Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme : guerra
Exposición "La Revolución Libertaria"
12 jul 2006
La Confederación General del Trabajo, con motivo del 70 aniversario de la Revolución de 1936 os invita a la inauguración de la exposición


"LA REVOLUCIÓN LIBERTARIA. 70 aniversario del 19 de julio de 1936"Y posterior mesa redonda, */La Revolución libertaria de 1936/*, con la presentación del catálogo y montaje audiovisual de la exposición.
Intervendrán:

Teresa Bote, Secretaria General de CGT – Madrid Castilla La Mancha
Cristina Escrivá y Rafael Maestre, comisarios de la exposición
Félix García Moriyón, profesor de Filosofía
Frank Mintz, historiador

Tendrá lugar en el Ateneo de Madrid, C/Prado, 21, el miércoles día 19 de julio, a las 19:00 horas.

La exposición se podrá visitar del 19 al 26 de julio de 2006 en el mismo lugar.


Complementando lo anterior, tenemos reservados en el mismo lugar, los días 15, 19, 21, 22 y 23 de septiembre, para continuar con la exposición, mesa redonda y proyecciones.


Un saludo...


Elena P.Alonso
Secretaria de Organización.
CGT Madrid-Castilla La Mancha.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Exposición "La Revolución Libertaria"
13 jul 2006
Tiene buena pinta, deberías hacerla rular, y traerla entre otros sitios, a Barcelona.
Feliz Exposición!
Jornades Llibertàries Prat Llobregat (19-23 juliol)
13 jul 2006
jornadesllibertariesR.jpg
ACTES:

DIMECRES 19 JULIOL

19:30- Xerrada: âHISTÃRIA DEL MOVIMENT LLIBERTARI PRATENCâ? a càrrec dels historiadors Joan Mateu, Jordi Ramos i Joan Montblanc
Exposició permanent tots els dies

DIJOUS 20 JULIOL

19:30- Xerrada: âARRELAMENT, CULTURA I ACCIà DE LâANARQUISME A CATALUNYAâ? a càrrec de lâhistoriador Ferran Aisa autor dels llibres âLa cultura anarquista a Catalunyaâ? i âUna història de Barcelona: Ateneu Enciclopèdic i Popularâ?


DIVENDRES 21 JULIOL

19:30- Debat: âCONCEPTES DE LâANARQUISME A LâACTUALITATâ?
21:30- Tapeo i kafeta oberta

DISSABTE 22 JULIOL

11:00- âLA RUTA DE LâANARQUISMEâ? Ruta a peu documentada pels llocs més emblemàtics de la revolució i lâanarquisme pratenc; Ofrena floral als lluitadors antifeixistes i inauguració de la plaça 19 de juliol de 1936

14: 30- PAELLA POPULAR (6â¬) Confirmeu assistència

22:00- CONCERT:

- ZERMEÃO (Heavy-Prat)
- KILL (Punk- Cornellà)
- MUGAMBU (Reagge festiu- Vilanova)

DIUMENGE 23 JULIOL

-19:00 TEATRE:

âMORT ACCIDENTAL DâUN ANARQUISTAâ? Adaptació de lâobra de Dario Fo per la companyia âLa Terra Teatreâ? de Vilafranca

Tots els actes gratuits (excepte paella) es realitzaran al KOP-Alta Tensió (C/Dr.Soler i Torrents núm. 36) al costat de lâestació- Tren, busos 65, 165, L10, N16 i N17

ORGANITZEN:

Catarko
GEPCAH âGrups dâestudis pratencs contra lâamnesia històricaâ?
CNT Prat
KOP-Alta Tensió

www.kasalprat.org
www.kasalprat@moviments.net


Aquests darrers mesos diverses persones i colâ¢lectius de tendència llibertària del Prat de Llobregat hem estat preparant aquestes jornades per retre homenatge a tots els lluitadors antifeixistes que fa 70 anys van plantar cara al feixisme. Lâesclat de la Guerra Civil va suposar arreu una resposta popular que impulsaria un moviment revolucionari que arribaria fins al darrer racó del territori. Després de 70 anys a la nostra població encara no existeix cap estudi que expliqui els fets dâaquesta revolució i la Guerra Civil a nivell local, únicament esmentats de passada en els llibres dâhistòria local. El silenci continua instaurat sobre aquest període i les autoritats no han emprés en tots aquests anys cap projecte que expliqui una part tan important de la nostra història.

Al Prat de Llobregat la versió de la Guerra Civil és la que durant més de 40 anys va imposar el franquisme. Aquí no ha calgut cap revissionisme, continuem sabent perfectament el nombre de morts durant el període produits per incontrolats i que van rebre any rera any les misses i demés actes oficials, però encara avui dia desconeixem el nombre total de les víctimes de la repressió franquista. Aquesta amnèsia a nivell local ha deixat sense nom als centenars dâempresonats a camps de concentració, batallons de treballadors i presons, les desenes dâafusellats i morts a les presons, els joves pratencs que van deixar la vida als fronts, els que es van exiliar de la població. A dia dâavui el seu sacrifici continua oblidant-se de forma vergonyant.

Volem convidar a tothom a participar en les diferents activitats que hem organitzat com a homenatge als lluitadors antifeixistes. Hem volgut centrar les jornades en el moviment anarquista perque és el nostre i perque ha estat lâoblidat i el criminalitzat amb més ferocitat durant molts anys, un moviment que va ser majoritari a la nostra població i que continua sent un autèntic desconegut, però no volem oblidar-nos de tots els lluitadors que sent de diferents ideologies van defensar la Revolució i van lluitar contra el feixisme.

Per trencar aquest silenci, per retre homenatge a les víctimes del feixisme, per explicar els fets que coneixem de la Revolució a nivell local i en lâàmbit més general, per debatre i discutir sobre lâanarquisme en aquells moments tan decisius i en la seva cojuntura actual, per mantenir vives les herències revolucionàries, per explicar que una revolució va ser possible i es va portar a terme als nostres poblesâ¦.

Per la memòria històrica, per lâorgull i per lâesperança.
Sindicat Terrassa