrer sense incidents, exceptuant alguna empenta dels mossos dâesquadra i les increpacions dâun personatge que cridà consignes pro-franquistes als concentrats, que es manifestaven pacíficament.
Durant aquestes setmanes prèvies, han tingut lloc a Igualada diferents actes en contra dâaquesta exhibició militarista subvencionada amb els nostres impostos; una xerrada a càrrec de Tomàs Gisbert, membre del Centre dâEstudis per la Pau JM Delàs, que gaudí de força públic, i una pancartada, durant la qual tothom que va voler va contribuir a pintar les pancartes que es van poder veure per Igualada durant el diumenge.
Des de la Plataforma esperem no haver de tornar a rebutjar la fira durant les edicions dels propers anys. Esperem, doncs que sâaboleixi la presència de lâexèrcit a lâAnoia.


Plataforma Prou Exèrcit a lâAnoia


MANIFEST PROU EXÃRCIT A LâANOIA

Els components de la plataforma creada per oposar-nos a la presència de lâexèrcit, el reactor F-18, lâaparell propagandístic de reclutament militar i la indústria aeromilitar en el marc de la Fira Aerosport fem una crida a tots els sectors socials, que per diversos motius són contraris a dita presència militar, a sumar-se a lâorganització de les diverses accions i mobilitzacions previstes per a denunciar aquesta situació.

Ja que els organitzadors de lâAerosport, segons les seves pròpies declaracions, no pensen plantejar-se la reducció de la presència militar sinó incrementar-la amb noves atraccions bèl.lico-exhibicionistes, com la patrulla Ãguila o reactors més moderns que lâF-18, entenem que hem de passar de les accions purament testimonials a les de caràcter més participatiu.

Ãs evident que lâevolució dâaquesta Fira no aconsegueix el què teòricament justifiquen els recursos econòmics invertits en fires, provinents dels nostres impostos. Aquesta és una fira que genera una elevada despesa de recursos humans i materials que no es tradueix en creixement econòmic; mentrestant els nostres sectors industrials estan en crisi i la comarca de lâAnoia ocupa els darrers llocs de Catalunya en xifres econòmiques.

Cal que ens preguntem seriosament si cal continuar amb una fira que en realitat és un aplec multitudinari, però res més; una plataforma dâexhibició militarista, fins al punt que aquest sigui lâúnic motiu real de la Fira, fer de plataforma encoberta del militarisme i donar-li legitimitat. Ja que dâuna altra manera seria impossible que els ciutadans toleressin que part de les seves contribucions municipals vagin destinades a potenciar lâexèrcit.

Per tot això reclamem:

⢠No a la presència militar a casa nostra
⢠Igualada ciutat de la pau
⢠Prou recursos públics per fomentar el militarisme
⢠Fomentar la cultura de la pau i el diàleg

This work is in the public domain

Comentaris

Re: No volem l'exèrcit espanyol a l'Anoia
13 jul 2006
Exèrcits ni espanyol, ni català (si fos el cas)
Re: No volem l'exèrcit espanyol a l'Anoia
13 jul 2006
Enhorabona!

compteu amb nosaltres.
Re: No volem l'exèrcit espanyol a l'Anoia
13 jul 2006
Doncs aneu a viure a un altre lloc imbècils.
Re: No volem l'exèrcit espanyol a l'Anoia
14 jul 2006
No, imbecil, els que han de marxar a un altre lloc són precissament els militars
Sindicat