Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder
Posicionament de la CAJEI respecte a la visita del Papa a València
11 jul 2006
Els propers dies 8 i 9 de juliol, com és ben sabut a hores d'ara, el Papa Benet XVI, cap d'estat del Vaticà i cap de l'esglèsia catòlica, visitarà la ciutat de València per tal de cloure la V Trobada Mundial de les Famílies, un esdeveniment que la jerarquia eclesiàstica, juntament amb la complaença d'institucions polítiques i governamentals, ha decidit tirar endavant al País Valencià.
Des de la Coordinadora d'Assemblees de Joves de l'Esquerra Independentista (CAJEI), volem palesar el nostre absolut rebuig a la visita papal a València i a la celebració d'aquesta Trobada Mundial de les Famílies pels motius que exposem tot seguit:

o Les autoritats valencianes estan finançant amb diners públics un acte de tarannà religiòs i privat. Ajuntament de València, Diputació de València i Generalitat Valenciana estan fent servir els diners de totes les valencianes per a fer front a les feroces despesses que suposa la visita del Papa a la nostra ciutat. Fins i tot, el Partit Popular no ha volgut fins el moment donar dades exactes sobre el cost d'aquest esdeveniment. A més d'això, les institucions del nostre país estan invertint diners en la celebració d'un acte de caire catòlic i, per tant, privat (tot tenint en compte la suposada "aconfessionalitat" de què fa gala l'estat espanyol).

o La visita papal a València suposa una font d'ingressos excepcional per a la burgesia catòlico-espanyolista al nostre país. Mentre les classes populars hauran de carregar a les seues espatlles les despesses derivades d'aquest macroesdeveniment ultracatòlic, la burgesia espanyolista i catolicista traurà rèdit econòmic de l'acte i aprofitarà el moment per explotar al màxim fòrmules publicitàries de les grans obres faraòniques erigides pel PP. No de bades, l'altar on Benet XVI predicarà els preceptes cristians serà ubicat de tal forma que les televisions d'arreu del món recullen les imatges de la Ciutat de les Arts i les Ciències, sent aquesta obra el símbol més preciat de la "nova València".

o La V Trobada Mundial de les Famílies representa la imposició d'una doctrina religiosa i la repressió vers certs sectors socials del país.. Aquesta cimera de tarannà cristià, que se celebrarà la primera setmana de juliol a València, pretén reforçar, si més no, la concepció catòlica de família nuclear, heterosexual i monogàmica. Les idees que seran difoses pels participants en aquest acte tenen per objectiu atemptar contra la llibertat de les persones i burlar-se d'altres models de família existents en l'entorn social. Un dels sectors més menystinguts per l'esglèsia catòlica és, de segur, la comunitat de transsexuals, bisexuals, lesbianes i gais, que ha de patir diàriament la imposició moral d'un únic model familiar amb connotacions productives i reproductives.

o L'acte religiòs a València posa de relleu la involució moral de l'esglèsia catòlica. A banda dels privilegis econòmics dels clergues i de la seua intromissió en la vida pública, la visita del Papa a la ciutat de València ha de tornar a posar damunt la taula el debat sobre la funció social de la institució eclesiàstica en la nostra societat. La negació dels matrimonis civils homosexuals, l'actitud patriarcalista vers la discriminació de gènere, la negació de l'eutanàsia com a dret humà bàsic, la negació de l'ús preventiu del preservatiu o la negació de l'ús terapèutic de cèl·lules mare són exemples suficients per a demostrar que l'esglèsia catòlica, ara per ara, manté uns postulats morals i ideològics carques, recalcitrants i completament desfasats. Aquest integrisme catòlic hauria de proporcionar-nos motius suficients per qüestionar-nos pregonament el paper de l'esglèsia en el marc actual de la globalització.

CAJEI
(Coordinadora d'Assemblees de Joves de l'Esquerra Independentista)

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Posicionament de la CAJEI respecte a la visita del Papa a València
11 jul 2006
A la construccio de mesquites tambe us hi oposeu?
Re: Posicionament de la CAJEI respecte a la visita del Papa a València
11 jul 2006
amb diners publics? i tant que m´hi oposo.
Re: Posicionament de la CAJEI respecte a la visita del Papa a València
11 jul 2006
i sense diners públics també, siguen esglèsies o mesquites, o qualsevol edifici on és potèncien actituds homòfobes sexistes masclistes feixistes....etc
Re: Posicionament de la CAJEI respecte a la visita del Papa a València
12 jul 2006
Au, a pasturar. Amb pamfletos així, feu riure
Re: Posicionament de la CAJEI respecte a la visita del Papa a València
12 jul 2006
apa esquerranistes, aneu a fotre'us ralles i a embrutar els carrers!
Re: Posicionament de la CAJEI respecte a la visita del Papa a València
12 jul 2006
a alguien aparte de sus 4 votantes y militantes le interesa algo lo que diga la cajei sobre qualquier cosa? es como si la falange ( que tiene mas apoyo en catalunya que la cup, recordemoslo ) hace un comunicado sobre el sexo de las ranas....

me la sudais tanto unos como otros
Re: Posicionament de la CAJEI respecte a la visita del Papa a València
13 jul 2006
a la cajei no la vota ningú perquè no és un partit polític i si no t'interessa ningú t'ha demanat que ho llegeixis, Deixa q treballem mentres tu mires la tele ok? Tenim massa feina per elements com tu. Gràcies.


En referència al comunicat, de pm, sigui l'església o les mesquites no deixen de fomentar la violència de gènere i el masclisme, coses q s'han d'eradicar ja. Breu i concís.
Re: Posicionament de la CAJEI respecte a la visita del Papa a València
13 jul 2006
cajei nos e presenta pero si la mierda de cup, i si cajei no se presenta sola tb es porque no tieen capacidad ni gente jijij
Sindicato Sindicat